De Kuip

Indrukwekkende events gegarandeerd bij dit iconische stadion

Je bedrijfsfestival op het heilige gras, een walking dinner in de legendarische spelerstunnel of een congres tot 2000 personen in het Maasgebouw. Het kan allemaal bij De Kuip in Rotterdam. Iedereen kent dit iconische stadion natuurlijk als thuisbasis van Feyenoord, maar naast voetbal valt hier nog veel meer te beleven. Er zijn 17 zalen voor onder andere congressen, beurzen, presentaties, bedrijfsfeesten, teambuildingsactiviteiten en meetings van 2 tot maar liefst 50.000 personen. Alle zalen hebben een stijlvolle en geheel eigen sfeer, maar wel altijd met een vleugje Feyenoord. De geschiedenis van de bekende voetbalclub voel je hier overal. Dat willen wij natuurlijk ook ervaren! We nemen een kijkje bij deze indrukwekkende venue.

Als we de tram uitstappen die pal voor de entree stopt, lopen we langs de eigen parkeerplaats van De Kuip met maar liefst 1000 gratis plekken. Dat zie je niet vaak midden in de Randstad. Het enorme stadion uit 1937 strekt zich voor ons uit. Hier is voetbalgeschiedenis geschreven, maar traden onder andere ook The Rolling Stones en Michael Jackson op. Wie hier een event organiseert, is hoe dan ook verzekerd van een unieke ervaring. Want hoe vaak krijg je de kans om de indrukwekkende Boardroom te zien waar de directie zit tijdens wedstrijden? Of de kleedkamers?

De Kuip

We lopen naar de ingang van het Maasgebouw dat in 1996 werd toegevoegd aan het stadion. Een groot deel van dit moderne congrescentrum heeft onlangs een restyling gehad en heeft een stijlvolle, warme sfeer. Wanneer we door de draaideuren naar binnen lopen, worden we meteen begroet door een van de gastvrouwen die hier altijd aanwezig zijn. We lopen door naar Brasserie De Kuip dat exclusief te boeken is als onderdeel van je event. Om je gasten te ontvangen, voor een borrel of diner bijvoorbeeld. We duwen de grote stalen deuren, met authentieke glas-in-lood details, open. Aan de rechterkant is de imposante staalconstructie van De Kuip te zien. Het Feyenoord-rood is hier aanwezig op de grote wand, maar ook in de Kuipstoeltjes en verschillende zitjes. Grappig detail: de bar heeft de vorm van het stadion.

Gerard Kerkum Boardroom

Aan de andere kant van de begane grond ligt de Gerard Kerkum Boardroom. Vernoemd naar de bekende Feyenoord speler en later voorzitter. Hier worden belangrijke gasten ontvangen tijdens wedstrijden, geven spelers signeersessies en worden contracten getekend. Kortom: een exclusieve ruimte waar je niet zomaar komt. De robuuste houten tafels, chique Chesterfield banken en grote bar geven deze ruimte een stoere uitstraling. Eyecatcher is de grote wijnklimaatkast met tientallen bijzondere wijnen. Hier kun je onder andere terecht voor vergaderingen, presentaties of feesten tot 225 personen. Er zijn zeven schermen die je kunt gebruiken en de hele zaal kan compleet verduisterd worden.

Congrescentrum Maasgebouw

Via de roltrappen in het midden van het Maasgebouw gaan we naar de tweede etage. Hier zitten de meeste zalen van het congrescentrum. Je kunt ervoor kiezen om één zijde van deze verdieping te huren voor je event. Want zowel de linker- (tot 1000 personen) als de rechterzijde (tot 800 personen) heeft een eigen toiletgroep, verschillende bars en zalen van verschillende formaten die naar wens aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De hele etage gebruiken voor je event kan natuurlijk ook.

Alle zeven zalen op deze etage zijn vernoemd naar belangrijke personen uit de geschiedenis van Feyenoord zoals Ernst Happel en Coen Moulijn. Dezelfde stijlvolle look & feel van de Boardroom is ook in deze zalen doorgevoerd met overal subtiele verwijzingen naar Feyenoord. Een klein logo in de loungestoelen bijvoorbeeld, of doorschijnende platen op de ramen met foto’s van bijzondere momenten. Zoals het winnen van Europa Cup 1 in 1970 als eerste Nederlandse club van Europa. Verder heb je vanaf deze etage een geweldig uitzicht op de Maas en de Van Brienenoordbrug én direct toegang tot de business seats op de tweede ring van De Kuip.

