Discover the finest spaces
Delen

5 écht Amsterdamse locaties voor je congres

This post is also available in: English (Engels)

Amsterdam doet het goed op de internationale markt voor congressen. In 2016 behaalde de stad nog de zevende plaats op de wereldranglijst van congressteden. En dat is niet gek, want de hoofdstad telt naast de vele mooie hotels, attracties en restaurants ook honderden bijzondere locaties – ieder met zijn eigen charme en unieke mogelijkheden. Wij maakten uit al het aanbod een selectie van vijf écht Amsterdamse congres venues die je niet mag missen!

De Kromhouthal

Een geweldige industriële setting, pal aan het IJ in Amsterdam Noord: De Kromhouthal is dé locatie in Amsterdam voor je congressen met een rauw tintje. Met ruime parkeergelegenheid voor de deur en een veerpont die vanaf Centraal Station voor de locatie aanlegt, is dit misschien ook wel de best bereikbare locatie. De Kromhouthal met zijn vele kranen, een vijftien meter hoog plafond en stoere stalen constructies is flexibel in te richten. De locatie beschikt over een totaal van 5.000 vierkante meter aan ruimte, met ruime gelegenheid om break-out ruimtes te creëren.

Passenger Terminal Amsterdam is een opvallende locatie in hartje Amsterdam, direct aan het IJ. Onder het golvende dak van de terminal, waar normaal de grootste cruiseschepen aanmeren, ligt een zee aan mogelijkheden voor evenementen. Het transparante en open karakter van de locatie geeft niet alleen een prachtig decor, maar biedt de mogelijkheid om de locatie volledig naar wens en behoefte in te vullen en aan te kleden. Breidt de locatie uit met ijVENUES, de samenwerking met buren het Bimhuis, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, tot een congreslocatie van 5000 vierkante meter, met 25 breakoutzalen en een plenaire zaal voor 1200 personen.

In het hippe Amsterdam-Oost staat het iconische pand van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het bijzondere gebouw van het kennisinstituut is een schitterende plek, vol geschiedenis en met moderne functionaliteiten. Met het fraaie auditorium de Koningin Maxima Zaal, met ruimte voor 450 personen, de imposante Marmeren Hal met haar twaalf soorten marmer uit Toscane voor de ontvangsten, diverse ruimtes voor break-out en de prachtige binnentuin grenzend aan het Oosterpark, is het Koninklijk Instituut voor de Tropen een enorm veelzijdige locatie voor congressen.

Het Scheepvaartmuseum is dé locatie als je bezoekers van jouw congres echt wilt imponeren. Deze venue werd in de Gouden Eeuw gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Achter de markante gevel vinden we een van de meest spectaculaire locaties voor events: de fraaie overkapte binnenplaats ‘Het Open Pleyn’. Rondom de binnenplaats liggen drie prachtige, inspirerende kamers, vernoemd naar de zeehelden Tromp, De Ruyter en Van Heemskerck.

Het Koninklijk Concertgebouw aan het Museumplein is wereldberoemd om zijn akoestiek en muzikale programmering van hoog niveau. Daarnaast is het ook een stijlvolle, verrassende locatie voor zakelijke evenementen en congressen. Ontvang je gasten in de moderne Pleinfoyer of rondom de zalen; houdt de plenaire bijeenkomst in de overweldigend mooie Grote Zaal, met 1974 stoelen de grootste vlakke zaal in Amsterdam; en verspreid het congres over de andere schitterende grote ruimtes. Met de opnamestudio kun het congres – inclusief het fraaie decor – van begin tot eind registreren.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.