The Boathouse Kralingen

Spectaculaire locatie in het Kralingse Bos

The Boathouse Kralingen is een van dé hotspots voor speciale events in de regio Rotterdam. De locatie staat op een fantastische plek in het Kralingse Bos, midden in de natuur, en op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Rotterdam. De locatie combineert een trendy design interieur met een waanzinnig uitzicht over de Kralingse Plas.

Stel je een groot meer voor, middenin een bos. Een groene oase van rust, waar je slechts wat bootjes op het water heen en weer ziet zeilen. En achter de bomen, als je goed kijkt, zie je de imposante skyline van Rotterdam ’s avonds oplichten als kaarsen aan de hemel. Dat is het indrukwekkende uitzicht vanaf het terras van The Boathouse Kralingen. Het is dan ook geen wonder dat deze locatie al sinds de opening in 2016 in trek is voor zowel intieme besloten bijeenkomsten als voor de grote feesten en relatie events.

The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen is het best te omschrijven als een modern paviljoen, met een robuust en stoer uiterlijk. Met het ontwerp benut het gebouw de ligging aan het water optimaal, dankzij een opvallende halfronde glazen constructie. De grote raampartij zorgt ervoor dat je vanuit de hele locatie geniet van het uitzicht over de Kralingse Plas.

Maar The Boathouse Kralingen heeft meer dan een een mooi uitzicht: ook de binnenkant van de locatie ligt erg goed in het oog. Het interieur is een eigentijdse mix van warme, natuurlijke tinten en stoere industriële elementen. Hierin is gebruik gemaakt van smaakvolle en spannende blikvangers; op iedere etage is wel een opvallend design element te ontdekken. Op de begane grond is dat een muurgroot kunstwerk van kleurrijke metalen platen; boven wordt de blik gevangen door een groots hangend kunstwerk op de plek waar de bovenste twee etages in elkaar overgaan.

Flexibel modulair interieur

Het interieur van The Boathouse Kralingen bestaat één grote, open ruimte, met daarin drie verschillende lagen die met trappen in elkaar overgaan. In combinatie met het terras dat op twee manieren te bereiken is geeft het de locatie een modulaire opzet, waardoor de ruimte erg flexibel is in te zetten en geschikt is voor vrijwel ieder denkbaar evenement.

De eerste laag, op de begane grond, heeft het grootste oppervlak. Deze ruimte is standaard ingericht met een podium, vaste bar en verschillende tafels en stoelen. Via hoge openslaande deuren is de ruimte direct verbonden met het terras aan het water. De lichte houten vloer sluit mooi aan op het steigerhouten terras, waardoor je ook binnen het gevoel hebt dat je direct aan het water staat. De ruimte is standaard erg geschikt voor ontvangsten, diners of lunches, maar kan ook eenvoudig worden omgebouwd voor grote presentaties.

Een trap hoger vinden we een vide, die tussen de twee grotere etages in zweeft. Dit is de verdieping met het kleinste oppervlak en is daarom met name geschikt als break-out tussen de twee grotere ruimtes. Richt deze ruimte tijdens een congres in voor een kleinere werksessie, als garderobe, of tijdens een feest als een lounge vanwaar je alle feestelijkheden op de andere verdiepingen kunt gadeslaan. Bovenin het pand is de tweede grote verdieping. Ook deze ruimte is standaard ingericht met een grote bar, met een goudkleurige beplating die terugkomt in een indrukwekkend hangend kunstwerk boven de trap.

Lichteffecten

Terwijl je op geen van de drie lagen in The Boathouse het gevoel krijgt dat je in een aparte afgesloten ruimte zit, maakt deze indeling de locatie ideaal voor events die uit meerdere onderdelen bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld de ontvangst laten plaatsvinden op de begane grond, om boven een ruimte klaar te zetten voor presentaties, en vervolgens weer beneden in combinatie met het terras af te sluiten met een spetterend feest. Daarvoor is de locatie bij uitstek geschikt, dankzij de professionele en state-of-the-art licht en geluidsinstallatie. Met een druk op de knop licht je de locatie uit in feestelijke kleuren – een adembenemend gezicht.

The Boathouse Kralingen heeft alles wat een goede evenementenlocatie moet hebben: een centrale ligging met een ruim eigen parkeerterrein, rust, natuur, de nabijheid van de stad, een geweldig uitzicht en een eigentijds en stijlvol interieur dat flexibel is in te zetten voor diverse gelegenheden.