Discover the finest spaces
Delen

7 Verborgen locaties in Amsterdam die je vast nog niet kent…

Je zou denken dat er vandaag de dag geen geheime locaties meer bestaan. Door Google ligt de wereld in de palm van je hand, en zelfs de meest afgelegen plekken worden honderduit gedeeld op Instagram. Toch valt er voor de echte speurneuzen nog wel wat te ontdekken, zelfs in onze hoofdstad. Een geheime ruimte in een bekende event venue, of een locatie die net even off the radar ligt op een verscholen plek… Wij gingen op ontdekkingstocht en vonden zeven verborgen locaties in Amsterdam die je vast nog niet kent. Oké, door hier over deze verborgen parels te vertellen bestaat het gevaar dat we afbreuk doen aan hun mysterie. Maar een geheim bewaren zit nou eenmaal niet in onze aard. Sorry!

IJVER

Amsterdam-Noord, en de NDSM-werf in het bijzonder, is een gewilde en druk bezochte culturele hotspot. De plek waar eens grote schepen te water werden gelaten, is nu een broedplaats voor kunstenaars, creatieven, innovators en vrijdenkers. De inspirerende setting en rauwe ambiance van de oude scheepswerf is ook in toenemende mate populair als setting voor meetings en events. IJver, een loods verborgen in de imposante, honderd jaar oude NDSM Loods, is een van de meest recente aanwinsten voor Amsterdam-Noord. Stap binnen in een comfortabele omgeving midden in de rijke industriële geschiedenis. Een perfecte plek voor een meeting, diner, of om gezellig een borrel te drinken na je werk!

HET RIJK VAN DE KEIZER

In een lommerrijke omgeving, nog net binnen de ring van Amsterdam, ligt de verborgen parel Het Rijk van de Keizer. Deze hideaway aan de rand van de hoofdstad bestaat uit twee prachtige historische gebouwen, een overdekte botanische tuin én een geweldig uitzicht over het omliggende landschap. Het Rijk van de Keizer combineert haar charmante groene ligging met een heerlijke informele landelijke sfeer. Nodig je gasten uit in dit verscholen paradijs voor een event, feest of diner; of om helemaal tot rust te komen en eindelijk eens wat werk gedaan te krijgen!

PATHÉ TUSCHINSKI

Dit iconische filmtheater in het hart van Amsterdam is al bijna een eeuw oud! Het gebouw bleef gespaard na een grote brand in de Tweede Wereldoorlog en wist ook na diverse renovaties haar unieke jaren ’20 charme te behouden. Enkele elementen die in de brand verloren zijn gegaan, zoals authentieke muurschilderingen in de filmzalen, werden onlangs in hun oude glorie hersteld. Bij deze laatste renovatie werd de locatie voorzien van moderne audiovisuele technieken en kregen de filmzalen een luxe, authentieke uitstraling passend bij het monumentale karakter van de bioscoop. Pathé Tuschinski heeft verrassend veel mogelijkheden voor meetings en events!

MAYER MANOR

Verscholen midden in de drukke straten in het centrum van Amsterdam ligt Mayer Manor – een opwindende secret venue van creatief cateraar De Artiesten. Lange tijd werd deze historische plek bewoond door monniken, totdat de welgestelde tabakshandelaar Peter Mayer hier neerstreek en het pand liet ombouwen tot een weelderig stadspaleis. Wanneer je voor de deur van het pand staat, kan je je geen voorstelling maken van de wonderlijke wereld die je hier verspreid over vier verdiepingen te wachten staan. Mayer Manor is volledig ingericht in een rijke Victoriaanse stijl, vol art deco elementen, marmer, koper, donker hout, kandelaars en goud – en een onvergetelijke, spraakmakende ambiance!

LIL’ AMSTERDAM

Lil’ Amsterdam is een wilde mix van wisselende pop-up stores, met het beste wat de hoofdstad te bieden heeft – van food en drinks tot mode, en van hedendaagse kunst tot cultuur. Toegegeven, waarschijnlijk is deze venue een van de mínst goed verborgen locaties denkbaar: een voetgangerstunnel onder de perrons van Amsterdam Centraal Station, waar dagelijks duizenden mensen doorheen stromen. Het geheim zit in het verborgen ‘tweede leven’ van de ruimte. De gehele passage en enkele winkelruimtes zijn te huur als eventspace! Lil’ Amsterdam biedt zo een unieke setting voor events voor wie net even een andere sfeer wilt. We hoeven vast niet te zeggen dat de bereikbaarheid ook nog eens best goed is, met een ligging direct onder het grootste treinstation van de hoofdstad.

DE CLUB

Als we het hebben over geheime locaties dan mag De Club zéker niet ontbreken. Een mysterieuze club, ergens in Amsterdam West. Geen ramen, geen bord bij de deur, geen enkel geluid van buitenaf. Geen website, geen advertenties en geen postadres. Alleen te boeken door een berichtje te sturen naar een telefoonnummer. Het schijnt dat deze voormalige bioscoop en nachtclub werd gefrequenteerd door beruchte criminelen als Willem Holleeder en Cor van Hout. Als de massieve betonnen muren eens konden praten! Sinds kort heeft De Club een nieuw leven als event space waar alles kan en mag. Of nou ja, dat gerucht gaat de ronde…

HEINEKEN EXPERIENCE

Je zult wel denken: de iconische Heineken Experience, een van de grootste toeristische trekpleisters in de hoofdstad en de voormalige brouwerij van het beroemde biermerk, is niet bepaald ‘verborgen’. Ook is het al jaren een bekende en geliefde bestemming voor meetings en events. Toch heeft deze locatie nog wat geheimen in petto… Zo vind je, verborgen achter een grote ijskast deur, de geheime bar ‘Freddy’s’ met aan de muur een groot portret van de beroemde biergigant. Een tweede geheime ruimte is een eerbetoon aan een van de minder bekende familieleden, Henry Heineken (de wetenschapper van de familie). ‘Henry’s’ is een verborgen bar met de uitstraling van een oud laboratorium. Deze wonderlijke bars zijn perfect voor gelegenheden met een exclusief karakter!

Meer inspirerende evenementenlocaties in Amsterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer evenementenlocaties in Amsterdam te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties in Amsterdam! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.