Discover the finest spaces
Delen

NBC Congrescentrum bijna jaar dicht door verwoestende brand

Evenementenlocatie NBC Congrescentrum in Nieuwegein maakte onlangs bekend bijna een jaar dicht te gaan. Dit vanwege een grote brand op 7 september waarbij een groot deel van de locatie verloren ging. Er is niemand gewond geraakt. Door de enorme schade denkt het congrescentrum tot 1 september 2023 nodig te hebben om het pand te herstellen en renoveren. “Gelukkig zit stilzitten niet in het dna van ons familiebedrijf en zijn de werkzaamheden al in volle gang”, aldus directeur Justin van Hooijdonk van NBC Congrescentrum. 

Om een nog onbekende reden ontstond er op 7 september rond 14.30 uur brand op het dak van de Event Hall, één van de twee evenementenhallen van NBC. Snel werden alle aanwezige gasten en medewerkers in veiligheid gebracht. Uiteindelijk is de brandweer maar liefst twaalf uur bezig geweest met blussen en konden ze pas rond half drie ‘s nachts het sein brand meester geven. Vooral aan de binnenkant van het gebouw is de schade enorm.

NBC Congrescentrum

Het compleet verwoeste NBC Congrescentrum is op dit moment druk bezig om opdrachtgevers, die events in het komende jaar gepland hadden staan, te helpen met het vinden van een alternatieve venue. Ook is de wederopbouw van het pand al gestart. Justin: “Het beloofde een prachtig najaar voor ons te worden. We waren meer dan klaar voor de start van het evenementenseizoen. Totdat op de valreep het noodlot toesloeg. Alle ruimten, technische apparatuur en materialen zijn bij de brand verloren gegaan.”

NBC Congrescentrum is een grote speler in de evenementenlocatie branche met maar liefst 34 zalen en twee grote evenementenhallen. Begin dit jaar breidde de locatie nog uit met vijf online studio’s om aan de vraag naar livestream mogelijkheden te voldoen. Naar verwachting is NBC tot 1 september 2023 gesloten. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de brand en renovatie via de nieuwsbrief van de locatie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.