Discover the finest spaces
Delen

Industriële toplocatie en icoon van Rotterdam

Als één van de meest iconische en toonaangevende gebouwen van Rotterdam, is de Van Nelle Fabriek een locatie waar historie en events samenkomen. De enorme industriële hallen waar vroeger tabak, koffie en thee werden gemaakt, zijn nu het decor van jouw bedrijfsfeest, presentatie of congres. Het monumentale gebouw is het toonbeeld van ‘het Nieuwe Bouwen’ en dat zie je overal in terug. Hoge ramen, grote witte pilaren en vooral veel ruimte. Geen wonder dat ze sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!

De Van Nelle Fabriek ligt als een rots in de branding in de grote havenstad, ingesloten tussen Diergaarde Blijdorp, Delfshaven en Schiedam. Het bewonderenswaardige bouwwerk uit 1929 van beton, staal en glas is bedacht voor ondernemerschap, maar ontworpen om te innoveren. Je parkeert je auto op het grote aangrenzende parkeerterrein en bij een van de ingangen kijk je langs de verschillende luchtbruggen omhoog naar de spectaculaire hoogbouw. Zelden voelde je je zo klein!

Monumentaliteit als onderdeel van events

Waar Van Nelle Fabriek Events wekelijks nog telefoontjes krijgt van mensen over spaarpunten van Supra filterkoffie of Van Nelle shag, is ze tegenwoordig een goed draaiende evenementenlocatie met zeeën aan ruimte zonder vaste opstellingen. De locatie heeft 10.000 m2 beschikbaar voor events, geschikt voor 7.000 personen. Imposant of intiem, stijlvol of stoer, met daglicht of in het donker: alles kan in dit UNESCO monument. Dankzij de hoge ramen kan iedereen naar buiten kijken en is er altijd daglicht aanwezig. Elke zaal is als een leeg canvas en volledig naar eigen smaak in te richten, maar Van Nelle Fabriek Events beschikt zeker ook over mooie set aan standaard meubilair.

Neem de Tabaksfabriek, de Koffiefabriek en het Distributiecentrum. Deze drie losse ruimten zijn individueel te gebruiken, maar kunnen ook alle drie tegelijk ingezet worden voor grootschalige evenementen. De monumentaliteit is direct voelbaar zodra je de Tabaksfabriek binnenstapt. Met haar grote, vrije oppervlakte van 4.500 m2 is dit de meest industriële ruimte van de Van Nelle Fabriek. Imposante zuilen aan de voorzijde, de verlichte spantconstructie in het middenstuk en de industriële hoogtes aan de achterzijde maken deze ruimte ideaal voor evenementen van 250 tot 4.000 personen.

Hoge witte pilaren en iconische luchtbruggen

De Koffiefabriek; hier staat licht, lucht en ruimte centraal. Met haar hoge witte pilaren en grote raampartijen aan weerszijden is dit een aantrekkelijke zaal voor congressen, recepties en webinars tussen 70 en 500 personen. Vanaf het cateringplein heb je een prachtig zicht op de iconische luchtbruggen die de verschillende gebouwen met elkaar verbinden. De fabrieksgeschiedenis heeft hier letterlijk zijn stempel achtergelaten in de vorm van afdrukken van de machines die er ooit stonden.

Voor een grote, creatieve productie moet je in het Distributiecentrum zijn. Inflatables komen in deze ruimte goed tot hun recht tussen de metershoge stellages, maar het Distributiecentrum leent zich ook uitstekend voor een plenaire setting. Veel mogelijkheden dus in deze industriële black box, welke ondere andere perfect is voor producties, beurzen, diners, voorstellingen of plenaire sessies van 100 tot 1.100 personen.

Vergaderen in stijl

Hoog boven in de fabriek ligt het vergadercentrum waar je met 2 tot 50 personen intiem vergadert in een van de zes zalen. Het unieke karakter van deze locatie komt ook hier overal in terug. Of het nou de oude Van Nelle reclameborden, de namen van de zalen – zoals Piggelmee en Arabica – of de wanden met nostalgische verpakkingen van de Van Nelle shag zijn, het is vrij duidelijk waar je bent. Als je jouw gasten nog eens extra in wil pakken, neem je ze mee naar de Tearoom. Deze ronde glazen koepelzaal op het dak van de fabriek werd door de vroegere directie gebruikt om indruk te maken op internationale gasten met een fenomenaal uitzicht over Rotterdam!

Van Nelle Fabriek

De bijna honderd jaar oude fabriek beschikt over een nieuw luchtreinigingssysteem in de Tabaksfabriek, wat maakt dat er altijd gezonde lucht is in de zaal is en tevens afrekent met corona. Ook het snelle en betrouwbare internet, geleverd door Smart DC, maken dat het historische bouwwerk van alle moderne gemakken voorzien is. Alle internetverbindingen zijn redundant. Dat wil zeggen: alle data wordt verzonden via twee verbindingen die elk een eigen, unieke route hebben. Mocht één verbinding uitvallen, dan wordt het dataverkeer automatisch via de tweede verbinding geleid. Hierdoor is uitval uitgesloten en zijn zij daarmee uniek in Nederland. 

Het vroegere toonbeeld van functionalisme, geen bakstenen, maar beton, een gevel van staal en glas, en een zee aan daglicht. Dat is het unieke karakter van de Van Nelle Fabriek die deze locatie tot een UNESCO monument maakt. Voor de grondlegger van Van Nelle stond het welzijn van haar medewerkers centraal. Zo mocht men met het gezin genieten van het warme water in de weekenden en actief bezig zijn op de sportvelden. Men kwam niet alleen werken bij Van Nelle, maar ook om te ontmoeten en te verbinden.

Het team dat jaren later werkt als Van Nelle Fabriek Events geeft deze boodschap graag door aan haar opdrachtgevers. Zo zijn zij een echte collega op afstand en kunnen zij samen met een goede achterban aan vaste partners meedenken om jouw event naar een hoger level brengen. Zolang er niets veranderd aan het uiterlijk van dit bijzondere bouwwerk blijven ook jouw evenementen uniek!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.