Discover the finest spaces
Delen

Bouw nieuwe eventlocatie Industrial Studios gestart

Het staat nog volop in de steigers, maar de contouren worden steeds duidelijker zichtbaar: de nieuwe eventlocatie van Industrial Studios. Na een periode van plannen maken, samen met partners projectontwikkelaar Schipper Bosch, architectenbureau Space Encounters en Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, is de bouw van een van de duurzaamste industriële evenementenlocaties van Oost-Nederland onlangs gestart.

Als alles straks helemaal af is, in het voorjaar van 2024, dan heeft Industrial Studios een enorm nieuw scala aan eventmogelijkheden. Dit vanwege door de diversiteit aan ruimtes en flexibiliteit. Zo vormen de originele betonnen pilaren het skelet waar de plenaire zaal, het eventplein, subruimtes en de diverse vergaderruimtes omheen zijn ontworpen. Door grote robuuste schuifwanden zet de locatie het eventplein en de plenaire zaal straks gecombineerd in waardoor er ruim duizend vierkante meter aan eventruimte ontstaat. De hoge betonnen plafonds met grote dakramen over de gehele lengte zorgen hier voor sfeervol daglicht, maar ze zijn ook volledig te verduisteren voor bijvoorbeeld een energieke show.

Industrial Studios

De gloednieuwe plenaire zaal van evenementenlocatie Industrial Studios biedt straks in theateropstelling ruimte voor 450 personen en dat is uit te breiden tot zevenhonderd bezoekers. Hier komt een imposante akoestische wand van zes meter hoog. De natuurlijke groenperken in de zaal en de CLT houtwand zorgen voor een comfortabel en contrasterend geheel. Het nieuwe eventplein is zo’n vijfhonderd vierkante meter en is zowel voor meerdere events als exclusief inzetbaar. Het ligt centraal in het pand en is een binnenplein met een enorm groen plantsoen. Grenzend aan dit plein ligt 700 vierkante meter aan gangen die flexibel in te zetten zijn voor bijvoorbeeld beursstands, exposities of product prototypes.

Los van deze ruimtes zijn er ook nog elf zalen en twee break-out ruimtes. De zalen zijn bedoeld voor gezelschappen van vier tot zestig bezoekers en zijn voorzien van alle gemakken zoals een presentatiescherm, audio en online conference systeem en ze zijn flexibel in te zetten als het gaat om meubilair en opstelling. De break-out ruimtes zijn zes meter hoog en bieden plek aan 120 mensen. Het beschikt over plug and play eventtechniek, zoals een grote videowall, audio inclusief microfoons, basis- en sfeerverlichting en een klein podium.

De huidige locatie van Industrial Studios bevindt zich in een industriële hal van 525 vierkante meter op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Maar dat wordt dus binnenkort uitgebreid met de nieuwe eventlocatie. Met deze nieuwe plek hoopt Industrial Studios mensen nog meer samen te kunnen brengen door elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen, te verbinden en elkaar te inspireren. “Door de combinatie van de industriële en inspirerende uitstraling én het feit dat je midden in het hart van een duurzame bedrijvencampus bent, ervaren jouw gasten een event met energie voor de toekomst”, concludeert Industrial Studios.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.