Heilige gras

Het hoofdveld van De Kuip wordt ook wel het heilige gras genoemd. De Kuip heeft namelijk al negen jaar op een rij de prijs gewonnen voor beste grasmat in Nederland. De mat wordt dan ook streng bewaakt. Behalve tijdens de zomerstop: dan kun je hier allerlei soorten exclusieve events organiseren. Een bedrijfsfestival op het gras bijvoorbeeld, een zanger die optreedt op de middenstip tijdens je bedrijfsfeest of een spectaculaire lasershow. The sky is the limit! Tijdens het voetbalseizoen kun je natuurlijk ook een kijkje nemen in het stadion als onderdeel van je event en de bijzondere en energieke sfeer opsnuiven die hier hangt. Via de verschillende sluizen die naar de tribune lopen, ben je er zo. Combineer je event bijvoorbeeld met een rondleiding en laat je gasten in verschillende groepjes de geschiedenis van de club en het stadion ervaren.

Je kunt je event ook nog indrukwekkender maken door één van de andere exclusieve ruimtes in te zetten. Een interactieve workshop of teambuildingsactiviteit in de kleedkamers bijvoorbeeld. Of ga voor een lunch in de iconische spelerstunnel, de plek waar de spelers staan te wachten totdat ze het veld op mogen.

Het Olympiagebouw

Via het enorme hoofdveld en de tribunes belanden we bij het monumentale gedeelte van De Kuip: het Olympiagebouw. Op de buitengevel aan deze zijde van het stadion prijken de iconische witte letters die ‘Stadion Feyenoord’ spellen. De hoge plafonds, het kleurrijke glas-in-lood en de industriële vooroorlogse elementen geven dit gebouw weer een totaal eigen sfeer. In de centrale hal lopen we langs de Walk of Fame, waarin alle Feyenoorders vereeuwigd zijn die in 1970 de Europacup en Wereldbeker wonnen. Ook vind je hier het Feyenoord Museum vol prijzen, bijzondere relikwieën en tijdelijke thematentoonstellingen.

Op de eerste verdieping van het Olympiagebouw liggen twee ruime en lichte zalen voor allerlei soorten events tot 450 personen. Zo is er de Van Zandvliet zaal met een grote bar en de iets kleinere Van Beuningen zaal. Ideaal voor presentaties, congressen en andere soorten bijeenkomsten met na afloop bijvoorbeeld een borrel of diner in de gezellige Vereeniging. Deze ruimte heeft de uitstraling van een bruine kroeg en is ook perfect voor bedrijfsfeesten. Verder heeft deze zaal een eigen terras, heerlijk in de zomer!

Perszaal en Perscafé

Benieuwd naar de plek waar alle pers altijd te woord wordt gestaan tijdens persconferenties van Feyenoord? Kies dan voor een presentatie of inspirerende workshop in de Perszaal aan de kant van het Maasgebouw. Hier is het Feyenoord ten voete uit dankzij de vele witte stoelen met het Feyenoord logo en de grote verhoogde tafel waar de hoofdtrainer meestal zit. Praktisch: je kunt je gasten ontvangen in het aangrenzende Perscafé. Of borrel hier nog even na terwijl je de vele foto’s van Feyenoord trainers bekijkt, die hier aan de muur hangen.

Maatwerk en teambuilding

In principe is in De Kuip alles aanwezig wat je nodig hebt voor je event. Honderden stoelen in verschillende uitvoeringen en ander meubilair, techniek van hoge kwaliteit en allerlei decoratiemogelijkheden. Maar als je een totaal andere inrichting wil die juist aansluit bij je organisatie, dan wordt dat voor je geregeld. Volgens die typische Rotterdamse mentaliteit waar De Kuip om bekend staat. Direct en eerlijk, met korte lijntjes. Ook de catering wordt altijd helemaal aangepast aan je wensen door de eigen cateringservice van De Kuip. Van walking dinners en foodkramen tot fine dining. Het cateringteam is tijdens wedstrijden gewend om tienduizenden bezoekers van allerlei soorten eten te voorzien, dus ook voor een groot event draaien ze hun hand niet om.

Naast voor events, kun je in deze iconische venue ook terecht voor verschillende soorten teambuildingsactiviteiten. Het unieke escape spel ‘Escape De Kuip’ bijvoorbeeld of een voetbalclinic op maat, een sushi workshop, een workshop spandoek maken of een gezellige voetbalquiz.

In De Kuip bruist het altijd. Er is altijd beweging en er valt altijd wel iets bijzonders te beleven. Hier proef je overal de bijzondere geschiedenis van Feyenoord en dit voegt iets unieks toe aan je event dat je nergens anders vindt. Door de 17 verschillende eventzalen, is er altijd wel een combinatie te vinden die past bij je bijeenkomst. En hoe uniek is het dat je hier een workshop kunt doen in de kleedkamers en kunt lunchen in de spelerstunnel? De Kuip is een plek waar je herinneringen maakt. En waar je zeker nog een keer terug wil komen!