Discover the finest spaces
Delen

Vernieuwd NBC Congrescentrum wordt groter en krijgt drie event area’s

Het vernieuwde NBC Congrescentrum in Nieuwegein krijgt straks drie ‘event area’s’ met eigen subzalen, twee extra workshopruimten, een grote foyer van 3000 vierkante meter, een tuin, wijnbar en een speciale ruimte voor creatieve sessies. In totaal wordt er maar liefst 3500 vierkante meter bijgebouwd. Na een grote brand op 7 september 2022 werd negentig procent van de evenementenlocatie verwoest door water- en rookschade en moet een deel dus weer herbouwd worden. Onlangs werden de plannen voor het vernieuwde NBC bekend gemaakt. “Eigenlijk heeft de brand ons een unieke kans gegeven. We konden de beperkingen waar we voor de brand tegenaan liepen onder de loep nemen en beginnen met een schone lei”, legt directeur Justin van Hooijdonk van NBC Congrescentrum uit. Naar verwachting is de vernieuwde en verbouwde locatie op 1 maart 2024 helemaal af. 

“We hebben de afgelopen tijd goed geluisterd naar de wensen van onze opdrachtgevers en gekeken naar onze eigen data uit het verleden. Waar ligt de behoefte van de opdrachtgevers nu precies? Hoe moeten events er straks uit komen te zien? Hoe faciliteren wij events op een zo duurzaam mogelijke wijze? De antwoorden op al deze vragen en meer hebben geresulteerd in een volledig nieuw NBC”, zegt Justin enthousiast. Bijzonder aan het vernieuwde NBC Congrescentrum is een zaal die een enorm projectiedecor gaat krijgen. Volgens de evenementenlocatie de grootste van Nederland. Daarnaast worden alle 22 zalen voorzien van de allernieuwste techniek.

NBC Congrescentrum

In het compleet vernieuwde NBC Congrescentrum vind je vanaf 1 maart 2024 drie verschillende event area’s met eigen subzalen. Justin: “Hierdoor kunnen wij verschillende events tegelijkertijd faciliteren zonder dat dit ten koste gaat van de exclusiviteit. In onze grootste plenaire ruimte kunnen wij tot 1750 gasten ontvangen in theateropstelling. Daarnaast bieden wij de ruimte voor kleinere events van 400 tot 800 gasten. We krijgen straks 22 verschillende zalen met een capaciteit van 40 tot 100 gasten. Wanneer deze zalen geschakeld worden, kunnen wij er tot 400 gasten ontvangen. We zijn een full-service locatie, dus al onze ruimten zijn van alle gemakken voorzien en direct gebruiksklaar.”

Nieuw is ook de NBC Creative Hub, een inspirerende ruimte voor creatieve sessies voor 100 tot 150 personen. De Creative Hub is waarschijnlijk al vanaf 1 november te boeken. Ook kun je dit jaar in december je kerst- of eindejaarsbijeenkomst bij NBC komen vieren. “We’re back, but different! Daarmee bedoelen we dat we hetzelfde familiebedrijf zijn met dezelfde gastvrijheid, maar op een vernieuwde en nog betere locatie!” aldus Justin.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.