Discover the finest spaces
Delen

De 10 populairste locaties van 2020

We weten wat je denkt: nóg een terugblik op 2020? Wij zijn ook wel klaar met dat jaar. Maar sommige artikelen zijn met recht vaste prik en het jaarlijkse overzicht met de meest populaire evenementenlocaties is daar volgens ons absoluut één van. De top 10 met de meest bezochte locaties van Locaties.nl zegt veel over het afgelopen jaar. Wat voor soort locaties vonden we interessant? Welke locaties hebben ondanks alles positief in de aandacht gestaan? Je leest het hier!

1. THUISHAVEN FESTIVALTERREIN

Het is bijna geen verrassing meer te noemen: al drie jaar op rij is Thuishaven de onbetwiste nummer één op Locaties.nl! En wij begrijpen wel waarom. Het festivalgevoel en de creatieve sfeer zoals deze Amsterdamse locatie die uitdraagt, vind je nergens anders. De vrijhaven van Amsterdam, in het Westerlijk Havengebied, is speels, vrij en je hebt er het hele jaar door een buitengevoel. En in een tijd dat het veiliger is om elkaar buiten te ontmoeten dan binnen, maakt dát dit misschien wel de ideale locatie.

2. DE WERKSPOORKATHEDRAAL

Ook de nummer 2 van dit jaar is inmiddels vaste prik in dit overzicht: De Werkspoorkathedraal is al jaren de populairste industriële locatie op Locaties.nl. Wie hier een stap binnenzet wordt direct gevangen door de hoogte (23 meter) en de prachtige lichtval die het historische karakter van de locatie op een unieke manier naar voren laten komen. Vroeger werden hier onder andere treinen en bruggen gemaakt, nu is de enorme multifunctionele ruimte het decor van de meest spectaculaire evenementen. De ruimte die deze locatie biedt, maakte het ook in 2020 tot een gewilde plek!

3. HET RIJK VAN DE KEIZER

Wij tipten deze bijzondere hideaway aan de rand van de hoofdstad begin 2020 in een artikel over verborgen parels. Maar een verborgen parel kunnen we Het Rijk van de Keizer nu niet meer noemen! Het Rijk van de Keizer bestaat uit twee prachtige historische gebouwen, een overdekte botanische tuin én een geweldig uitzicht over het omliggende landschap. Het combineert een charmante groene ligging met een heerlijke informele landelijke sfeer. De locatie timmert al vele jaren aan de weg, en dat harde werken wordt nu beloond met een positie in de top 3 van Locaties.nl.

4. MAASSILO / NOW&WOW CLUB

Ook dit jaar heeft De Maassilo/Now&Wow Club in Rotterdam weer een plek in de bovenste regionen van deze lijst bemachtigd. Dit imposante industriële erfgoed waar vroeger graan werd opgeslagen is sfeervol, groots en heeft maar liefst vijftien zalen vol authentieke elementen. Zo zie je in de zalen van de Maassilo op veel plekken nog de onderkant van de enorme silo’s – die nog steeds in het gebouw staan – uit het plafond steken. De ruimten van de Now&Wow Club, boven de silo’s op 40 meter hoogte, geven een geweldig uitzicht over de stad. De Maassilo vormt met een capaciteit tot maar liefst 5000 personen een indrukwekkend baken van de industriële geschiedenis van Rotterdam.

5. DUS

Wederom een nieuwe binnenkomer in deze lijst! Het team achter de populaire evenementenlocatie DeFabrique opende begin 2019 deze nieuwe locatie, De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS). Een voormalig industrieterrein werd herontwikkeld tot een ware ‘meeting playground’. DUS staat voor de ruimte en vrijheid om te experimenteren en innoveren. En dat concept slaat aan, want binnen twee jaar is DUS haar grote broer (op nr 10) al voorbij gestreefd in deze lijst!

