Discover the finest spaces
Delen

Locaties waar je een auto binnen kunt krijgen – aflevering 1: vrachtauto’s

GreaterVenues neemt u mee langs de meest bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Van voetbalstadion tot vijfsterrenhotel en van industrieel tot kasteel. In een miniserie behandelen wij een vraag die we vaak krijgen van opdrachtgevers: ‘Op welke locatie kan ik een auto naar binnen krijgen?’. In aflevering 1 behandelen we locaties waar grote voertuigen als vrachtwagen naar binnen kunnen.

Ieder evenement heeft zijn eigen moeilijkheden waar rekening mee moet worden gehouden. Maar wie een auto wil presenteren loopt bij de meeste locaties letterlijk al bij de voordeur tegen een drempel op. Zo vertelt Martyn Fuite, communicatiemanager Trucks voor Mercedes-Benz in een eerder interview op deze site. “Om een truck naar binnen te rijden heb je een brede en hoge toegangsdeur nodig, de locatie moet natuurlijk ook hoog genoeg zijn en je moet rekening houden met de vloerbelasting. Ik heb wel een paar keer meegemaakt dat we een prachtige locatie hadden gevonden, maar dan kan er toch net geen vrachtwagen naar binnen.”

Fuite gaf in genoemd interview enkele favoriete locaties: Evoluon in Eindhoven, Hangaar 2 in Katwijk en Van Nelle Fabriek in Rotterdam. In dit artikel vindt u deze en meer locaties, waar zéker een vrachtwagen naar binnen kan.

“Wie een auto wil presenteren loopt bij de meeste locaties letterlijk al bij de voordeur tegen een drempel op.”

Felison Cruise Terminal, IJmuiden

Felison Cruise Terminal is de vertrekterminal voor cruises in IJmuiden, en daarnaast een bijzondere locatie voor evenementen. De locatie beschikt over een wachthal, een lounge en de terminal zelf. De terminal heeft een prachtig uitzicht op het sluizencomplex, en biedt daarnaast alle ruimte voor events.  De hal heeft grote roldeuren waardoor ieder formaat voertuig gemakkelijk naar binnen kan rijden.

De Rijtuigenloods, Amersfoort

De Rijtuigenloods ligt centraal in Amersfoort op het industriële herbestemmingsgebied Wagenwerkplaats. De Rijtuigenloods is een grote loods met sfeervolle industriele tinten en is geschikt voor groepen tot 2000 personen. Voertuigen kunnen gemakkelijk binnenrijden door de grote roldeuren van vijf meter hoog. De loods heeft met 3000 m2 vloeroppervlak genoeg plaats voor een heel auto- en vrachtwagenpark.

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, Enschede

Dit gloednieuwe evenemententerrein op een voormalige luchtmachtbasis bij Enschede heeft alle plek voor auto’s en trucks. Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie heeft een gigantisch buitenterrein met diverse loodsen, hangars en F16 shelters waar met gemak grote voertuigen naar binnen kunnen. De grootste binnenruimte is Hangaar 11, met ruim 9000 vierkante meter oppervlak geschikt voor ieder formaat voertuig.

Hangaar2, Katwijk

Hangaar2 is een grote hangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg, op hetzelfde terrein als de TheaterHangaar. De hal heeft een oppervlak van 2450 m² en biedt plaats aan een maximum van 3500 personen. De hangar heeft twee grote toegangsdeuren, van 3,90 meter hoog x 4 meter breed, hoog en breed genoeg voor vrachtwagens. Daarnaast beschikt de locatie over een groot buitenterrein met een deel van de voormalige landingsbaan.

Kora at Evoluon, Eindhoven

Een uniek ufo-vormig gebouw in design- en technologiestad Eindhoven. De koepel van Kora at Evoluon kan gebruikt worden als bijzondere showroom. Rond een centraal podium kunnen meerdere auto’s worden geplaatst. De ruimte is goed toegankelijk, zelfs een stevige bestelbus kan makkelijk naar binnen. Ook buiten heeft de locatie ruimte beschikbaar. Onder de koepel staan de auto’s en de gasten droog, rond de vijver is een mooie overzichtelijke opstelling mogelijk en alle ruimte voor vrachtwagens.

Fokker Terminal, Den Haag

In deze indrukwekkende 9 meter hoge hangar stonden vroeger de vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. De hal van Fokker Terminal wordt overspannen door een staalconstructie met glazen lichtstraten die zorgen voor fraai daglicht. Met een vrij vloeroppervlak van ruim 2000m2 is de hangar geheel flexibel in te delen en zeer geschikt voor autopresentaties.

