B. Amsterdam

Organiseer een onvergetelijk event op deze unieke plek in Amsterdam

‘Our business is your playground’. Dat is waar het om draait bij de events van B. Amsterdam, aan de ring van Amsterdam. En dat is precies wat deze locatie is, een speelplek voor bedrijven én events. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier. Een feest in circusthema? Prima. Een bedrijfsevent op de bovenste verdieping met dakterras dat omgetoverd kan worden tot nachtclub? Ook helemaal goed. Tijd voor een kijkje bij deze ‘speeltuin’ met maar liefst 43 ruimtes, restaurant Bar Bistro Bureau en het grootste dakterras van Amsterdam.

Het hoofdgebouw van B. Amsterdam stond elf jaar leeg voordat het door de creatieve hub nieuw leven in werd geblazen. Zodra je binnenkomt voel je het gelijk: het is er speels, ruimtelijk, duurzaam, knus. B. Amsterdam is eigenlijk een hele community vol creatievelingen, in de breedste zin van het woord, binnen één gebouw.

B. Amsterdam

Ga je naar B. Amsterdam, dan hoef je eigenlijk nergens anders meer heen; letterlijk alles bevindt zich in dit pand. Zo kan je onder meer een boodschap doen, koffie of lunch halen bij STACH, naar de sportschool gaan, yoga’en, padellen en zelfs naar de kapper of fysio. Als je binnenkomt voel je een soort ‘bruis’ die niet helemaal te duiden is; wat al snel duidelijk wordt is dat het hier niet allemaal netjes en zakelijk hoeft, maar dat het vooral draait om verbinding en creativiteit.

Wat te denken van bijvoorbeeld de oude Trabant-auto’s die door het hele pand te vinden zijn? Een stukje vintage dat samenkomt met bijvoorbeeld de meubels die hier een tweede (derde, vierde of vijfde?) leven krijgen en de felgekleurde muren. Er zijn gezellige zitjes waar je kunt zitten voor bijvoorbeeld een zakelijk overleg of een break-out. Heel informeel en dat is precies de bedoeling.

The upper league

Het gaat goed met B. Amsterdam. En dat blijkt, want er komen steeds meer nieuwe opties bij van wat je hier kunt doen. De locatie draait hier inmiddels flink mee in ‘the upper league’ als het gaat om evenementenlocaties. Op het moment dat we B. Amsterdam bezoeken is er ook een event gaande. Ook daar zien we dat alles kan. De statafels hangen vol met groene planten. Standaard staat er al het één en ander aan groen, maar dit bedrijf wilde nog meer en dat kan dus. En ook de hele catering voor dit event is vegetarisch en vegan, ook dat kan hier.

Van gave diners tot aan bedrijfsfeesten, bij B. Amsterdam focussen ze zich graag op grote events. Dit omdat de locatie zich daar uitzonderlijk goed voor leent. Je kunt hier bijvoorbeeld prima voor achthonderd man een evenement houden.

Connecten

Alles is er bij B. Amsterdam op gericht om te connecten. Dit zie je ook terug in de visie van B. Amsterdam: ‘Connecting the minds that build our future’. Dat merk je ook rond lunchtijd, de tijd waarop wij er rondlopen. Dan is er namelijk een member lunch voor iedereen die in het pand zit. Maar ook tijdens events is verbinding een belangrijker pijler, bijvoorbeeld door spelelementen toe te voegen. Zo kan je hier padellen als bedrijfsclinic, een graffiti-workshop volgen met je collega’s, met elkaar de strijd aangaan tijdens een pubquiz of met z’n allen meedoen aan een spelletje jeu-de-boules bovenop het dakterras met geweldig uitzicht over Amsterdam.

Als je hier een event organiseert kan je ook volledig losgaan qua branding. B. Amsterdam werkt samen met een partner die alles kan op dat gebied. Je logo met grote stickers op de grond bijvoorbeeld of een stuk branding in of bij de liften: leef je uit!

Kant-en klare concepten

Bij B. Amsterdam kan je kiezen uit meerdere speciale concepten in een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan het thema ‘Circus’. Je krijgt dan alles erop en eraan; de aankleding, de techniek en het eten en drinken. Bij dit thema worden er marktkraampjes neergezet en is er bijpassend streetfood. Hierdoor ga je echt weer even terug naar toen je klein was. Door alles wat er gebeurt om je heen, maar ook door de smaken die je proeft. Er zijn magicians, jongleurs, er is een photobooth en ook de mogelijkheden voor een band en/of DJ. Elk detail wordt meegenomen in het thema, zelfs de medewerkers dragen kleding in deze stijl, gemaakt van gerecyclede petflessen.

