Fletcher Hotel Château De Raay

Betoverend landgoed met karakteristieke gebouwen en klassieke zalen

Midden tussen de glooiende heuvels van Noord-Limburg, ergens tussen Venlo en Roermond, ligt een karakteristiek 13e-eeuws kasteel hotel. Het landgoed van Fletcher Hotel Château De Raay in Baarlo is omgeven door een grote tuin met een vijver vol waterlelies en is omringd door bossen. Met acht sfeervolle veelzijdige zalen in het kasteel, de Kapel of de Orangerie biedt de locatie ruimte aan allerlei soorten bijeenkomsten met karakter. Daarnaast biedt het hotel 50 comfortabele kamers voor overnachtingen zodat een meerdaags event echt een belevenis wordt. 

Fletcher Hotel Château De Raay is een verrassende congreslocatie. Prachtig gelegen op een groen landgoed omringd door natuur. Een hotel en evenementenlocatie met 50 smaakvol ingerichte kamers en suites, acht veelzijdige zalen en een à la carte restaurant. De grootste ruimte, de Tuin van de Barones, is een grote stijlvolle overkapping. Deze legt letterlijk de verbinding tussen de kapel en het kasteel. Het hart van Fletcher Hotel Château De Raay heeft een eigentijdse inrichting en de warme ambiance maakt het restaurant de ideale plek om te genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Daarnaast is het dankzij de industriële look and feel ook een ideale plek voor een intiem diner, bedrijfsfeest of conferentie. Met een maximale capaciteit van 400 personen is aan ruimte hier geen gebrek.

Tussen de kasteelmuren

Wit en statig torent het gebouw boven je uit zodra je de auto hebt geparkeerd en naar de ingang van het uit 1236 daterende kasteel loopt. Licht valt door het glas-in-lood-raam op de muur naast de deur en geeft je een warm welkom. Dankzij de grote monumentale ramen, eeuwenoude tegels op de vloeren (die overal verschillend zijn) en de houten balken waan je je even in een andere wereld. Aan de rechterzijde vind je twee aan elkaar geschakelde kamers. De Barones De La Marck verkeert in prachtige staat met originele plafonds, een open haard en volledig uitgerust om tot 70 personen te faciliteren. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een galadiner of een conferentie. Deze ruimte creëert een betoverende ambiance die jouw gasten zal imponeren. Met alle moderne audiovisuele faciliteiten en technische ondersteuning wordt elke presentatie of lezing een succes. 

Met de lift schiet je omhoog langs lagen stenen die aantonen hoeveel er is bijgebouwd aan het kasteel. Op de hogere etages, die ook met de houten trap te bereiken zijn, vind je de meeste hotelkamers. Allen voldoen aan de Fletcher standaard en hebben een prachtig uitzicht over het landgoed en de bossen. 

In de voetsporen van de nonnen

Vanuit het kasteel loop je door het restaurant naar de aangrenzende kapel. Tot 1999 woonden er nog nonnen in dit voormalige klooster. Als je je ogen dicht doet en je concentreert, kan je ze nog voor je zien. De Kapel is een hoge klassieke ruimte, vol rijke historie en sfeervolle ambiance. Of het nu gaat om een productpresentatie, vergadering of andere speciale gelegenheid; de Kapel creëert een onvergetelijke ervaring. In theateropstelling ontvang je hier 130 personen, maar ben je op zoek naar een ruimte voor een feest? Dan gaan hier 180 paar voetjes van de vloer.

Wat Fletcher Hotel Château De Raay bijzonder maakt, is de mogelijkheid om buiten zijn met binnen te betrekken. Iets waar je uiteraard ook gebruik van wil maken in zo’n omgeving! Dankzij het groene landgoed rondom de gebouwen stap je altijd even naar buiten voor een frisse neus. Overal zijn gezellige zitjes gecreëerd. Aan de vijver staan ligstoelen voor de zonaanbidders die in de pauze even bij willen komen. Op het terras, aangrenzend aan de Kapel, is er de mogelijkheid om een lange dineropstelling neer te zetten. Stel je eens voor hoe je met jouw gasten na een dag vergaderen plaatsneemt onder de wijnranken, met uitzicht op de moestuin, en geniet van een heerlijk diner bereid door de keuken van de locatie!

