Het Scheepvaartmuseum

Een ongekende event venue

De zon schijnt laag over het water wanneer u over het IJ naar Het Scheepvaartmuseum vaart. Op de witte gevel prijkt uw bedrijfslogo en aan de steiger staat Het Scheepvaartteam uw gezelschap op te wachten met een welkomstcocktail. Het diner wordt een reis door het museum; in de Heldenhoek wordt het voorgerecht uitgeserveerd, gevolgd door het hoofdgerecht en dessert op het immense Open Pleyn. De honderden lichtjes die de overkapping verlichten, schijnend als een sterrenhemel, geven het gevoel voor één avond afgereisd te zijn naar een ver oord.

Tijdens het uitgebreid natafelen, treedt een bekende artiest op waarna de museumgids u meeneemt langs de geweldige topstukken als afsluiting van de reis door het museum. Voldaan en vol met verhalen vertrekken de gasten tegen het eind van de avond naar huis. Met voor zowel de gasten als organisatie als herinnering: een onvergetelijke avond.

Een indrukwekkend icoon

Het Scheepvaartmuseum is naast museum een ongekende evenementenlocatie. Het Open Pleyn is het hele jaar door bruikbaar voor grote evenementen, recepties en diners. Drie grootse Kamers met uitzicht op het water bieden inspirerende diner- of vergaderruimtes, maar zijn ook bijzonder geschikt voor presentaties, seminars en bruiloften. De overkapte binnenplaats heeft een indrukwekkende glazen kap met een LED verlichting waarmee diverse sferen kunnen worden gecreëerd. Het nostalgische VOC-schip Amsterdam en het stoomschip Christiaan Brunings liggen aan de steiger en zijn ook te boeken voor uiteenlopende evenementen. Het gebouw werd in de Gouden Eeuw gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Nu, ruim 350 jaar later, is het gerenoveerde Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend icoon van de historische link tussen Nederlandse cultuur en de scheepvaart.

Vol karakter

Het Scheepvaartmuseum heeft alles in huis om een succesvolle zakelijke of feestelijke bijeenkomst te organiseren: state-of-the-art faciliteiten, technische ondersteuning en full service catering. Samen met de chef-kok Hans Ribbens, de preferred cateraars of een andere cateraar zorgt Het Scheepvaartmuseum voor een fantastische avond die de gasten niet snel zullen vergeten.

Gelegen aan het Oosterdok, nabij het centrum van Amsterdam, is Het Scheepvaartmuseum goed bereikbaar vanaf het Centraal Station, met de auto en natuurlijk over het water. Het is een karakteristieke locatie met historie, indrukwekkende architectuur en een professioneel en gastvrij team, dat klaarstaat om van uw evenement een groot succes maken.