Die kleding verwijst dan ook gelijk naar een belangrijk onderdeel van B. Amsterdam: duurzaamheid. Ook dat merk je hier overal. We noemden de vintage meubels en de Trabant-auto’s natuurlijk al eerder, maar dit gaat nog veel verder. Zo kan je hier een Co2-neutraal diner houden, hebben ze een sedumdak, elektrische oplaadpalen én doen ze er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan. 

Ruimtes

Wil je een event houden bij B. Amsterdam? Dan heb je de keuze uit maar liefst 43 verschillende ruimtes, verdeeld over drie gebouwen, B.1, B.2 en B.3. Je kunt ervoor kiezen om een groot event te houden in één ruimte, maar ook om gebruik te maken van de break-outruimtes, om te borrelen, dineren of feesten op het dakterras of grote plein voor B Amsterdam.

Wat opvalt is dat alle ruimtes een geheel andere look-and-feel hebben. Zo is er bijvoorbeeld de Wiechert, de grootste zaal van B. Amsterdam. De ruimte van bijna 1.000 m2 biedt plek aan allerlei soorten events, van congressen tot aan gala’s. De zaal heeft een industriële look en kan worden omgetoverd tot een bijzondere plek. Ook technisch, want ze kunnen bijvoorbeeld helpen om een vette creatie voor je bedrijf te maken via videomapping in 3D. 

Toch liever nog wat kleinere ruimtes gebruiken? Dan kom je uit bij bijvoorbeeld The Muhammed, duidelijk te herkennen aan de jungle print. Dit is een rustige ruimte met veel licht. Perfect te gebruiken voor een presentatie, vergadering of break-out tot maximaal 120 personen. Wil je nóg een stapje kleiner, dan kan je ook kiezen voor The Chris. Dit is een ruimte op de begane grond met veel daglicht. Deze staat vol met trofeeën in alle soorten en maten en wordt veel gebruikt voor interactieve workshops of als break-outspace voor The Wiechert. 

B.3

Gaan we naar de andere gebouwen van B. Amsterdam, dan is The Louis in B.3 net weer anders. Dit is een blackbox die je bijvoorbeeld perfect kunt combineren met de vier breakoutruimtes die net als The Louis op de begane grond zitten. In totaal is er in The Louis plek voor maximaal 180 gasten, afhankelijk van de opstelling. 

Een stukje kleiner hier zijn The Sheryl, The Jack en The Kari. Allemaal rond de tachtig vierkante meter, maar ook hier stappen je bezoekers weer drie totaal verschillende werelden in. Zo zit je in The Sheryl op de negende verdieping en heb je gelijk een spectaculair uitzicht over de ring van Amsterdam, de zuidas én Schiphol. Het voelt hier bijna alsof je zweeft boven de snelweg. De ruimte kan goed gebruikt worden als boardroom, maar ook in theateropstelling voor presentaties of als interview studio. 

The Jack en The Kari bevinden zich beiden op de begane grond. Op zoek naar een huiselijke sfeer? Dan is The Jack de beste optie. Dit is een ruim greenhouse, helemaal van glas. Perfect om te gebruiken voor een heidag met je bedrijf óf een goede break-outruimte voor als je The Louis gebruikt. Dit laatste kan je ook doen met The Kari. En deze ruimte heeft dan weer een hele bijzondere sfeer door de gezellige kleuren tapijt aan de muur.  

Catering

Op het gebied van catering werken ze bij B. Amsterdam samen met Vermaat. Dankzij hen kan je hier voor iets simpels kiezen, maar ook voor een Michelinsterrendiner. Ze zijn hier pas tevreden als al jouw wensen vervuld zijn. De producten die gebruikt worden zijn eerlijk, vers, ambachtelijk en vaak ook nog eens lokaal geproduceerd.

En deze heerlijke gerechten eet je bijvoorbeeld bij Bar Bistro Bureau op de vijfde verdieping van B. Amsterdam gebouw B.1. Deze bijzondere plek is volledig flexibel inzetbaar voor borrels, barbecues, diners en bedrijfsfeesten. En: dit restaurant is ook nog eens om te toveren tot nachtclub. Ook vind je hier het grootste dakterras van Amsterdam. 

Net even anders

Everything is possible bij B. Amsterdam. Dat klinkt misschien heel ruim, maar het is wel wat het is. Het is hier niet ‘standaard’. Zeg maar wat je wilt en het wordt voor je geregeld. B Amsterdam blijft continu innoveren en ontwikkelen. Dus zoek jij een plek die net even anders is, dan hoef je niet verder te zoeken: ontwerp je ideale event bij B. Amsterdam!