VIEW Almere

Ervaar een instant vakantiegevoel bij deze sfeervolle en warme locatie aan het water

Uitkijken over het Weerwater met daarachter de skyline van Almere, terwijl je van je drankje nipt. Je ruikt de heerlijke geur van het eten op de OFYR barbecue en denkt terug aan het inspirerende event van die dag. Deze idyllische setting is dagelijkse kost voor het team van evenementenlocatie VIEW Almere. Hier organiseer je allerlei soorten meetings en events van 2 tot maar liefst 500 personen. De drie grote en flexibele zalen, allerlei mogelijkheden voor break-out ruimtes, maar vooral de enorme buitenruimte met een strand, balkon en allerlei terrassen maakt VIEW een unieke locatie. We leiden je rond door deze venue waar je meteen een vakantiegevoel krijgt. 

Als we parkeren op één van de ruim 300 gratis parkeerplaatsen van VIEW Almere lonkt het water al meteen. Een wakeboarder die een gedurfde stunt doet op het water voor de locatie trekt onze aandacht. Cablepark VIEW Almere hoort namelijk ook bij deze idyllische evenementenlocatie en hierdoor kun je bijvoorbeeld je event combineren met een toffe sportieve activiteit zoals waterskiën, wakeboarden of suppen.
We lopen het terrein van VIEW op en op de open plek links van ons zien we een sfeervolle stretchtent. Ideaal voor borrels, maar ook voor een workshop of presentatie bijvoorbeeld. De tent heeft alle audiovisuele voorzieningen die je nodig hebt en er zijn ook veel soorten opstellingen mogelijk. Want, erg fijn: VIEW heeft allerlei meubilair om te gebruiken, zoals statafels, knusse picknicktafels of grote tafels die bijvoorbeeld in een U-vorm gezet kunnen worden.

VIEW Almere

We slaan rechtsaf en lopen het grote terras op richting de moderne evenementenlocatie van VIEW Almere. Het gezellige terras heeft een echte beachvibe en loopt helemaal rondom de locatie. Dit biedt natuurlijk allerlei mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een congres met allerlei talks en workshops op verschillende hoekjes van het terras en onder de stretchtent die we hiervoor besproken. Maar omdat het terras flexibel in te delen is, kun je het ook gebruiken om te borrelen en barbecueën na je event bijvoorbeeld. Ook in de winter: dan verandert het terras in een soort winterwonderland met heaters, een stampotbuffet, poffertjeskraam, glühwein en warme chocolademelk.

Eenmaal binnen staan we meteen in de sfeervolle Terraszaal. De luxe roze en donkergroene velours kuipstoelen zijn echte eyecatchers. En de ronde tafels met gouden accenten en de imposante bar van marmer en hout geeft deze zaal een warme uitstraling. Over eyecatchers gesproken: het kleurrijke behang vol flamingo’s maakt deze ruimte af. De Terraszaal is perfect voor borrels, feesten, en diners tot zo’n 125 personen. Dankzij de grote eigen bar, feestverlichting rondom, beamer en mobiele dj booth zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spectaculaire avond. Ook bijzonder: vanuit de Terraszaal heb je direct toegang tot je eigen terras dat helemaal afgeschermd kan worden. Bij mooi weer kunnen jullie dus altijd gemakkelijk naar buiten verplaatsen, en andersom natuurlijk ook.

Serrezaal

Via twee openslaande deuren lopen we door naar de lichte Serrezaal met heel veel ramen. De deuren kunnen dicht als je met een kleiner gezelschap bent, maar deze zaal kan ook heel gemakkelijk gecombineerd worden met de Terraszaal. Dan heb je de hele benedenverdieping voor jezelf; ideaal voor grotere events tot 500 personen. In de flexibele en sfeervolle Serrezaal met eigen bar organiseer je bijvoorbeeld presentaties, workshops of vergaderingen. Of ga voor een feest of borrel met statafels tot maar liefst 125 personen.

Ook hier vind je weer het kleurrijke flamingobehang en sfeervolle decoratie, maar het meest bijzondere van deze zaal is de aansluitende serre. Eigenlijk is dit een verlenging van het terras want het plafond kan met één druk op de knop helemaal open. Voor je het weet sta je dus echt buiten. Is het nog wat frisser, dan gaat de overkapping erop en de heaters aan. Hierdoor zit je hier altijd heerlijk, ook in de winter. Vanuit de serre loop je zo het aangrenzende terras op waar bijvoorbeeld de barbecue in de zomermaanden wordt aangestoken. De serre heeft die typische loungesfeer van een strandtent met fijne witte banken, lage tafels en witte statafels met krukken. Perfect om te borrelen of eten na je event in de Serrezaal.

Viewzaal

Een verdieping hoger ligt de grootste zaal van de locatie: de Viewzaal. In deze sfeervolle ruimte met een warme houten vloer, ruime en moderne eigen bar en een eigen balkon kun je alle kanten op. Met de jaloezieën omhoog is het een fantastische lichte ruimte voor plenaire presentaties, productlanceringen of andere grote events tot 200 personen. Met de jaloezieën dicht, donkere tafels en de stijlvolle marmeren dj booth verandert de zaal juist in een feestzaal. Voor een personeelsfeest of borrel bijvoorbeeld. Dankzij het handige scherm met de skyline van Almere erop, maak je deze zaal gemakkelijk kleiner wanneer je met een wat kleinere groep bent.
Ook bijzonder aan deze zaal: je hebt hier een eigen privé-ingang, toiletgroep en garderobe. Hierdoor kun je er dus in alle privacy samenkomen.

Culinair

Stel je voor: op het terras en het buitenterrein van VIEW staan foodtrucks, iedereen kan bijkletsen en hapjes halen waar hij maar wil, alles is gedecoreerd in festivalsfeer en de zon schittert op het water. Dat is VIEW Almere op zijn best. Het eigen keukenteam zorgt ervoor dat alles klaarstaat zoals jij dat wil. Dat kan het befaamde barbecuebuffet zijn van VIEW, maar ook een walking dinner met gerechten uit Azië, Amerika en Spanje bijvoorbeeld. Of wat denk je van een Caribisch thema? Van ontbijt, tot lunch en uitgebreid driegangendiner: alles is hier mogelijk. Ook bijzonder: één van de chefs maakt haar eigen bonbons, voor bij de koffie bijvoorbeeld.

De relaxte vakantiesfeer, het strand, het water, het enorme terras en drie stijlvolle, warme en flexibele zalen: VIEW Almere heeft het allemaal. Een bijzondere combinatie die we niet vaak tegenkomen. En dat allemaal vlakbij de A6 en met een busstation voor de deur! Omdat je hier zowel terecht kan voor een vergadering als voor een compleet congres of bedrijfsfeest in festivalsfeer is deze venue super flexibel. Bovendien kun je je event combineren met een sportieve activiteit bij Cablepark VIEW Almere of onder andere beachvolleyballen of een Expeditie Robinson game op het strand. Naast het geweldige buitengedeelte, valt VIEW Almere op door het persoonlijke contact. Je hebt hier namelijk altijd dezelfde contactpersoon die ook nog eens bij het event zelf aanwezig is. Een locatie waar je echt een keer geweest moet zijn!