Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… De Hallen Studios?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Nienke Bezemer, hoofd marketing en sales bij de Hallen Studios in Amsterdam, onder andere over hoe zij en haar team met het PopUp Podium de culturele sector proberen te ondersteunen. 

Hoe is het om nu weer echt mensen te kunnen ontvangen voor vergaderingen en evenementen?

Nienke: “Na de lange stilte dit voorjaar is het onwijs fijn om weer meer mensen te kunnen ontvangen. Door de verschillende activiteiten die in onze locatie plaatsvinden hebben we gelukkig niet lang volledig stilgezeten. Diverse tv producties zijn bijvoorbeeld doorgegaan met aangepaste maatregelen. Maar door de versoepeling is er ook voor ons nu weer meer mogelijk. Zo ontvingen we exact op 1 juli Unique Venues of Amsterdam voor de algemene leden vergadering.”

De Hallen Studios

Voor welke soorten evenementen op 1,5 meter kun je bij jullie terecht?

Nienke: “Eigenlijk alle events die we voorheen ook deden, maar rekening houdend met de huidige richtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan congressen met een aangepaste fysieke capaciteit, maar wel met hybride uitbreiding mogelijkheden. Daarnaast hebben we altijd veel productlanceringen en evenementen waarbij we de bezoekersaantallen goed kunnen regelen. Wij zorgen voor alle aanpassingen op locatie waardoor het event op een veilige en goede manier kan plaatsvinden.
Daarnaast organiseren we sinds juni het PopUp Podium: hier kunnen artiesten optreden op een kleinschalige en vooral coronaproof manier. In eerste instantie waren dat optredens met 30 personen, maar vanaf 1 juli kunnen we ook hier meer mensen ontvangen. Een unieke setting om een optreden in mee te maken!”

Welke maatregelen nemen jullie om aan de RIVM richtlijnen te voldoen?

Inmiddels hebben we redelijk wat ervaring opgedaan in het ontvangen van gasten binnen de RIVM richtlijnen. In het begin van de coronaperiode gingen tv producties bijvoorbeeld wel door maar dan zonder publiek. Hierdoor moesten we snel schakelen om de productieteams van deze tv programma’s een veilige werkomgeving te bieden. We zijn begonnen met de routing en dachten het vanuit daar helemaal uit tot het aanpassen van de toiletvoorzieningen en het plaatsen van desinfectiezuilen. We zijn ook erg geholpen door de ruimte zelf. De hoogte, de grote deuren en de klimaat- en luchtzuiveringsinstallatie maken het voor ons goed mogelijk om een veilige en prettige omgeving te creëren.”

Hoe hebben jullie de afgelopen periode ervaren?

Als een hele leerzame tijd. Aan het begin van het jaar keken we naar een drukke agenda. Vol enthousiasme en inspiratie werden voorbereidingen getroffen. Uiteraard kwam daar snel verandering in. Even stilstaan en daarna vooral weer doorgaan. We keken met het team naar de mogelijkheden en namen al snel de gok om iets heel nieuws op te zetten: het PopUp Podium. Onze ervaring zit vooral in het bedienen van de zakelijke markt en nu deden we iets waar we vooral de publieke markt mee bereiken. Zonder groot netwerk of bekende naam. We wilden de culturele sector ondersteunen en een plek bieden om samen te komen. Elke opstart is leerzaam en zo ook deze. Nu staat alles en zijn we blij dat we elke keer hele dankbare mensen mogen ontvangen in onze locatie.”

Staan er nog leuke dingen op de planning voor deze zomer?

In augustus en september gaat het PopUp Podium nog door.  Het is trouwens mogelijk om het volledig af te huren en bijvoorbeeld relaties of medewerkers te ontvangen voor een leuke middag of avond vol optredens. Daarnaast zijn we uiteraard ook beschikbaar voor andere evenementen. Verder begint eind augustus ook het tv-seizoen weer met wekelijkse uitzendingen van Mondo en Podium Witteman. Super fijn om het vertrouwen te krijgen om dit weer te kunnen organiseren. We denken altijd met alle aanvragen mee en proberen vooral te voorzien in een geschikte ruimte voor allerlei soorten evenementen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.