Discover the finest spaces
Delen

Zes indrukwekkende theaters die ideaal zijn voor jouw volgende congres

Een congres maakt de meeste impact als het geluid goed is, het licht klopt en het natuurlijk op een bijzondere locatie plaatsvindt. Zo’n locatie is bij uitstek een theater. Balkons, stoelen van pluche en de mogelijkheid om tussen de coulissen of op het podium samen te komen, het heeft iets bijzonders. Theaterzalen zijn standaard voorzien van de meest geavanceerde techniek zodat alle voorstellingen op hun best gespeeld kunnen worden. Hier profiteer je dus van tijdens je event! Ook hebben veel theaters allerlei soorten subruimtes zodat je congres dynamisch en inspirerend blijft. Wij deden research naar zes theaters door heel Nederland die ideaal zijn voor jouw volgende congres! 

CONGRESCENTRUM ORPHEUS

Lekker centraal, in het midden van Nederland, ligt Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Een prachtig theater voor grootse events met smaak. Er wordt altijd met je meegedacht en alles wordt samen met jou afgestemd. De drie schitterende theaterzalen zijn ideaal voor congressen vanaf 250 tot 1.286 personen. De bijbehorende lichte foyers zijn perfect als netwerkruimtes, maar geven je ook zeeën van ruimte voor creatieve concepten. Je kunt de foyers bovendien gebruiken als subzaal of je zet de acht multifunctionele ruimtes hiervoor in. Bijzonder: ook de Artiestenfoyer en de kleedkamers kunnen ingezet worden als subruimte. Voor het ultieme backstage gevoel!

TOBACCO THEATER

TOBACCO Theater is een indrukwekkende parel in de culturele hoofdstraat van Amsterdam waar je niet zomaar voorbij kan lopen zonder even van binnen bekeken te hebben. Een voormalige tabaksveiling, industriële theater- en eventlocatie, met veel gevoel voor detail en multifunctionaliteit. Het decor is modern, fris, romantisch en stoer. Ideaal voor een congres, ook bij noorden daglicht, waarbij de liefde voor details en de historie van het pand van de muren spat. Samen met de eigen keuken-equipe op Michelin niveau heeft deze kunstzinnige boutique locatie alles onder één dak voor een geslaagd commercieel event.

AMARE

Amare, het culturele hart van Den Haag, is niet alleen een huis voor de podiumkunsten, maar ook dé plek voor meetings, events en creatieve ontwikkeling. Wie vanaf het station de stad inloopt, komt het bijzondere bouwwerk gegarandeerd tegen. Amare ligt op een perfect te bereiken, centrale locatie in Den Haag. Op steenworp afstand van Den Haag Centraal Station en de snelwegen A12/A4/A44/A13. Met vier theater- en concertzalen, een congrescentrum, die allen voorzien zijn van alle moderne voorzieningen, en diverse foyers onder één dak, is Amare een verrassende plek die weleens jouw volgende congreslocatie kan zijn!

HOTEL THEATER FIGI

Het bijzondere familiebedrijf Hotel Theater Figi in Zeist staat al 150 jaar voor gastvrijheid, sfeer en bovenal: veelzijdigheid. Hier vind je namelijk een hotel met 97 kamers, twee grote theaterzalen, drie bioscoopzalen, een hip grand café en acht vergader- en evenementenzalen onder één dak. Dus genoeg mogelijkheden om jouw ideale congres te organiseren met zelfs de optie om een beursgedeelte te creëren door de eerste verdieping van het Atrium te gebruiken of enkele eventzalen aan elkaar te koppelen. Ook over het eten hoef je je geen zorgen te maken: het keukenteam van Figi zorgt voor hippe, heerlijke gerechten die precies op jouw event zijn afgestemd.

SPANT!

Voor Spant! in Bussum is een congres of ander soort evenement pas een succes als de gast verrast, voldaan, geprikkeld of juist ontspannen het pand verlaat. Ook wordt altijd alles uit de kast getrokken zodat iedereen zich oprecht welkom voelt. Het Bussumse theater- en congrescentrum heeft twee stijlvolle en moderne theaterzalen vol technische mogelijkheden. Daarnaast is er een beursplein, verschillende foyers en een aantal flexibele vergader- en workshopruimten. Ook bijzonder: met een event bij Spant steun je de lokale en landelijke cultuur. Bovendien zijn alle evenementen hier CO2 neutraal. Daarmee zijn ze een van de koplopers binnen de theater- en evenementenbranche!

DELAMAR THEATER

Al jaren een icoon in de theaterwereld: DeLaMar Theater aan het Leidseplein in het centrum van Amsterdam. Hier vind je het echte, luxe theatergevoel in twee geweldige theaterzalen.  Maar ook diverse foyers en vipruimten. Hierdoor is het mogelijk om je plenaire programma en de verschillende subsessies allemaal een eigen karakter te geven. De ideale plek voor een congres tot maar liefst 950 personen dat nog lang in het geheugen van je gasten gegrift zal staan. Er zijn veel mogelijkheden om de locatie te stylen en te branden waardoor je het historische theater in een handomdraai helemaal eigen maakt!

Meer inspirerende theaters als locatie voor jouw congres

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer locaties voor jouw congres. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.