Discover the finest spaces
Delen

Bar met eventruimte aan de gracht voor Utrechtse brouwerij vandeStreek

De Utrechtse brouwerij vandeStreek opent aan het einde van dit jaar een eigen bar en restaurant aan de Oudegracht in hartje centrum. Hier kun je straks onder andere genieten van proeverijen, live muziek en shared dining. Ook is er een werfkelder in de bar waar bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, borrels of andere soorten events georganiseerd kunnen worden. “Wij willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met alles wat we in huis hebben, alle smaken laten proeven en alle feestjes samen beleven”, aldus vandeStreek.

De brouwerij ontstond in 2010 eigenlijk vanuit een hobbyproject van de broers Sander en Ronald van de Streek. In 2013 kwam hun eerste bier op de markt en in 2017 openden ze hun eigen brouwerij met proeflokaal op bedrijventerrein Nieuw Overvecht in Utrecht. In dit proeflokaal kun je terecht voor proeverijen, rondleidingen door de brouwerij en allerlei soorten events. VandeStreek groeide in de afgelopen jaren uit tot een bedrijf met 25 werknemers en het bier is inmiddels overal in Nederland én in zestien andere landen verkrijgbaar. “Ons proeflokaal in Overvecht is niet voor iedereen even makkelijk te bereiken. Hieruit is de droom ontstaan van een eigen café met werfkelder in de binnenstad van Utrecht om op deze manier nog meer van ons te kunnen delen met de wereld.” 

Bekijk hier een video over de plannen voor de vandeStreek Bar

vandeStreek Bar

De nieuwe vandeStreek Bar opent waarschijnlijk aan het einde van dit jaar aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. De bovenverdieping van het pand moet een modern bruin café worden voor zo’n dertig personen. Hier kun je alle soorten vandeStreek bieren proeven met borrelhapjes erbij en een een uitgebreide uitleg over wat je proeft. Beneden zit de werfkelder die pal aan het water van de gracht ligt; hier kent Utrecht er zo’n 700 van en ze werden vroeger gebruikt als opslagruimte voor goederen die aan- en afgevoerd werden via het water. De werfkelder van de vandeStreek Bar krijgt een urban underground vibe met veel artwork en neonverlichting. Hier is een podium voor live muziek en kun je genieten van shared dining gerechten zoals flammkuchen of spareribs. Ook kun je zelf je favoriete biertje tappen aan een taptafel. Verder kan deze ruimte gehuurd worden voor bedrijfsfeesten, borrels of andere soorten events.

Lekker weer? Dan is er ook nog een terras aan de Oudegracht voor ongeveer dertig personen. VandeStreek is onlangs een crowdfungsactie gestart om de inrichting van hun nieuwe bar te realiseren. “Om de juiste sfeer neer te zetten investeren we in goed meubilair, verlichting, artwork maar ook de barren, taptechniek, extra toiletten en natuurlijk het terras.” Het beoogde bedrag is inmiddels ruim behaald.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.