Discover the finest spaces
Delen

13 Creatieve Corona proof initiatieven van evenementenlocaties

In moeilijke tijden worden we met z’n allen steeds creatiever en liever voor elkaar. Ook evenementenlocaties, die hard geraakt worden door de crisis rond Corona, bedenken allerlei slimme en barmhartige initiatieven. Wat kun je doen als locatie als je gesloten moet blijven voor grote groepen? En wat doe je wanneer je event niet door kan gaan en je zoekt naar alternatieven? We zetten een flink aantal creatieve ideeën van evenementenlocaties voor je op een rijtje ter inspiratie.

Wanneer er geen grote groepen meer in je locatie mogen, betekent dit niet dat er helemaal niemand meer welkom is. Daarom bieden veel evenementenlocaties hun ruimten bijvoorbeeld aan als werkplek, voor fotoshoots of als studio. Bij UP Events en NOAM in Amsterdam en de verschillende locaties van Meetables kun je de komende weken de ruimten die normaal gebruikt worden voor vergaderingen en events gebruiken als werkplek. Ideaal voor wie even in alle rust wil werken zonder direct contact met anderen. Bij Capital C in Amsterdam bouwden ze één van hun evenementenruimten om tot studio waar je evenement live gestreamd kan worden, afzeggen hoeft dan niet eens meer! Hetzelfde geldt voor Desmet Studio’s in Amsterdam: daar zijn vier studio’s beschikbaar waar je van je evenement een tv show kunt maken. En bij KAS in Woerden staat een vaste opstelling voor videoconferencing waarmee je belangrijke vergaderingen op een professionele manier toch door kan laten gaan. Verder kan de grote hal van Markthal Purmerend de komende tijd gebruikt worden voor fotoshoots of filmopnames.

Maaltijden

Eten bezorgen of laten afhalen is op dit moment de enige optie voor restaurants. Waarom dan ook niet voor evenementenlocaties met een eigen keuken? Buitenplaats Kameryck in Kamerik zet hun restaurant ‘t Ryck in en is een bezorgservice gestart. Elke werkdag kun je één van de vers bereide maaltijden bestellen die dezelfde dag tussen 17 en 19 uur bezorgd wordt in Harmelen, Woerden en Kamerik. Daarnaast biedt Buitenplaats Kameryck de mogelijkheid om online een rondleiding te krijgen door de verschillende zalen voor meetings en events. Vragen kunnen gewoon tijdens de rondleiding gesteld worden en worden live beantwoord. Handig voor als je je alvast wil oriënteren op een locatie voor je event aangezien het waarschijnlijk flink druk gaat worden wanneer de Corona maatregelen weer worden opgeheven.

Sterrenrestaurant en evenementenlocatie De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht is een bijzondere samenwerking gestart met speciaalzaak Landwaart Culinair in Maartensdijk. Chefkok Wilco Berends van De Nederlanden ontwikkelde zes culinaire kant-en-klaar maaltijden die je in de winkel van Landwaart Culinair kunt kopen. Op deze manier ligt de keuken van de sterrenchef niet helemaal stil.

Steunen

Veel locaties met een eigen keuken of restaurant blijven met veel eten zitten sinds de sluiting. Sommige evenementenlocaties besluiten dat daarom te doneren aan stichtingen die hier baat bij hebben, zoals Restaurant Het Schielandshuis in Rotterdam. Zij schonken hun bederfelijke producten aan het Rotterdamse Ronald McDonald Huis. STRND in Breda gaat nog een stap verder en stelde zich ter beschikking als inzamelpunt van de inzamelingsactie van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Er werd ruim 1000 kilo aan producten ingeleverd voor het Amphia Ziekenhuis en Voedselbank Breda.

Een relatief simpele manier om in deze zware tijd toch nog wat inkomsten te krijgen als evenementenlocatie, is mensen de gelegenheid bieden om een cadeaubon bij je te kopen. Bij DeDAKKAS in Haarlem kun je verschillende soorten cadeaubonnen bestellen waarmee je je diner of borrel alvast in kunt kopen. Hetzelfde geldt voor de onlangs geopende locatie The Traveller in Amsterdam.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende locaties. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.