Diergaarde Blijdorp

Een bijzondere beleving tussen de dieren

Stel je voor: vergaderen, borrelen of dineren terwijl haaien en zeeschildpadden vlak langs je zwemmen achter een glazen wand van 7,5 meter. Of wat dacht je van feesten met collega’s, pal naast het leeuwenverblijf en het buitenverblijf van de olifanten in de Poort van Azië? Hoe spectaculair wil je het hebben? Bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is niets te gek en wordt er altijd met je meegedacht om jouw evenement zo memorabel en impactvol mogelijk te maken. En het mooiste van alles? Je draagt ook nog eens bij aan natuurherstel en -behoud van onder andere de verschillende Impactgebieden waar de locatie zich voor inzet. Daarnaast heb je wat grootte betreft weinig beperkingen: je kan hier namelijk terecht met maar liefst 10.000 mensen! 

Wie op zoek is naar een bijzondere locatie met impact, die speelt met je belevingswereld en een blijvende indruk achterlaat, hoeft niet meer verder te zoeken. Diergaarde Blijdorp is namelijk niet alleen het thuis voor een breed scala aan dieren, waaronder tien impact dieren, maar biedt ook een onvergetelijke setting voor zakelijke bijeenkomsten. Van bedrijfspresentaties tot netwerkevenementen, en jubileumvieringen; alles is mogelijk. Gelegen nabij de A13, met voldoende parkeerruimte, openbaar vervoer mogelijkheden en op 12 minuten loopafstand van het centrale station van Rotterdam, ben je er ook nog eens in mum van tijd. 

We parkeren op een van de parkeerplaatsen van Diergaarde Blijdorp. Het is een zonnige dag. Wat een bezoek aan een dierentuin natuurlijk extra mooi maakt. Als je hier een evenement organiseert, hoef je niet altijd door de hoofdingang naar binnen. Er zijn meerdere (dienst)parkeerplaatsen waar je – in overleg – gebruik van kunt maken. Vanaf de parkeerplaats waar wij staan, komen we direct in het binnen gedeelte waar de twee meest gebruikte zalen van het park en een restaurant liggen. We lopen langs een aantal verblijven en het dierengeluid om ons heen bevestigt het: we zijn binnen! Dankzij een kleine ontvangstruimte nabij het restaurant organiseer je hier makkelijk een registratie en garderobe voor jouw gasten. Aan de rechterkant vind je de spectaculaire Haaienzaal en aan je linkerhand het EAUditorium. 

Diergaarde Blijdorp

Oceanium

Zodra we de Haaienzaal in het Oceanium binnenkomen wordt ons oog meteen getrokken naar de metersgrote glazen wand, waarachter allerlei onderwater dieren zwemmen. Zeeschildpadden, barracuda’s en zwartpunthaaien glijden rustig voorbij en zorgen voor een unieke setting. De zaal is ideaal voor bedrijfsfeesten, presentaties of in combinatie met het naastgelegen EAUditorium voor enkel- of meerdaagse congressen. Er kunnen zo’n 100 mensen plaatsnemen in theateropstelling en maximaal 220 personen tijdens een feest. Daarnaast is de zaal een prachtige plek voor private dining waarbij de nadruk op plantaardig eten ligt, waarbij vis en vlees ook altijd een mogelijkheid zijn. 

Vanuit de Haaienzaal lopen we het EAUditorium in. Met een hoogte van 5,5 meter is deze ruimte geschikt voor maximaal 220 gasten in theateropstelling en bijna 100 personen in dineropstelling. Beide zalen zijn vrij in te delen en beschikken over alle technische elementen die je nodig hebt. De zalen hebben naast een garderobe ook een eigen toiletgroep en liggen aan het restaurant. Aparte catering is uiteraard ook mogelijk dankzij de samenwerking met J&K Catering en Events. Daarnaast lopen jouw gasten in de pauze zo het park op!

