Discover the finest spaces
Delen

Zomerlocaties: 5 x events in de buitenlucht

Yes, het is zomer! Die heerlijke, soms wat korte, periode in het jaar dat je event niet meer binnen de muren van een locatie hoeven plaats te vinden. Plaatjes van verkoelende welkomstdrankjes op een mooi terras, festivalachtige events op een buitenterrein en meetings in een strandpaviljoen schieten meteen door je hoofd. Maar… Het zou Nederland niet zijn als je niet altijd rekening moet houden met een onverwachtse regenbui. Daarom deze week: vijf zomerlocaties waar je volop kan genieten van de zon. Volgende keer: vijf locaties waar je de zomer naar binnen haalt!

Op een open plek midden in de bossen van Lage Vuursche staat het onwaarschijnlijk mooie Feel Good TentEvent. In een festivalachtige setting staan gezellige stoelen en tafels; vuren knapperen op stoere gietijzeren vuurkorven en een streepje rook stijgt op uit de schoorsteen van een grote houtoven. Wanneer het donker wordt, hullen tientallen kleurrijke lampionnen en fakkels de binnenplaats in een sprookjesachtig licht.

Een tikkeltje rauw en artistiek: UrbanCampsite is een reizende camping die jaarlijks van juni tot en met augustus op een tijdelijke plek staat in Amsterdam. Dit jaar is de camping neergestreken bij het Science Park. Je kunt er overnachten in bijzondere kunstobjecten – zoals een ruimteschip of een camera obscura – die zijn ingericht als hotelkamer. Ook te huur als een unieke plek voor een zomerse borrel of presentatie!

Na twaalf seizoenen hebben de bekende houten paviljoens van Strandzuid dit jaar plaatsgemaakt voor een nieuwe en permanente locatie. De locatie brengt een relaxte beach vibe naar het terrein achter de RAI, en is daardoor een favoriete hangout voor Amsterdammers en beurs- en congresbezoekers.

Over bijzondere buitenlocaties gesproken: achterin het park van WILDLANDS vind je Momma’s Restaurant, met een groot terras en een geweldig uitzicht over de uitgestrekte savanne. Met een koel drankje in de hand kijk je hoe zebra’s, struisvogels en giraffen schijnbaar in het wild voorbij lopen.

Voor de echte stoere festivalsfeer ga je naar Amsterdam West, waar tussen de hijskranen en het industriële spoor van de haven het terrein van het festival Thuishaven ligt. Deze rauwe plek is uitgegroeid tot een eigenzinnige evenementenlocatie.

Dit artikel verscheen in juli 2017 in De Eventmanager. De tekst kwam tot stand uit een samenwerking tussen GreaterVenues.com en Het Genootschap voor Eventmanagers.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke buitenlocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.