6. VAN NELLE FABRIEK

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is al jaren ongekend populair. Het feit dat het gebouw de UNESCO Werelderfgoedstatus heeft, draagt daar natuurlijk aan bij. Maar belangrijker is dat deze stoere industriële locatie met een capaciteit van maar liefst 7000 personen zo ongeveer alles mogelijk maakt wat je je maar kan wensen. Dat het team achter de locatie ook nog eens super creatief is en precies weet hoe je al die ruimte optimaal benut, bewees Van Nelle Fabriek door snel in te spelen op hybride events met een prachtige tv-studio en nieuwe online event concepten. Een verdiende plek in deze lijst dus!

7. B. AMSTERDAM

Nog zo’n locatie die relatief kort bestaat, maar nu al een vaste plek in de lijst met populairste locaties heeft weten te bemachtigen. B.Amsterdam was vorig jaar één van de nieuwkomers in deze lijst. Met inmiddels drie gebouwen in de hoofdstad groeit deze locatie in snel tempo en vinden in net zo hoog tempo innovaties plaats. Dat krijg je in een hub voor innovatieve start-ups! Elke ruimte in B. Amsterdam heeft een eigen karakter en uitstraling en dit zorgt voor een gezellige, creatieve en energieke sfeer. Of je nou live aanwezig bent, of online meekijkt in een van de livestreamstudio’s!

8. DE LANDGOEDERIJ

Een oude bekende in deze lijst: de sfeervolle Landgoederij in Bunnik. Deze oude boerderij naast het historische Kasteel Cammingha werd gerenoveerd en van binnen smaakvol getransformeerd tot een moderne, trendy evenementenlocatie. Met vijf eigentijdse zalen, een grote tuin en meerdere terrassen is deze locatie geschikt voor grote en kleine evenementen, bedrijfsfeesten en actieve personeelsuitjes. Het naastgelegen Kasteel Cammingha is niet alleen een fraai decor, maar is zowel los als complementair aan De Landgoederij in te zetten als locatie voor vergaderingen en exclusieve diners. Zo is er een bijzondere locatie voor ieder event!

9. BOATHOUSE KRALINGEN

Deze parel aan de Kralingse Plas vindt ook dit jaar weer een plek in de top 10 met de meest populaire evenementenlocaties. Een trendy en gezellig paviljoen annex evenementenlocatie vlakbij het Rotterdamse centrum, en toch midden in de natuur. Het interieur is een eigentijdse mix van warme, natuurlijke tinten en stoere industriële elementen. De drie verdiepingen in de locatie zijn ruim en licht en kunnen op verschillende manieren met elkaar worden gecombineerd. Bij mooi weer is er een geweldig terras waar je je gasten kunt ontvangen of gezellig kunt borrelen. The Boathouse Kralingen heeft de sfeer van een strandtent gecombineerd met alles wat je nodig hebt voor een spectaculair event.

10. DEFABRIQUE

De geliefde industriële parel in het hart van ons land schitterde jarenlang in afwezigheid in deze lijst. Maar nu revancheert de locatie zich met maar liefst twee noteringen: zusterlocatie DUS vonden we al terug op plek 5. DeFabrique kreeg begin deze eeuw als een van de eerste industriële erfgoederen in ons land een nieuw leven ingeblazen en groeide dankzij de duurzame bedrijfsvoering, het ervaren team en vele innovaties uit tot één van de meest geliefde evenementenlocaties in Nederland. Door het creatieve team van DeFabrique weet je hier zeker dat je niet zomaar een evenement organiseert, maar een beleving!

RUNNERS-UP

Het was dit jaar tot het allerlaatste moment spannend welke locaties in de top 10 kwamen en welke de boot nét zouden missen. Daarom hebben we besloten dit jaar ook de runners-up te noemen, die het op een haar na niet tot de top 10 wisten te schoppen. Volgend jaar weer een kans, en wij verheugen ons nu al op de top 10 die 2021 gaat voortbrengen!

11. Fort de Batterijen

12. Diergaarde Blijdorp

13. Lommerrijk

14. De Woonindustrie

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.