Wereldse thema’s

Als we door het Oceanium richting de eerste buitenverblijven lopen, merk je dat er overal wel iets te beleven valt. Of er nou een nieuw verblijf bij is gekomen of de dierentuin wordt uitgebreid met de geboorte van een bepaalde diersoort. Geen dag is hetzelfde. Naast tien congres- en vergaderruimten vind je honderden diersoorten die hier leven. Daarbij passen alle ruimten voor events qua stijl in het wereldgebied waar ze in liggen. Voor meer informele bijeenkomsten kan je bijvoorbeeld terecht in de Poort van Azië, die – zoals de naam doet vermoeden – in het Aziatische gedeelte van het park ligt. Een groot restaurant met een eventruimte op de bovenverdieping. Je hebt er plek voor 50 personen tijdens een presentatie. De kalligrafie en letterkunst op de muren maken het Oosterse thema duidelijk. De Oewanja Lodge heeft ruimte voor bijna 200 mensen tijdens een feest en zorgt dankzij het Afrikaanse thema ervoor dat het voelt alsof je op de savanne loopt.  

Diergaarde Blijdorp is 34 hectare groot, dus het is even wandelen naar de volgende ruimte die gebruikt kan worden voor meetings of events. Een wandeling die zeker de moeite waard is. Midden op het park vind je de Sterrenzaal. Een fijne ruimte met hoge ramen, een groot scherm en oase van groen waar je vergadert of samenkomt voor een presentatie. In theateropstelling passen er 30 personen in de ruimte.

Evenementen met impact

Een van de grote voordelen van een evenement bij Diergaarde Blijdorp is de hoeveelheid informatie en educatie die het park te bieden heeft. Daarnaast draagt de opbrengst van jouw bijeenkomst bij aan natuurherstel en behoud, en de doelen van de locatie. Een bijeenkomst draait hier niet enkel om de inhoud, maar de locatie en de setting waar je je in bevindt, maken dat je meer wilt leren over bepaalde thema’s die belangrijk zijn voor het park. In Diergaarde Blijdorp beleef je wereldse natuur en dieren van heel dichtbij. Afrika ervaar je levensecht op de savannes met giraffen, zebra’s en voor je het weet waan je jezelf in het op een na grootste regenwoud van de wereld. 

Je staat oog in oog met de natuur en dat beleef je in de Impactgebieden. Gebieden waar Blijdorp een belangrijke bijdrage levert aan soort behoud en natuurherstel. Hun missie: in 2050 aantoonbaar bijgedragen hebben aan het redden van tien (ernstig) bedreigde dier- en plantsoorten. Zoals de rode panda in de Himalayan Peaks en het dwergnijlpaard in de African Jungle. Tijdens jouw evenement voeg je deze kennis toe. Ten eerste door de ambiance waarin je je bevindt, maar er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van alle kennis die medewerkers van het park bezitten. Een lezing over een bepaald Impactgebied is een mooi zijstapje dat een dag vol vergaderingen op een luchtige manier onderbreekt. En Blijdorp hoopt je daarbij te inspireren groen en duurzaam bezig te blijven.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Jaarlijks wandelen er één miljoen mensen door de dierentuin. Vandaag waren wij er een van. Diergaarde Blijdorp bestaat uit diverse unieke zalen die allemaal exclusief of in combinatie met elkaar te gebruiken zijn. Of het nu gaat om een grootschalig feest in het Oceanium met uitzicht op de indrukwekkende zee bewoners, of een intieme vergadering in de Sterrenzaal midden in het groen. Alle locaties bieden een harmonieuze mix van natuurlijke pracht en moderne faciliteiten.

Diergaarde Blijdorp is daarnaast een unieke locatie. Niet alleen door de aanwezigheid van zoveel verschillende diersoorten. Maar ook dankzij de boodschap van de Impactgebieden én het toegewijde personeel dat er rondloopt. Iedereen staat klaar om jouw evenement tot een succes te maken. Alles draait om beleving en dat weet het park goed neer te zetten. Er is geen locatie waar je tijdens jouw meeting of event dichter bij de dieren komt dan bij Diergaarde Blijdorp!