Taets Art and Event Park, Amsterdam Zaanstad

Taets Art and Event Park heeft meerdere industriële zalen en gebouwen op het Hembrugterrein, een karakteristiek industrieel terrein aan het Noordzee Kanaal dat zeer geschikt is voor grote evenementen. De grote Hal 1 beschikt over drie hoge laad- en losdeuren aan verschillende zijden van de hal, waar met gemak vrachtwagens door naar binnen kunnen. De Hal bestaat uit twee compartimenten die aan elkaar gekoppeld zijn (1500 m2 en 4500 m2), waardoor een deel afgesloten kan worden van bijvoorbeeld het presentatie gedeelte.

DeFabrique, Utrecht

De honderd jaar oude mengvoederfabriek waarin DeFabrique is gevestigd, is in de afgelopen jaren volledig getransformeerd tot één van de meest toonaangevende evenementenlocaties in Nederland. Het terrein van DeFabrique beschikt over meerdere grote industriële loodsen; in de meeste kunnen met gemak grote voertuigen naar binnen rijden.

Van Nelle Fabriek, Rotterdam

De Van Nelle Fabriek wordt gezien als het meest toonaangevende gebouw uit de stroming ‘het Nieuwe Bouwen’. Na het vertrek van Van Nelle uit de fabrieken is het gehele complex herontwikkeld tot haar huidige bestemming en heeft het medio 2014 de UNESCO Werelderfgoedstatus gekregen. De oude Tabaksfabriek heeft 5000 vierkante meter vloeroppervlak en beschikt over twee grote roldeuren waardoor grote voertuigen met gemak naar binnen kunnen rijden. Aan beide kanten van het grote standaard podium is ruimte voor een vrachtwagen. De grote hal kan met behulp van voiles kleiner worden gemaakt.

De Kromhouthal, Amsterdam

De Kromhouthal staat ook wel bekend als de voormalige Stork-fabriek – een hippe en stoere industriële evenementenlocatie in Amsterdam. Vroeger werden in de ruim 3.500 m2 grote hal scheepsmotoren gebouwd. De locatie is dan ook uiterst geschikt voor grootschalige evenementen en biedt met twee hoge roldeuren toegang aan bijna ieder voertuig.

Onderzeebootloods, Rotterdam

De Onderzeebootloods is een van de nieuwste evenementenlocaties in Rotterdam. De Onderzeebootloods bestaat uit twee grote aan elkaar geschakelde hallen, samen 4600 m2 groot, en biedt plaats aan een maximum van 5000 bezoekers. Alle hallen zijn bereikbaar via overhead-deuren voor leveringen door groot transport. De gigantische loods op het RDM terrein werd eerder dit jaar geopend. Om te laten zien wat er mogelijk is, reden er tijdens de spectaculaire openingsact een aantal landmachtvoertuigen de hal binnen.

Ahoy, Rotterdam

Ahoy Rotterdam is al 45 jaar een begrip in evenementenland en bezit 6 grote beurs- & evenementenhallen (30.000 m2 beursoppervlakte in totaal). Elke hal beschikt over een transportdeur; Hal 1 (de grootste hal van 10.000 m2) beschikt zelfs over 8 transportdeuren. Elke transportdeur heeft een minimale grootte van 5 x 6 meter, waardoor een vrachtwagen moeiteloos de hal in kan rijden. Ook is het mogelijk om met een vrachtwagen het Sportpaleis van Ahoy binnen te rijden. In deze sfeervolle zaal bevinden zich twee transportdeuren van 4,5 x 4,15 meter. De komende jaren wordt Ahoy Rotterdam flink gemoderniseerd. Eind 2017 is dit project klaar, maar tot die tijd blijft de locatie open en kunnen evenementen zoals vanouds plaatsvinden.

NH Conference Centre Koningshof, Eindhoven

NH Conference Centre Koningshof, een groot congreshotel gebouwd in en rond een voormalig klooster. De locatie beschikt over vier beurshallen met een totaal oppervlak van 5000 m2. De hallen zijn ooit speciaal gebouwd voor DAF-trucks en hebben daarom deuren waar auto’s en vrachtwagens gemakkelijk door naar binnen kunnen rijden.

Uiteraard zijn er nog veel meer locaties waar vrachtwagens prima of meer dan goed naar binnen kunnen rijden. Deze lijst is dan ook een work in progress. Kent u een locatie die niet op deze lijst mag ontbreken? Mail de redactie op redactie@greatervenues.com!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.