Discover the finest spaces
Delen

Vijf historische locaties in Amsterdam met een uniek verhaal

Er is weinig te vergelijken met de unieke sfeer in een historische evenementenlocatie. Hier is geleefd, gewerkt, geleden en hier zijn avonturen beleefd. Al die herinneringen aan het verleden zie je nu nog steeds, aan de architectuur of de inrichting van de venue bijvoorbeeld. In dit artikel duiken we de geschiedenis in van evenementenlocaties in onze hoofdstad. We zetten vijf historische locaties in Amsterdam met een uniek verhaal voor je op een rij! 

TOBACCO THEATER

Kunst, cultuur, culinair eten en zakelijke events gaan hand in hand bij TOBACCO Theater aan de Nes. In het prachtige monumentale pand zat jarenlang een veilinghuis voor tabak en nu vind je er tien bijzondere eventzalen voor meetings en events tot 500 personen, meerdere werken van kunstenaar Erwin Olaf en een eigen keuken onder leiding van Michelin chef Dennis Huwaë. Koppel je event bijvoorbeeld aan één van de bijzondere theatervoorstellingen die hier plaatsvinden! Verder ligt TOBACCO op slechts 58 stappen van metrostation Rokin en op loopafstand van vele parkeergarages en het Centraal Station. Perfect bereikbaar dus! Voor spectaculaire events met een eigenwijs tintje.

PILLOWS GRAND BOUTIQUE HOTEL MAURITS AT THE PARK

Het eind 2022 geopende Pillows Hotel Maurits at the Park ligt aan het Amsterdamse Oosterpark. Hierdoor ben je middenin de stad maar geniet je tegelijkertijd van de rust en de natuur. Het prachtige historische pand uit 1909 was jarenlang het Ontleedkundig Laboratorium van de Universiteit van Amsterdam. Veel van de oorspronkelijke charme en details zijn door architect Uri Gilad bewust behouden gebleven. Er zijn drie ruimten voor meetings of kleinere events en voor grotere bijeenkomsten kun je restaurant VanOost of Brasserie Spring met terras gebruiken. Ga je voor exclusief? Kies dan voor rooftopbar Fitz’s Bar voor events met een fantastisch uitzicht!

HET RIJK VAN DE KEIZER

De sprookjesachtige en creatieve evenementenlocatie het Rijk van de Keizer, verscholen in de Tuinen van West, mag niet ontbreken in dit artikel. Het terrein was onderdeel van de Stelling van Amsterdam en Zaal F, waar je nu grootse feesten en diners organiseert, was voorheen een munitiedepot. Zo hebben alle gebouwen op bedrijventerrein De 1800 Roeden een letter die te maken heeft met de militaire geschiedenis. Naast de multifunctionele zalen E en F heeft het Rijk van de Keizer een prachtige binnenplaats voor allerlei soorten events. Het betrokken team gaat tot het uiterste om jouw event tot in de puntjes te verzorgen en je gasten te laten stralen!

FABRIQUE DES LUMIÈRES

Bij het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières in de Westergasfabriek stap je even in een andere wereld. Hier worden werken van bekende kunstenaars om je heen geprojecteerd zodat je je letterlijk in de schilderijen waant. Uniek om in te zetten tijdens je event! Daarnaast is de geschiedenis van de Westergasfabriek hier nog overal te voelen en te zien. In de gebouwen op het enorme terrein werd jarenlang steenkoolgas gemaakt waarmee straten en gebouwen werden verlicht. Fabrique des Lumières zit in de Zuiveringshal en bestaat uit een enorme hal en een unieke studio. Ruimte genoeg dus voor spectaculaire events met bijzondere projecties die een verhaal vertellen!

THE MANOR

Het imposante negentiende eeuwse pand van The Manor Hotel Amsterdam geeft je event meteen allure. De details boven de ramen, de erkers en de grootse entree laten je mijmeren over het verleden. Hier zat jarenlang het Burgerziekenhuis waar onder andere Johan Cruijff is geboren en later werd het pand het stadsdeelkantoor van Amsterdam Oost. Maar wanneer je nu over de drempel stapt, beland je in een andere wereld. Met stijlvol meubilair, hippe hotelkamers en vier moderne zalen waarvan er twee gecombineerd kunnen worden tot één grotere zaal. Ook handig; het hotel heeft eigen parkeerplaatsen en het openbaar vervoer stopt voor de deur.

Meer historische locaties

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer historische locaties met een bijzonder verhaal. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere historische evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.