Discover the finest spaces
Delen

Sneak preview: binnenkijken bij mega verbouwing Midden Nederland Hallen

Evenementenlocatie Midden Nederland Hallen in Barneveld tilt een tipje van de sluier op over hoe de mega venue er na de verbouwing uit gaat zien. In een nieuwe video zien we verschillende artist impressions van de nieuwe theaterhal, de nieuwe kas en de vernieuwde Qube. Grappig detail: de enorme nieuwe kas die gaat fungeren als foyer blijkt van de Floriade te komen die in 2022 in Almere werd georganiseerd. 

Destijds schreven we al dat deze kas, die The Green House heette, te koop was. Hier werden tijdens de Floriade tientallen bloemen, planten, groenten en fruitsoorten gepresenteerd. “Deze kas was in 2022 de absolute eyecatcher van de Floriade in Almere en is geïnspireerd op een iconische kas die in 1850 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Londen. Modern, transparant, duurzaam; die vibe geeft de kas aan jouw evenement. Met een top van 14 meter is het trouwens de hoogste kas van Nederland”, aldus de Midden Nederland Hallen. Na de verbouwing vormt deze enorme kas van 6000 vierkante meter de foyer van de gloednieuwe Theaterhal en daarnaast komt er een restaurant in.

Midden Nederland Hallen

Vorige maand schreven we onder andere al over de nieuwe Theaterhal. Hier kun je straks niet alleen de musical ’40-45′ zien, maar ook spectaculaire events organiseren. De verrijdbare tribunes en de videowall in deze hal kunnen namelijk zorgen voor een immersive ervaring die congressen, productlanceringen en andere zakelijke evenementen net even wat extra’s geven. Timo Kruft, eigenaar van de Midden Nederland Hallen: “Daarmee spelen we in op de veranderende rol van live events in de marketingstrategie van bedrijven en organisaties. De focus verschuift daarbij van kennisoverdracht naar merk- en communitybuilding, waarbij beleving een cruciale rol speelt. Deze hal biedt daar straks unieke mogelijkheden voor.”

Naast de compleet nieuwe Theaterhal en kas krijgt de kubusvormige blackbox Qube een upgrade. Er komen hier namelijk vier grote subruimtes bij op de vide, waarvan een deel uitkijkt over de congreszaal. Hierdoor kun je alle bezoekers tijdens bijvoorbeeld een congres op één plek houden.

Duurzaamheid

Als de verbouwing klaar is, heeft Midden Nederland Hallen er maar liefst 25.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte bij. Dat alles wordt straks van stroom voorzien door 1650 zonnepanelen op het dak. Met behulp van de bodemtemperatuur wordt het complex in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. Daarnaast bestaat de catering zoveel mogelijk uit lokale producten.
De bouw van de theaterhal en de kas worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond. Ondertussen is het complex gewoon beschikbaar voor evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.