Congressen in de Orangerie

Achter op het landgoed ligt nog een verscholen parel. De Orangerie is een klassiek gebouw waar je binnenkomt in een hoge ruime entree. Wat de Orangerie zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om het hele pand te gebruiken voor een congres tot 250 personen. Dankzij de aanliggende parkeerplaats en eigen voorzieningen kom je hier geen andere gasten tegen die op het landgoed verblijven. Met vijf zalen, een grote entree voor een garderobe en genoeg buitenruimte om te genieten van de natuur is de Orangerie absoluut een locatie die je wilt inzetten voor een congres of een ander meerdaags evenement. 

Een grote trap brengt je vanuit de entree naar de eerste verdieping waar drie eventzalen zijn. Maria Theresia is een echte boardroom, heeft plek voor 22 personen en biedt een setting voor bijvoorbeeld vergaderingen of intieme bijeenkomsten. Bovendien is de boardroom uitgerust met alle benodigde moderne faciliteiten zoals geavanceerde audiovisuele middelen en presentatiematerialen. Gelegen op de eerste etage van de Orangerie biedt de zaal een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Door al het groen en licht wat binnenvalt, waan je je echt tussen de bomen. Midden in de boardroom staat een enorme ijzeren wenteltrap die een scheiding vormt tussen het vergadergedeelte en een gezellige zithoek.

Op dezelfde etage als de Maria Theresia vind je Maria Constansia en Maria Sofia, de drie namen zijn een knipoog naar de nonnen die hier vroeger woonden. Deze twee zalen hebben plek van 6 tot 60 personen en zijn ideaal voor brainstormsessies, exposities en kick-offs of als onderdeel van een congres.

De Ballroom

Op de begane grond vind je rondom de entree twee verschillende zalen. De eerste is de Ballroom, de grootste zaal van de Orangerie. Je ontvangt hier tot 250 personen. Het is een veelzijdige ruimte die geschikt is voor bedrijfsevents en grotere bijeenkomsten tijdens een congres. De grote raampartijen in de Ballroom laten overvloedig daglicht binnenstromen. Ze bieden tegelijkertijd een panoramisch uitzicht over het landgoed van Fletcher Hotel Château De Raay. Of het nu gaat om een ochtendvergadering, een middagseminar of een avondevent, de zaal straalt altijd een warme en uitnodigende sfeer uit.

Aan de andere kant van de entree ligt een iets kleinere zaal. Ook deze kan sinds kort gebruikt worden voor evenementen. Hiermee is de hele Orangerie exclusief af te huren. Het veld rondom het gebouw is een ideale plek voor grote evenementen en outdoor activiteiten. Of het nu gaat om een kleinschalige bijeenkomst in de intieme tuin of een grootschalig evenement in het uitgestrekte veld, de unieke omgeving van het landgoed is multifunctioneel inzetbaar. Ze biedt talloze kansen voor het creëren van onvergetelijke momenten.

Fletcher Hotel Château De Raay

Château De Raay bevindt zich te midden van een betoverend landgoed met een overvloed aan natuurlijk schoonheid. Waaronder een grote vijver met sierlijke waterlelies en majestueuze bomen. Door de combinatie van een modern hotelgedeelte, unieke zalen en een 13e-eeuws kasteel biedt deze locatie een unieke setting voor allerlei soorten zakelijke evenementen. De rijke geschiedenis van het kasteel zal jouw event een onvergetelijke dimensie geven. Fletcher Hotel Château De Raay is een exclusieve evenementenlocatie in het Noord-Limburgse landschap. Met toegewijd personeel staat het hotel klaar om jouw evenement tot in de puntjes te verzorgen, zodat jouw (buitenlandse) gasten een buitengewone ervaring zullen beleven!