Discover the finest spaces
Delen

Vijf unieke locaties met een tuin of binnenplaats middenin de stad

Een evenementenlocatie met een verborgen tuin, binnenplaats of binnentuin is zo’n onverwacht cadeautje. Iets waar je je gasten mee verrast. Vooral wanneer het mooi weer is natuurlijk. Vooral in grote steden is niet altijd te zien of een locatie een tuin of binnenplaats heeft. Daarom zetten wij vijf bijzondere locaties met een tuin of binnenplaats middenin de stad voor je op een rijtje. Laat de lente maar komen!

HORTUS BOTANICUS | LEIDEN

Omgeven door water, tropische bloemen, planten, kassen en monumentale bomen: de Hortus botanicus Leiden is één van de meest rustgevende en verborgen plekken in het centrum van Leiden. Bij deze oudste botanische tuin van Nederland organiseer je de mooiste bijeenkomsten, van een intieme samenkomst tot een uitbundig, zomers evenement. Naast de tuinen zelf is er de Tuinkamer voor vergaderingen in het groen, de Oranjerie voor grotere events of het Hortus Grand Café voor een gezellige borrel, high tea of lunch. Uniek: meer aan bij de aanlegsteiger van de Oude Sterrewacht en krijg een rondleiding door de tuinen en kassen. Hier praten je gasten gegarandeerd nog lang over na!

HOTEL ARSENAAL | DELFT

Het bijzondere Rijksmonument waar Hotel Arsenaal Delft in is gevestigd, is al honderden jaren het icoon van de stad. Elke steen vertelt zijn eigen verhaal en neemt je mee terug in de tijd. Door de eeuwen heen kende het gebouw allerlei bestemmingen, bewoners en bezoekers. Hierdoor is Hotel Arsenaal een voedzame bodem voor de groei van toekomstige plannen. De uitgelezen plek dus voor meetings en events! Er zijn twee bijzondere zalen met een hoog plafond en moderne uitstraling. Maar de unieke binnentuin vormt de absolute parel van deze locatie. Perfect voor borrels, private dining of andere soorten events.

WICKEDGROUNDS GENERAAL VETTERSTRAAT | AMSTERDAM

Wicked Grounds Generaal Vetterstraat bruist van de innovatieve en ondernemende energie. Ze staat bekend om haar hoge kwaliteit, flexibiliteit en verbindende hospitality. Met stijlvol vormgegeven vergaderruimten zoals The Warehouse en The Boardroom biedt ze een plek om creatieve jonge ondernemers samen te brengen. Een conferentielocatie, maar dan net even anders. Duurzaamheid is een core value en met een plant-based menu heb je genoeg brandstof voor de hele dag. De industriële vibe loopt door in de prachtige binnentuin die midden in de locatie ligt en ruimte geeft om te borrelen en te netwerken. Deze verborgen binnentuin in Amsterdam is een oase van rust die jij ervaren moet hebben!

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN | AMSTERDAM

De prachtige binnentuin met vijver van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een oase van rust middenin het bruisende Amsterdam-Oost. Met een capaciteit van 2.000 personen is er van alles mogelijk in de tuin. Wat denk je bijvoorbeeld van private dining in de avondzon, een bedrijfsbarbecue of een congrestival met allerlei stands rond de vijver? En ook handig: café-restaurant De Tropen ligt direct aan de binnentuin. Vanaf het terras kijk je uit over het Oosterpark: een bijzondere setting voor exclusieve recepties en diners. Bovendien komt de winst uit evenementen bij het KIT ten goede aan talloze kennisprojecten over duurzame ontwikkeling.

WINKEL VAN SINKEL | UTRECHT

Aan kleur en inspiratie geen gebrek bij Winkel van Sinkel in hartje Utrecht. In het prachtige historische pand vind je maar liefst tien ruimten in verschillende formaten en stijlen, waaronder vijf sfeervolle subruimten en een geweldige binnentuin. Ideaal voor congressen en andere soorten events in welke vorm dan ook. Zo heb je vanuit de Balzaal, met haar rode muren en zwarte accenten, een uniek uitzicht op de Oudegracht en de Domtoren. Het toegewijde team staat klaar om de ervaring tot een groot succes te maken. Je vindt hier bovendien uitstekende catering om tijdens of na een training van te genieten!

Meer locaties met een tuin of binnenplaats

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer locaties met een tuin of binnenplaats. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties met stadse buitenruimte! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.