Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 10 populairste evenementenlocaties van 2019

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur en dus is het tijd voor ons jaarlijkse overzicht van de meest populaire evenementenlocaties! Ook in 2019 waren stoere industriële locaties erg in trek, dit blijft een succesformule. Maar er staan dit jaar ook een paar nieuwkomers in de lijst die een andere trend weerspiegelen: het huiskamergevoel. Gezelligheid, aandacht voor het interieur en een persoonlijke sfeer spreekt steeds meer mensen aan. Kijk of de meest populaire evenementenlocaties van 2019, gebaseerd op zoekresultaten van Locaties.nl, ook in jouw persoonlijke top tien voorkomen! 

1. THUISHAVEN FESTIVALTERREIN

Net als vorig jaar de onbetwiste nummer één! Het gevoel en de sfeer die Thuishaven uitdraagt, vind je nergens anders. De vrijhaven van Amsterdam, in het Westerlijk Havengebied, is speels, vrij en je hebt er het hele jaar door een buitengevoel. Het meest karakteristieke is de ruime rood met gele circustent waar maar liefst 1200 mensen in kunnen. Die roept meteen vrolijke herinneringen op en geeft je event een speelse touch. Daarnaast is er o.a. een industriële loods, een café en een enorm buitenterrein vol mogelijkheden.

Lees meer

2. DE WERKSPOORKATHEDRAAL

Al jaren de populairste industriële locatie op Locaties.nl: de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Waarschijnlijk vanwege de hoogte (23 meter) en de prachtige lichtval die het historische karakter van de locatie op een unieke manier naar voren laten komen. Vroeger werden hier onder andere treinen en bruggen gemaakt, nu is de enorme multifunctionele ruimte het decor van de meest spectaculaire evenementen.

Lees meer

3. THE BOX

Op zoek naar een locatie waar ongeveer alles mogelijk is? Dan ben je bij de Amsterdamse evenementenlocatie The BOX aan het goede adres. De grote hoofdzaal is letterlijk een ‘black box’ die bijvoorbeeld omgetoverd kan worden tot een luxe en sfeervolle dinerzaal, tot een imposant podium voor een awardshow of een gezellige ruimte voor een bedrijfsfeest. Verder zijn er nog drie kleinere zalen die ideaal zijn als break-out ruimte of om te gebruiken tijdens conferenties. Alle zalen kunnen bovendien nog weer verder opgedeeld en verkleind worden waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn!

Lees meer

4. MAASSILO/NOW&WOW CLUB

Weer terug van weggeweest! De Maassilo/Now&Wow Club in Rotterdam heeft dit jaar weer een plekje in de bovenste regionen van deze lijst bemachtigd. Deze enorme voormalige fabriek waar graan werd opgeslagen is imposant, sfeervol en heeft maar liefst vijftien zalen vol authentieke elementen. Zo zie je in de zalen van de Maassilo op veel plekken nog de onderkant van de enorme silo’s – die nog steeds in het gebouw staan – uit het plafond steken. De ruimten van de Now&Wow Club, boven de silo’s op 40 meter hoogte, geven je een geweldig uitzicht over de stad. De Maassilo vormt met een capaciteit tot maar liefst 5000 personen een indrukwekkend baken van de industriële geschiedenis van Rotterdam.

Lees meer

5. AFAS CIRCUSTHEATER

Het AFAS Circustheater in Scheveningen is natuurlijk beroemd om alle grote musicalsterren die hier op de bühne staan. Stel je eens voor hoe een evenement tot zijn recht komt op deze plek! Vooral de Theaterzaal met 1840 stoelen is klassiek en indrukwekkend. Hier is genoeg ruimte voor grootse congressen, maar de zaal is ook eenvoudig te verkleinen voor intiemere bijeenkomsten. De sfeervolle foyers zijn uitermate geschikt voor een kop koffie, lunch of borrel. Ook een kleine beurs is hier snel opgebouwd. Een bijzondere locatie uit 1904 vol geschiedenis en allure. 

Lees meer

6. B.AMSTERDAM

De relatief jonge evenementenlocatie B.Amsterdam is één van de nieuwkomers in deze lijst. Met inmiddels drie enorme gebouwen groeit deze locatie enorm en dat zie je ook terug in de populariteit op Locaties.nl. Bij B.Amsterdam zit je met je event tussen de innovatieve start-ups die er hun kantoor hebben. Elke ruimte heeft weer een eigen karakter en uitstraling en dit zorgt voor een gezellige, creatieve en energieke sfeer. Er zijn maar liefst 48 event- en meeting spaces, waarvan de grootste event space capaciteit heeft voor 700 personen. Van een walking dinner met typisch Nederlandse gerechten of lunch geniet je vanaf het rooftop restaurant met een prachtig uitzicht over de stad. 

Meer lezen

7. VAN NELLE FABRIEK

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam blijft al jaren ongekend populair. De stoere industriële locatie met een capaciteit van maar liefst 7000 mensen biedt ongeveer alles wat je je maar kan wensen. In de imposante Tabaksfabriek kunnen zelfs auto’s, of andere voertuigen, staan wat allerlei mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld een foodtruckplein op je event. Naast de vele ruimten kan verder het buitenterrein bij je evenement betrokken worden. Ook bijzonder: sinds 2014 heeft de Van Nelle Fabriek de UNESCO Werelderfgoedstatus. 

Lees meer

8. DE LANDGOEDERIJ

Ook weer terug in deze lijst: de gezellige boerderij van De Landgoederij in Bunnik. Geen stress bij deze sfeervolle evenementenlocatie aan het water van de Kromme Rijn. De grote rustieke boerderij is compleet gerenoveerd en heeft vijf trendy ruimten voor allerlei soorten evenementen. Kleurrijke meubels, geweldige hanglampen en veel verschillende soorten hout maken de zalen gezellig en stijlvol. Wie goed kijkt, ziet bovendien nog authentieke elementen van de historische boerderij, zoals de houten steunbalken. Bijzonder is ook het Middeleeuwse Kasteel Cammingha uit 1395 dat op het terrein van De Landgoederij ligt en tevens beschikbaar is voor allerlei soorten events.

Lees meer

9. DE PATRONAGE

De industriële evenementenlocatie De Patronage op het Hembrugterrein in Zaandam startte in 2018 en schopt het nu al tot één van de meest populaire venues op locaties.nl. Dan moet het wel iets bijzonders zijn! De Patronage is stoer, ruig en mysterieus en daarom een inspiratiebron voor veel organisatoren van events, kunstenaars en fotografen. Vanaf 1895 werden hier vuurwapens, artillerie en munitie gemaakt voor het Nederlandse leger. Nu zijn de grote Patroneer Werkplaats, waar 350 personen terecht kunnen, en verschillende break-out ruimten te huur en te transformeren naar iedere gewenste setting.

Lees meer

10. THE BOATHOUSE KRALINGEN

In het midden van het bos aan de Kralingse Plas ligt The Boathouse Kralingen. Een trendy en gezellig paviljoen annex evenementenlocatie vlakbij het Rotterdamse centrum. Het interieur is een eigentijdse mix van warme, natuurlijke tinten en stoere industriële elementen. De drie verdiepingen in de locatie zijn ruim en licht en kunnen op verschillende manieren met elkaar worden gecombineerd. Bij mooi weer is er een geweldig terras waar je je gasten kunt ontvangen of gezellig kunt borrelen. The Boathouse Kralingen heeft de sfeer van een strandtent gecombineerd met alles wat je nodig hebt voor een spectaculair event.

Lees meer

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.