Discover the finest spaces
Delen

Coming soon: 14 evenementenlocaties waar we naar uitkijken in 2024

Het jaar 2023 stond in het teken van bijzonder veel nieuwe evenementenlocaties en locaties die in een compleet nieuw jasje werden gestoken. Benieuwd? Lees dan even het artikel dat we hier onlangs over schreven. Deze trend zet zich nog even voort in 2024. Er staan namelijk een paar bijzondere openingen en heropeningen op de planning. De 14 meest opvallende evenementenlocaties waar we naar uitkijken in 2024 zetten we natuurlijk voor je op een rijtje. 

VERNIEUWD NBC CONGRESCENTRUM | NIEUWEGEIN

Het was een gebeurtenis die veel impact maakte in 2022: op 7 september werd namelijk negentig procent van de bekende evenementenlocatie NBC Congrescentrum verwoest door een grote brand. Vervolgens werd er meteen gebouwd aan het vernieuwde NBC wat op 1 maart 2024 helemaal af moet zijn. En het belooft groots te worden! Er komen drie ‘event area’s’ met eigen subzalen, twee extra workshopruimten, een grote foyer van 3000 vierkante meter, een tuin, wijnbar en een speciale ruimte voor creatieve sessies. In totaal wordt er maar liefst 3500 vierkante meter bijgebouwd. Bijzonder is de zaal die een enorm projectiedecor gaat krijgen; de grootste van Nederland, aldus NBC. Wij kunnen niet wachten! 

NIEUWE LOCATIE INDUSTRIAL STUDIOS | ARNHEM

In het voorjaar van 2024 moet het af zijn: de gloednieuwe evenementenlocatie van Industrial Studios in Arnhem. Dit moet een van de duurzaamste industriële evenementenlocaties van Oost-Nederland worden. De uitbreiding bestaat onder andere uit een grote plenaire zaal voor zo’n 450 personen, een eventplein dat aan de plenaire zaal gekoppeld kan worden, elf eventzalen en twee break-out ruimtes. Rondom het eventplein komt bovendien 700 vierkante meter aan gangen die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor beursstands, exposities of prototypes van producten. De sfeer blijft natuurlijk industrieel, met hoge betonnen plafonds met grote dakramen over de gehele lengte die zorgen voor sfeervol daglicht.

VERNIEUWD STADSSTRAND DE OERKAP | HAARLEM

Het sfeervolle stadsstrand en evenementenlocatie De Oerkap in Haarlem ondergaat op dit moment een flinke verbouwing en renovatie. De fundering wordt vernieuwd, er komt een groter gebouw voor De Oerkap met een terras op het water en in een ander deel van de voormalige Drost Drijfriemenfabriek – waar De Oerkap in gevestigd is – komt een culturele stadshal. In deze hal komt onder andere een restaurant met podium. Verder worden er een aantal creatieve studio’s gebouwd. In 2024 kunnen we waarschijnlijk al een groot gedeelte van al deze vernieuwingen mee gaan maken, maar in 2025 moet de gehele verbouwing en restauratie echt helemaal af zijn. Wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden voor meetings en events! Natuurlijk houden we je op de hoogte.

NIEUW CONCEPT BISTRO TOT 2024 | UTRECHT

Deze lente opende er ineens een sfeervolle bistro aan de Utrechtse Oudegracht aan de Werf. Ideaal voor borrels of personeelsfeesten tot 150 personen bijvoorbeeld. Maar Bistro tot 2024 – de naam zegt het al – sluit binnenkort alweer om plaats te maken voor iets nieuws. Wat dit nieuwe concept gaat worden, is nu nog in mysterie gehuld. “In 2024 gaan wij weer open, alleen dan met een heel ander concept waar ik nu nog niks over kan vertellen”, meldt Jorn Speijer van Bistro tot 2024. “Maar het gaat heel leuk worden. En we gaan er flink voor verbouwen begin 2024.” Ook voor deze venue geldt: wij houden je op de hoogte!

UITBREIDING MIDDEN NEDERLAND HALLEN | BARNEVELD

De grote evenementenlocatie Midden Nederland Hallen in Barneveld krijgt er in het voorjaar van 2024 een grote uitbreiding bij waardoor de venue zich kan meten met de grootste locaties van Nederland. De nieuwe hal wordt 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. Bijzonder is onder meer dat er geen steunpilaren komen in de hal zelf dankzij een volledig vrije overspanning. Dat is ook nodig voor de musical ’40-45′, die Studio 100 vanaf september 2024 opvoert in de nieuwe hal. Zo kan er bijvoorbeeld een vliegtuig door de zaal vliegen, zijn er verrijdbare tribunes en videowalls. De vrije overspanning biedt ook volop kansen voor evenementenorganisatoren. De theaterhal is namelijk ook inzetbaar voor congressen, productlanceringen en andere zakelijke evenementen.

RESTYLING TORPEDOLOODS | HOEK VAN HOLLAND

Ook Torpedoloods in Hoek van Holland krijgt een uitbreiding en complete restyling die in het voorjaar van 2024 klaar moet zijn. Hierdoor komt er meer ruimte voor feesten, diners, vergaderingen en andere soorten events. “We vervangen de ronde serre met een laag plafond voor een grote, glazen aanbouw in de vorm van ons monumentale pand. Deze wordt ingericht als restaurant, maar kunnen we voor bruiloften, feesten of partijen ook anders indelen. Binnen krijgt de bar een compleet nieuwe, industriële look. Deze bevindt zich midden in het restaurant, waardoor er twee grotendeels afgescheiden gedeeltes ontstaan. Daarnaast wordt er een tweede trap toegevoegd, naar de vide die naar de bovenverdieping leidt. Door de hoge ramen is er ook binnen veel daglicht. Zowel in de serre als in de rest van het restaurant komen er op meerdere plaatsen Amerikaanse ‘diner booths’ met halfronde banken. We combineren het stoere karakter van ons historische pand met een moderne inrichting”, vertelt Linda Geers van Torpedoloods. Lees binnenkort meer over deze restyling op greatervenues.com.

BRASSERIE POLDERFABRIEK | LEIDERDORP

De Brasserie Groep, bekend van onder andere Brasserie Buitenhuis, krijgt er het komende jaar een locatie bij. Wederom dit voorjaar opent Brasserie Polderfabriek in Leiderdorp. De locatie bestaat uit een restaurant met verschillende vergader- en conferentieruimtes. Verder is er een buitenterrein met pipowagens in de fruitboomgaard en een voedselbos met een kas.

MEER COMING SOON…

  • Wellness hotel Otium | Roosendaal: eind januari
  • Verbouwing Neherlab Auditorium | Leidschendam: januari
  • Verbouwing Theater Aan de Parade | Den Bosch: maart
  • Hotel The Rebyl | Nijmegen: voorjaar
  • De Volière | Noordwijkerhout: zomer
  • Maritim Hotel | Amsterdam: zomer
  • Beachclub Bloomingdale | Bloemendaal: september

Meer evenementenlocaties waar we naar uitkijken in 2024

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere evenementenlocaties waar we naar uitkijken in 2024. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.