Discover the finest spaces
Delen

7 Super sfeervolle locaties voor je winterevenement

Waarschijnlijk staat je hoofd nog even helemaal niet naar de winter; laat staan dat je je iets kunt voorstellen bij een winterse aankleding van je evenement. Toch is het nooit te vroeg om na te denken over je eindejaarsfeest of kerstevent – helemaal als je nog een locatie moet boeken. Dus neem een kop warme chocolademelk in de hand, knoop een sjaal om je nek, zet je favoriete kersthit aan en ga met ons mee op zoek naar de mooiste locaties voor jouw winterevenement!

INNSTYLE – MAARSSEN

Met de zachte Nederlandse winters is het heerlijk om je winterevenement te houden op een locatie waar je zowel binnen als buiten van alles kan doen. InnStyle is een full-service evenementenlocatie met ongekend veel mogelijkheden om combinaties te maken tussen de zalen en het buitenterrein. De sfeervolle Locatie 2.0 heeft bijvoorbeeld een verwarmde serre met uitzicht over de omgeving. InnStyle ligt aan de Maarsseveense Plassen met een groot terras aan het water. ’s Avonds worden de sfeerhaarden aangestoken en gaat de speciale verlichting aan waardoor je ook in het donker uitkijkt over het kabbelende water. Een uniek decor voor winterse events!

STRANDZUID / ZUIDPOOL – AMSTERDAM

De ene helft van het jaar is Strandzuid een paradijs voor zonaanbidders, met een geweldig stadsstrand en bijbehorende beach vibe. Maar van oktober tot en met april verandert de naam in Zuidpool en trekt deze locatie naast RAI Amsterdam een behaaglijk winters jasje aan. Op het grote buitenterrein knapperen grote vuren en honderden lampjes en lampionnen werpen hun sfeervolle licht over de omgeving. Binnen maakt de zomerse look van het strandpaviljoen plaats voor een behaaglijk winters interieur. Het paviljoen van Zuidpool bestaat uit meerdere multifunctionele ruimten, die voorzien zijn van alle faciliteiten die je nodig hebt voor een geslaagd event!

DOWN UNDER – NIEUWEGEIN

In Down Under in Nieuwegein kom je zowel in de zomer als in de winter om te genieten van de ontspannen sfeer en het uitzicht op de Laagravenseplas. Down Under is natuurlijk dé locatie voor liefhebbers van actieve bijeenkomsten op het strand en het water; en ook in de winter zijn er vele activiteiten voor een geslaagde teambuildingsdag. Hoeft het niet zo actief? Houd dan je event binnen in de sfeervolle beachclub of geef een barbecue met uitzicht op het water. Het is zelfs mogelijk om je eigen winterfestival te organiseren, compleet met marktkraampjes, après-ski muziek en winterse drankjes!

EFTELING – KAATSHEUVEL

Veel locaties krijgen aan het eind van het jaar een speciale aankleding. Maar de Efteling blijft ons lichtend voorbeeld in de donkere maanden. Met duizenden twinkelende lichtjes, sfeervolle vreugdevuren, besneeuwde dennenbomen en betoverende locaties is de Winter Efteling de aangewezen plek voor je winterevenement. Geniet samen met je collega’s van een exclusieve rit in een van de attracties. Sluit de dag daarna gezamenlijk af met een geheel verzorgd diner, een feest in een van de gethematiseerde locaties en de spetterende watershow Aquanura. Vanaf 12 november kun je terecht voor Winter Efteling evenementen!

FEEL GOOD TENTEVENT – LAGE VUURSCHE

Waar komt de winter beter tot leven dan mídden in de natuur? Op een open plek in de bossen van Lage Vuursche, vlakbij Hilversum, staat Feel Good TentEvent. In deze unieke locatie vormen luxe tenten, kleurrijke lampionnen, knapperende vuren en en natuurlijk het prachtige bos zelf het decor voor het ultieme winterevenement! De speciaal ontworpen tenten houden je gasten warm en zijn voorzien van alle comfort en technische voorzieningen. Feel Good TentEvent helpt je met een volledig verzorgd Kerstfestival: een bedrijfsfeest in festivalsfeer, met heerlijke catering, gezellige muziek én een kerstmarkt met marktkraampjes waar medewerkers zelf hun kerstpakket kunnen uitkiezen.

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN – AMSTERDAM

Als de Nederlandse winter woedt, bekruipt ons allemaal weleens het verlangen naar het tropische. Om daaraan gehoor te geven hoef je gelukkig geen ticket to the tropics te kopen: het kan een stuk duurzamer en dichterbij huis. Het Koninkijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam heeft prachtige ruimten voor een tropisch winterevenement. Ga bijvoorbeeld voor een mooi diner naar de Marmeren Hal met haar statige marmeren zuilen, muren en trappen; de ruimte heeft een winterse grandeur die desgewenst is op te vrolijken met een tropisch tintje. De avond sluit je in stijl af met een cocktailfeest in Café de Tropen!

DE LANDGOEDERIJ – BUNNIK

Op een prachtige plek aan de Kromme Rijn in Bunnik ligt De Landgoederij. Deze oude boerderij werd getransformeerd tot een moderne, trendy evenementenlocatie. Het naastgelegen Kasteel Cammingha is niet alleen een fraai decor, maar is zowel los als complementair aan De Landgoederij in te zetten voor vergaderingen en exclusieve diners. Tijdens de wintermaanden hebben beide locaties het buitenterrein een warme, landelijke wintersfeer. Het is een prachtige locatie voor een gezellige winterbarbecue of geheel verzorgd diner. Stel je eigen winterevenement volledig op maat samen, of geef de organisatie van je event uit handen: de decemberperiode is al druk genoeg!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke feestlocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.