Discover the finest spaces
Delen

Bouw conferentiehotel Maritim in Amsterdam gaat verder

Het megaproject Y-Towers, pal naast de A’dam Toren en filmmuseum Eye in Amsterdam-Noord, is gered. De bouw van de torens met daarin onder andere een conferentiehotel van Maritim, ligt al een tijd stil door financiële problemen van de Duitse projectontwikkelaar IES Immobilien. Begin deze maand werd bekend dat een andere Duitse ontwikkelaar, Union Investment, het project van IES heeft overgenomen en verwacht in het begin van 2020 weer verder te gaan met de bouw. De twee enorme torens moet aan het einde van 2022 af zijn. 

Het conferentiehotel van de Duitse keten Maritim krijgt 579 kamers verdeeld over 33 verdiepingen. Volgens Union Investment wordt het gebouw daarmee het hoogste van Amsterdam. Daarnaast komt nog een toren met 174 appartementen. De onderste tien verdiepingen worden service appartementen waarbij verschillende zorgdiensten mogelijk zijn. Ook komt er een grote ondergrondse parkeergarage onder de gebouwen met 605 plekken. In totaal behelst het project maar liefst 106.000 vierkante meter.

Y-Towers

De overname van het Y-Towers project kostte projectontwikkelaar Union Investment zo’n 460 miljoen euro. Vorige eigenaar IES Immobilien blijft partner binnen het project. “Dit project zit op een toplocatie aan het IJ in de binnenstad van Amsterdam. Verder is het voor ons erg bijzonder om een hotel te ontwikkelen van deze grootte met daarnaast een woontoren met appartementen in de vrije sector” reageert Monika Gerdes van Union Investment.

De Duitse projectontwikkelaar Union Investment is, met de Y-Towers erbij, eigenaar van tien gebouwen in Amsterdam. Daarnaast investeerden ze in Eindhoven, Enschede en Rotterdam. De Y-Towers is het grootste project van het bedrijf in Nederland.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.