Discover the finest spaces
Delen

Midden Nederland Hallen waren al groot maar zijn straks XXL

Sinds de zomer wordt er bij de Midden Nederland Hallen in Barneveld druk gebouwd aan een tweede hal achter het bestaande complex. Onlangs werd het hoogste punt bereikt. In de nieuwe hal komen de werelden van theater en evenementen bij elkaar. Maar vooral: alles aan deze nieuwe hal is XXL. 

Deze venue was al één van de grotere evenementencomplexen in Nederland, maar na de ambitieuze uitbreiding is de Midden Nederland Hallen een van de grootste evenementenlocaties van Nederland.

Midden Nederland Hallen

Op de plek waar straks musicalsterren schitteren, is het zeker óók mogelijk om zakelijke evenementen te organiseren. “We brengen de nieuwste mogelijkheden uit de theater- en musicalwereld naar de evenementenbranche”, zegt Timo Kruft, eigenaar van de Midden Nederland Hallen. “Daarmee spelen we in op de veranderende rol van live events in de marketingstrategie van bedrijven en organisaties. De focus verschuift daarbij van kennisoverdracht naar merk- en communitybuilding, waarbij beleving een cruciale rol speelt. Deze hal biedt daar straks unieke mogelijkheden voor.”

Verlanglijstje

De bouw van de tweede hal stond al jaren op het verlanglijstje maar werd door de komst van corona uitgesteld: “Uiteraard zijn we blij dat we nu onze plannen kunnen voortzetten. Inmiddels krijgt de constructie van de nieuwe theaterhal steeds meer vorm. De hal wordt 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. Bijzonder is onder meer dat er geen steunpilaren komen in de hal zelf dankzij een volledig vrije overspanning. Dat is ook nodig voor de musical ’40-45′, die Studio 100 vanaf september 2024 opvoert in de nieuwe hal. Zo kan er bijvoorbeeld een vliegtuig door de zaal vliegen, zijn er verrijdbare tribunes en videowalls. De vrije overspanning biedt ook volop kansen voor evenementenorganisatoren. De theaterhal is namelijk ook inzetbaar voor congressen, productlanceringen en andere zakelijke evenementen.”

Nieuwe foyer 

De entree richting de nieuwe theaterhal wordt minstens zo spectaculair. Bezoekers komen binnen via een volledig glazen kas van zo’n 6000 vierkante meter, die onder meer gaat fungeren als foyer en ook een restaurant krijgt. Ook het bestaande complex krijgt een upgrade. Zo wordt een van de nieuwste ruimtes NextQube uitgebreid met vier grote subruimtes, waarvan een deel uitkijkt over de congreszaal.

Extra vloeroppervlakte

Tel je alle uitbreidingen bij elkaar op dan komt er maar liefst 25.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte bij in de Midden Nederland Hallen. Met een totaal vloeroppervlak van circa 35.000 vierkante meter behoort het complex straks tot de grootste evenementenlocaties van Nederland. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om delen van het complex te huren. 

De bouw van de theaterhal en de kas worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond. Ondertussen is het complex gewoon beschikbaar voor evenementen.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.