Discover the finest spaces
Delen

Van Nelle Fabriek giet online events in tv jasje met nieuw concept

De uitdaging van nu: de mensen die thuis meekijken tijdens een online of hybride event geboeid houden. Volgens evenementenlocatie de Van Nelle Fabriek in Rotterdam haken de meeste kijkers af nadat ze slechts dertig procent van het event hebben gezien. Daarom komt de locatie met een nieuw concept: Live Event TV. Naast het fysieke event zorgt Van Nelle Fabriek Events voor een interessante online uitzending met behulp van een team van onder andere redacteuren, regisseurs, technici en cameramensen.

“Online events worden vaak plat en eendimensionaal uitgezonden, zonder rekening te houden met een aantal ijzeren tv-wetten. Kijkers thuis haken daardoor heel snel af. Ze gaan tussendoor even hun mail checken of iets anders doen”, vertelt Henk van Maanen van Van Nelle Fabriek Events. Het event dat kijkers thuis zien, moet dus aantrekkelijker worden gemaakt. Henk: “Neem bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Het publiek in de haven en langs de route ervaart het event compleet anders dan de kijkers thuis. Die worden ruim voordat Sinterklaas aankomt al verwelkomt door Dieuwertje Blok vanuit een studio in de haven. Ze neemt de kijkers thuis mee in wat er allemaal gaat gebeuren. Een reporter in de haven interviewt de zenuwachtige burgemeester, Dieuwertje praat in de studio met kinderen die gaan optreden en er is zelfs al een camera op het schip aanwezig zodat de kinderen thuis al op de boot zijn voordat de kinderen in de haven het schip kunnen zien. Uiteraard is er genoeg tijd ingeruimd om even koffie te zetten of een boterham te eten.”

Van Nelle Fabriek

Het nieuwe concept voor online events van de Van Nelle Fabriek – Live Event TV – draait om een professionele uitzending van het event voor de kijkers thuis. Deze uitzending wordt gepresenteerd in een speciale studio waar veel daglicht binnenkomt. Deze studio ligt naast een groengebied waardoor er bij mooi weer ook buiten gepresenteerd kan worden, met de monumentale fabriek op de achtergrond. Samen met een team van onder andere redacteuren, regisseurs, floormanagers, technici, belichters en cameramensen stel je de online uitzending van je event samen.

Omdat de Van Nelle Fabriek naast het datacenter van SmartDC ligt, gaat de uitzending van je event niet via een provider die eventueel een storing zou kunnen krijgen. Hierdoor stelt de evenementenlocatie een verbinding te bieden die aan de normen van tv voldoet.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.