Fokker Terminal

Het vertrekpunt voor grootse events

Een vliegtuighangar vlakbij het centrum van Den Haag, omgebouwd tot congres en eventlocatie: dat klinkt veelbelovend. En de Fokker Terminal is net zo bijzonder als dat klinkt. Deze unieke evenementenlocatie is gevestigd in een voormalige school voor luchtvaarttechniek aan de rand van centrum Den Haag. De hangar waarin de studenten vroeger aan vliegtuigen sleutelden is nu het imposante hart van de locatie, waar speciale evenementen en congressen plaatsvinden.

De Fokker Terminal ligt aan de Binckhorstlaan in Den Haag, in een industrieel gebied dat flink in ontwikkeling is. Met het groene voorterrein dat naar de entree leidt is de locatie een opvallend groene oase aan de straat. Aan de achterkant van het gebouw vinden we veel parkeergelegenheid op een groot eigen parkeerterrein.

Luchtvaart & technologie

Van binnen is de Fokker Terminal ruim en licht. We komen binnen in de Entreehal, de plek waar de registratie of ontvangst van een event plaatsvindt. Grote stalen gatedeuren geven het gevoel dat we in de vertrekhal staan aan het begin van een reis en benadrukken op een speelse manier het luchtvaartthema van de locatie. Het is mede door dit soort sfeerelementen dat de Fokker Terminal uitblinkt qua uitstraling. Het gebouw ademt in alles luchtvaart en technologie. De geur van motorolie verzin je er vanzelf bij.

Middelpunt van de locatie is de Hangar, de grote evenementenhal waar vroeger de vliegtuigen stonden opgesteld. De ruimte is immens groot, zowel hoog als diep. De 2000 vierkante meter vloeroppervlak wordt overspannen door een bijzondere stalen dakconstructie met lichtstraten over de gehele breedte. Deze dakramen geven de ruimte een fraaie inval van daglicht, maar kunnen ook met een druk op een knop gedeeltelijk of geheel verduisterd worden. De achterwand van de zaal wordt gevormd door enorme hangardeuren – waardoor behalve vliegtuigen natuurlijk ook grote voorwerpen en vrachtwagens binnen kunnen rijden.

Karakter

Direct aan de Hangar grenzen 17 subruimtes, verdeeld over twee verdiepingen met een omloop in de grote hal. Dit waren eens de theorie- en praktijklokalen van de techniekopleiding en zijn nu ingericht als ruimte voor workshops en presentaties. De ruimtes zijn bij de vernieuwing van de locatie opgefrist en gemoderniseerd, maar met behoud van het oorspronkelijke karakter. In iedere ruimte hangen foto’s van de oude school en de ruimtes zijn nog altijd voorzien van houten schoolstoelen. Twee grotere zalen die ook in combinatie met een halve Hangar zijn in te zetten, zijn de Motorruimte en de Kantine. De Motorruimte ligt op de begane grond, de Kantine op de eerste etage met een fraai uitzicht over de hangar door grote glazen wanden. De Kantine heeft ook nog een eigen balkon met opgang aan de voorkant van het gebouw.

Fokker Terminal Den Haag

Combinaties

De combinatie van de grote hangar en de diverse subruimtes maakt de locatie erg geschikt om diverse evenementen en congressen onder te brengen; ook evenementen van grote omvang zijn hier overzichtelijk. De hangar wordt met behulp van voiles gesplitst, bijvoorbeeld in een aparte plenaire setting en een cateringplein of beursvloer, terwijl de lokalen, Motorruimte en Kantine weer een heel eigen invulling krijgen. De creatieve eventorganisator heeft hier dus alle ruimte om zich helemaal uit te leven op de locatie; voor wie het allemaal wat overweldigend klinkt biedt de Fokker Terminal kant-en-klare turn key congrespakketten.

De Fokker Terminal is niet voor niets al jaren een gewilde plek voor congressen en evenementen. De locatie heeft een geheel eigen sfeer, een frisse mix van industriële elementen en moderne faciliteiten, en jarenlang ervaring met bijzondere events in een omvang die uniek is voor Den Haag. Of je nu houdt van de industriële uitstraling, van het frisse en lichte interieur, of van de flexibiliteit waardoor de locatie zich voor een breed palet aan events leent, De Fokker Terminal is niet voor niets ‘The Gateway to Special Events’!