B. Amsterdam

Creatieve hub waar innovatieve ondernemers en events elkaar ontmoeten

Het idee van een stad binnen een gebouw is heel ver doorgetrokken bij shared office en community concept B. Amsterdam. Er zijn onder andere STACH coffee corners, een kapper, een grote sportschool, een Padelclub en het hippe Bar Bistro Bureau met één van de grootste dakterrassen van Amsterdam waar je onder andere feesten en andere events kunt organiseren. Dit zorgt voor drie bruisende gebouwen vol ondernemende mensen die er werken, organiseren, borrelen, sporten en lekker eten. Een plek met gezellige hoekjes, felgekleurde muren, vintage meubels en maar liefst 35 zalen voor allerlei soorten events. Een plek waar het allemaal niet zo netjes en zakelijk hoeft te zijn maar vooral creatief en inspirerend. Redenen genoeg voor ons om te kijken wat deze locatie nu zo aantrekkelijk maakt!

De onlangs vernieuwde entree en het plein voor B.1 – het eerste gebouw van B. Amsterdam waar de meeste eventzalen zitten – is al meteen een geweldige plek voor events. We lopen over het enorme plein met speelse oranje lijnen en cirkels naar de houten vlonders voor de ingang. Hier staan praktische palen met stopcontacten waar sfeervolle lichtjes tussen zijn gespannen en waar je ook doeken tussen kunt hangen om zo je eigen plek te creëren. Een fantastische locatie om te borrelen, een walking dinner te doen of verschillende (food)stands neer te zetten. Nu zitten de vlonders vol met mensen die in hun pauze genieten van de zon. Bij B. Amsterdam hebben namelijk ruim 300 bedrijven hun kantoor of flexwerkplek. Dit zorgt ervoor dat het hier altíjd bruist en niet alleen als er een event wordt georganiseerd. De creatieve en inspirerende sfeer die de community met zich meebrengt, is zelfs vaak de reden dat organisatoren van events kiezen voor B.

B. Amsterdam

We lopen langs de balie naar het grootste gedeelte voor events. Grenzend aan een ruime lounge met bar ligt The Wiechert. Deze enorme zaal van bijna 1000 vierkante meter is vernoemd naar één van de mede-oprichters van B. Amsterdam en is ideaal voor congressen, presentaties en zelfs grote shows met foodtrucks. In de enorme industriële ruimte staat het standaard meubilair van witte stoelen en een groot scherm, maar dat kan ook allemaal plaatsmaken voor de inrichting die jij wil.  Ook praktisch: grenzend aan The Wiechert liggen vijf break-out ruimten die je kunt gebruiken voor subsessies. Al deze ruimten hebben een eigen karakter; met knalgele muren of behang dat is gemaakt van pagina’s uit encyclopedieën bijvoorbeeld. Op de begane grond vind je verder een complete Padelclub met één enkele en vijf dubbele banen. Boek bijvoorbeeld een padel clinic als opfrisser tijdens je event!

Door naar de eerste verdieping waar een van de kantoren onlangs is verbouwd tot de innovatieve eventzaal Bright LAB. Deze groene ruimte vol planten heeft ‘slimme ramen’ van PHYSEE die de blindering ervan automatisch stuurt naar aanleiding van de lichtinval. Ook wordt de luchtkwaliteit hier altijd gemeten en kun je het lichtgrid op het plafond aanpassen naar de kleuren die jij prettig vindt. Hierdoor kun je de perfecte eventruimte creëren voor jouw event! Denk bijvoorbeeld aan een presentatie of een kleinschalige borrel voor vijftig personen.

Community

We vliegen in de lift weer het gebouw door naar de tweede verdieping. Hier krijg je nog meer het gevoel dat je tussen de community zit. Overal lopen en zitten mensen, staan kastjes en banken die vijfdehands lijken te zijn en hoor je allerlei talen om je heen. Iedereen die een kantoor huurt bij B. Amsterdam mag namelijk doen met de ruimte wat hij wil en meubilair of handige bouwwerken toevoegen mag ook gewoon. Hierdoor ontstaat er een houtje touwtje gevoel, maar wel op een hippe en stijlvolle manier. Het is de typische stijl van B. die in het hele gebouw perfect lijkt te werken. Op deze verdieping vind je verschillende kantoren en flexplekken, maar ook een aantal ruime eventruimten.

Misschien wel het pronkstuk van B. Amsterdam vinden we op de bovenste verdieping. Eén van de drie liften gaat enkel hier naartoe en tijdens de rit naar boven kom je al helemaal in de stemming. De hele lift is namelijk afgeplakt in felle neon kleuren in de stijl van Bar Bistro Bureau. Een stijlvol restaurant annex club annex eventruimte met een enorme bar in het midden. Ook hier vind je de typisch industriële sfeer in combinatie met veel hout en staal. Een perfecte ruimte voor een diner of borrel, maar wanneer de vele ramen afgesloten worden met geluidsdichte panelen ontstaat er in een handomdraai een club. Mooi weer? Zet dan de deuren naar het enorme dakterras open waar je zelfs een potje kunt jeu de boulen. En vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over Amsterdam.

Boardroom gevoel

Veruit de meeste eventzalen zitten in gebouw B.1, maar ook het hoge rode gebouw B.3 heeft maar liefst dertien interessante eventruimten. Dit gebouw was het voormalige hoofdkantoor van Nissan en is wat zakelijker ingericht met strak meubilair en veel kleur. Een van de nieuwste eventspaces in dit pand is The Sheryl: een iconische ruimte op de negende verdieping van het gebouw. Hier zat ooit de directeur van Nissan en dit boardroom gevoel hangt er nog steeds. Waarschijnlijk komt dit door de tientallen schuine ramen die je een fantastisch uitzicht geven op de stad of de stijlvolle inrichting met heerlijke leren stoelen. Een inspirerende ruimte voor workshops, presentaties of meetings.

Bij deze creatieve hub middenin Amsterdam zit je tussen de start-ups en scale-ups van honderden ondernemende mensen. Er zijn tientallen eventruimten om uit te kiezen met allemaal weer een totaal ander karakter en sfeer. Bij mooi weer borrel je op de houten vlonders bij de entree of kijk je uit over de stad vanaf het enorme dakterras. Dineer met je gasten bij het hippe Bar Bistro Bureau die je daarna omtovert tot je eigen club. Of sluit je event juist sportief af, op de padelbaan. Bij B. Amsterdam vind je gegarandeerd precies wat je voor ogen hebt omdat er simpelweg zoveel keus is. En deze locatie is nog lang niet klaar met uitbreiden en ontwikkelen!