Discover the finest spaces
Delen

Theater de Spiegel in Zwolle als herboren na verbouwing

Na de opening in 2006, al weer zeventien jaar geleden dus, was het bij Theater de Spiegel in Zwolle tijd voor een grootscheepse renovatie. Het interieur werd aangepakt met onder meer nieuwe vloerbedekking en ledverlichting. Daarnaast werd ook de capaciteit van de foyers vergroot. Dat is goed nieuws voor organisatoren van evenementen want De Spiegel biedt nu nog meer mogelijkheden voor het neerzetten van een geslaagd event. 

Rianne Schieving (marketing) en collega Erin Peeters (sales & events) zijn enthousiast over de aanpassingen: “Om te beginnen hebben we in de benedenfoyer het plafond verhoogd, sfeervolle zitjes geplaatst en een trap naar de eerste verdieping verwijderd. Door ook de garderobe te verplaatsen, is er meer ruimte ontstaan. Daardoor heb je nu veel meer mogelijkheden voor ontvangsten, recepties of diners.” 

Theater de Spiegel

De Mateboerzaal is de theaterzaal van De Spiegel. Tijdens de renovatie is hier veel aandacht gegeven aan aanpassingen in de techniek. Alle lampen zijn vervangen door duurzame ledverlichting en er is een nieuwe geluidsinstallatie aangebracht. “Die is zo compleet en uitgebreid, dat we geen beroep meer hoeven doen op externe partijen. Onze technici hebben zich de installatie inmiddels eigen gemaakt. Wat voor event je ook bij ons organiseert, het geluid is van topkwaliteit,” aldus Erin. Daarnaast zijn alle 932 theaterstoelen gedemonteerd en in de fabriek volledig gerenoveerd. Zo zijn ze onder andere voorzien van nieuwe fluwelen bekleding in een dieprode kleur. “De Mateboerzaal ademt daardoor een en al sfeer uit en vormt de perfecte setting voor een zakelijke of feestelijke bijeenkomst.” 

Showtrap

De Nivofoyer op de eerste verdieping is door het verwijderen van een trap een stuk groter geworden. “Voorheen hadden we hier ruimte voor 200 gasten, nu voor 250,” vertelt Rianne. De foyer vormt nu veel meer een sfeervol geheel met de andere ruimtes in Theater de Spiegel, zoals Restaurant Kees, de Cortegaerdtzaal en de Rooftopbar met het dakterras. Een ander opvallend element is de showtrap die van de Nivofoyer naar de Cortegaerdtzaal gaat. Erin: “Die trap is als het ware een extra podium. Een spreker kan het gezelschap vanaf hier prima toespreken. Of wat dacht je van een zanger die hier een optreden verzorgt?” 

Veelzijdigheid 

De kracht van Theater de Spiegel is volgens Erin en Rianne de veelzijdigheid: “Of je nu een event voor 100 of 900 personen wil organiseren, een bedrijfsfeest of een congres met break-out rooms, het is hier allemaal mogelijk. Daarbij staat onze eigen talentvolle chef-kok Remco Poppe garant voor culinaire verrassingen passend bij het thema van je bijeenkomst.” Ook heeft het Zwolse theater een terras met eigen aanlegsteiger. Dit terras kan zowel ‘s zomers als ‘s winters bij events gebruikt worden. “In de winter plaatsen we er dan tenten op die we sfeervol verlichten, dat ziet er heel gezellig uit,” vertelt Erin.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.