Discover the finest spaces
Delen

Eerste beelden van totaal vernieuwd NBC Congrescentrum: “Klaar voor herstart na brand”

De spanning stijgt bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Na een grootschalige verbouwing vanwege de allesverwoestende brand in september 2022 is de evenementenlocatie nu herbouwd en vernieuwd. Morgen vindt het eerste event al plaats en op 8 maart staat een openingsevent voor genodigden op het programma. Wij laten je alvast de eerste foto’s zien van de vernieuwde locatie.

Marketingmanager Marijke Knol vertelt: “We hebben natuurlijk een vervelende tijd achter de rug, maar we zijn een familiebedrijf en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. We denken altijd in oplossingen, ook na de brand waarbij bijna de hele accommodatie werd weggevaagd. We hebben in Justin van Hooijdonk sowieso een ondernemende directeur-eigenaar die altijd wel weer iets nieuws verzint. De brand heeft een heleboel kapot gemaakt, maar daar komt nu iets nog mooiers en innovatiefs voor terug. “

NBC Congrescentrum

Eenmaal bekomen van de eerste schrik gingen ze bij NBC meteen nadenken over de vraag ‘hoe nu verder?’. Binnen een week lagen de eerste ideeën en tekeningen volgens Knol al op tafel: “Dat ging dus heel snel. Er staat nu een compleet nieuw NBC: het enige wat hetzelfde is gebleven is ons serviceconcept en het team. We hebben een extra duurzame locatie teruggebouwd en zijn nu klaar voor pakweg de komende twintig jaar.”

Heropening

NBC haalde dus het beste uit een uiterst nare situatie. En nu is het dan zover: NBC Congrescentrum gaat weer open. Knol daarover: “Op 1 maart staat het eerste event in de agenda en op 8 maart is er de heropening waarvoor we onze opdrachtgevers hebben uitgenodigd. Het is goed om te merken dat opdrachtgevers van voor de brand ook nu weer bij ons aankloppen. Die willen we dan ook graag laten zien wat er nu bij NBC mogelijk is. De opening is alleen voor genodigden, maar wie toch al heel nieuwsgierig is, kan ons een mailtje sturen: dan kijken we wat er qua bezetting nog mogelijk is op 8 maart.”

Het vernieuwde NBC heeft maar liefst twee ‘event area’s’ met eigen subzalen, een groot hospitality/foyer gedeelte van 3000 vierkante meter, een tuin en een wijnbar. In de grootste plenaire ruimte kan NBC tot 1750 gasten ontvangen in theateropstelling. Daarnaast biedt de locatie ook ruimte voor kleinere events van 200 tot 800 gasten. De 22 verschillende zalen hebben een uiteenlopende capaciteit van 50 tot 100 gasten.  Alle zalen zijn voorzien van de allernieuwste techniek. Bovendien herbergt een van de zalen een enorm projectiedecor: het grootste van Nederland. Lees hier meer over het vernieuwde NBC.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.