Discover the finest spaces
Delen

Negen nieuwe sterren: de bucketlist van kersverse sterrenrestaurants

Naast de enorme prestaties van deze restaurants, én de restaurants die hun sterren mochten behouden of een tweede mochten ontvangen, zijn ook negen nieuwe restaurants door Michelin bekroond met een ster. Een recordaantal nieuwe sterrenrestaurants: we zetten ze voor u op een rijtje.

Meer ‘sterkeuze’ in Amsterdam
In onze hoofdstad zegevierde onder meer Bridges. Dit restaurant ‘Inspired by Ron Blaauw’, is gevestigd aan de voorzijde van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en draait om de beste vissoorten, ‘altijd en alleen uit het juiste seizoen.  Van Oesters, kreeftsandwiches en delicate vistartaar tot kraakverse vis. Ron Blaauw werd met zijn eigen Ron Gastrobar eveneens beloond met een ster. Blaauw leverde eerder dit jaar nog zijn sterren in omdat de kok het roer om gooide door een eenvoudiger concept te presenteren.

Op sterrenniveau dineren
Vanaf heden kan men ook in het vissersdorp Breskens op ‘sterrenniveau’ dineren. In Restaurant Spetters, gelegen aan de jachthaven, werkt chefkok Laurent Smallegange met fijne en pure producten van het seizoen die op een creatieve wijze gepresenteerd worden. Ook restaurant ’t Lansink, gelegen in het gelijknamige boutique hotel kon de champagnefles ontkurken. In het historische tuindorp Hengelo, vinden we dit culinaire restaurant ‘waar men zich waant in vervlogen tijden’. In het Gelderse Duiven is ‘t Raedthuys de ‘place to be’ voor een sterrendiner. Het restaurant, gelegen in het oude gemeentehuis, is een historische plek waar hedendaagse kunst en culinaire creaties elkaar ontmoeten.

 

Op sterrenniveau eten bij u in de buurt? Bekijk hier alle restaurants met minstens één ster in uw regio.

 

Net geopend, nu al een ster
Lucas Rive en zijn Deborah, openden in april van dit jaar hun informele restaurant in Hoorn en hebben met hun ‘creatieve en herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit’ Michelin kunnen overtuigen: ook zij ontvingen een eerste ster voor hun restaurant in Hoorn.
Élévé, het voormalig Frouckje State dat tegenwoordig huisvest op de bovenste verdieping van het WTC in Leeuwarden mag zichzelf in 2014 eveneens een sterrestaurant noemen. Hekkensluiter van dit mooie rijtje van nieuwe sterrestaurants is In de Molen in Onderdendam. Chefkok Steven Klein Nijenhuis en zijn vrouw Tanja begonnen begin dit jaar het restaurant met overnachtingsmogelijkheid en zijn nu al de trotse eigenaren van een sterrestaurant.

Foto’s:
Bridges, Amsterdam
’t Raedthuys, Duiven (De Gelderlander)
In de Molen, Onderdendam (RTV Noord)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.