Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

De focus en inspiratie voor een geslaagd event

Het grint knarst onder de banden van de auto als we de oprijlaan oprijden. Verderop ligt Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, op een grote open plek omsloten door een donkergroen loofbos. De geur van aarde en hout vult de neus; op het gekwinkeleer van vogels en het ruisen van bladeren na horen we niets dan rust. Door het bladerdek heen zien we de het pannendak van Woudschoten: een modern hotel en conferentiecentrum met de luxe uitstraling van een oud landgoed.

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum ligt op een bosrijke plek in Zeist, op een eigen landgoed van 45 hectare, verborgen in het groen achter een lange oprijlaan. Rond het parkeerterrein en de gebouwen loopt het landgoed ver door. Mooi onderhouden paden leiden door dicht bos en langs open plekken – op een daarvan ligt een amfitheater verscholen. We zouden uren over de bospaden kunnen dwalen zonder van het landgoed af te raken. Maar we zijn hier niet voor het bos, we komen voor het conferentiecentrum, dat in de afgelopen jaren vrijwel geheel is vernieuwd.

Drie onderdelen

Het gebouw bestaat uit grofweg drie gedeelten. Het oude hoofdgebouw kreeg in de afgelopen jaren twee vleugels aangebouwd, ieder met een eigen sfeer en geschikt voor verschillende groepen en bijeenkomsten.

“Kenmerkend is een intrigerend lijnenspel met verschillende houttinten op de vloer, dat terugkomt in het meubilair en in de kunst aan de muren. Door de plafondhoge ramen dringt de groene omgeving de strak vormgegeven ruimte binnen.”

In het midden ligt het oudste deel, met in het hart de Kapelzaal. Een unieke ruimte dankzij de glas-in-loodramen, waardoor rondom een sfeervol licht naar binnen komt. Op de eerste verdieping bevinden zich een tiental vergaderruimtes, recent vernieuwd en voorzien van een moderne uitrusting. De schuine plafonds en houten balken geven de ruimtes een authentieke uitstraling.

Rondom het oude gebouw werd enkele jaren terug een nieuwe gang gebouwd, een moderne schil om het oude gedeelte, die ons naar het voornaamste congresgedeelte leidt: de onlangs vernieuwde Woudvleugel. In de nieuwbouw is de blik nadrukkelijker op het bos gericht. De buitenste wanden zijn van glas, van de vloer tot het plafond, waardoor we het gevoel hebben dat we buiten lopen.

“Het is dat groen dat in iedere ruimte, in elke breakout, gang en foyer op ons afkomt en prikkelt. Het constante geruis van bladeren dat ons het gevoel geeft dat we er even helemaal uit zijn.”

Business events

Dit gedeelte van Woudschoten is speciaal ontworpen voor business events. De Woudvleugel is ruim genoeg voor grote congressen en is in zijn geheel af te huren. We komen de vleugel binnen in de grote foyer. Een grote, open en lichte ruimte met veel wittinten. Kenmerkend is een intrigerend lijnenspel met verschillende houttinten op de vloer, dat terugkomt in het meubilair en in de kunst aan de muren. Door de plafondhoge ramen dringt de groene omgeving de strak vormgegeven ruimte binnen.

Een verdieping hoger ligt de grootste zaal, geschikt voor plenaire sessies tot 350 personen. Op de begane grond vinden we een aantal vergaderruimtes die voldoende ruimte geven voor breakout of subsessies. Deze zijn ook apart te boeken en beschikken over een eigen foyer.

Een verdieping hoger ligt de grootste zaal, geschikt voor plenaire sessies tot 350 personen. Op de begane grond vinden we een aantal vergaderruimtes die voldoende ruimte geven voor breakout of subsessies. Deze zijn ook apart te boeken en beschikken over een eigen foyer.

Openheid en interactie

Voelen we meer voor een actief programma, een training of workshop, dan kunnen we terecht in het Atrium. Deze nieuwste vleugel ligt precies aan de andere kant van het hoofdgebouw, waar we langs het á la carterestaurant heen lopen. In het Atrium draait het om openheid, interactie en inspiratie, de kernwaarden die in het ontwerp telkens terugkomen.

De gangen zijn hier breder, er is meer glas – meer licht. We lopen langs het restaurant de foyer binnen: een langgerekte ruimte met in de hoogte twee balustrades waaraan de hotelkamers liggen. Op de begane grond grenzen aan de foyer acht zalen met ieder uitzicht op het bos. De ruimtes zijn daardoor zeer geschikt voor workshops en andere kleinere bijeenkomsten. De meeste van deze zalen hebben een eigen uitgang, zodat een sessie gemakkelijk valt te combineren met een buitenactiviteit.

En dan komen we toch weer op het bos. Want hoezeer Woudschoten ook is vernieuwd tot een eigentijds centrum voor business events, hoe modern en bijzonder het interieur, het is dat groen dat in iedere ruimte, in elke breakout, gang en foyer op ons afkomt en prikkelt. Het constante geruis van bladeren dat ons het gevoel geeft dat we er even helemaal uit zijn. Van groot congres tot heidag, in Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum vind je de focus en inspiratie voor een geslaagd event.