Studio A12

Super flexibele locatie met ideale ligging

Bruisend, veelzijdig en flexibel: dat is Studio A12 in Bunnik. In deze locatie draait alles om beleving. Of je de locatie nou volledig naar je eigen smaak inricht, of gebruik maakt van de uitgebreide mogelijkheden die standaard aanwezig zijn. Deze spannende plek ligt midden in het land, direct aan de snelweg, en is daarmee ideaal qua bereikbaarheid. Hoog tijd om deze locatie eens beter te bekijken!

Je bent er werkelijk voorbij voordat je er erg in hebt. Studio A12 ligt nog net niet op de afrit van de A12, al scheelt het erg weinig. Toch staat de locatie in een rustige en groene omgeving. Aan de rand van het grote parkeerterrein staat een rij appelbomen in het groen; in de schaduw graast een kudde schapen. En dan te bedenken dat zo’n rustige plek toegang biedt aan een locatie met zoveel energie!

Van club tot zakelijke eventlocatie

Studio A12 staat bij het grote publiek bekend als Brothers, jarenlang een populaire uitgaansgelegenheid in de omgeving van Bunnik. Het was de eerste locatie van Brothers Horeca Groep (BHG) en werd ruim achttien jaar geleden opgericht. Sinds twee jaar heeft BHG het roer omgegooid en wordt de locatie, nu onder de naam Studio A12, ingezet voor bijzondere zakelijke meetings en events. Daarnaast organiseert BHG hier nog altijd de succesvolle eigen uitgaans-, en festivalconcepten zoals Classic Café, Teenage Dance en Droomstof.

We lopen Studio A12 binnen via de foyer, het centrale punt van de locatie dat alle ruimtes met elkaar verbindt. Deze zomer kreeg de foyer een restyling, waarbij de ruimte een frisse nieuwe look heeft gekregen. De oude kassahokjes uit de clubtijd zijn verdwenen en maakten plaats voor een centrale ontvangstbalie. Nieuwe ramen bij de entree geven de foyer een opener sfeer. Dat werkt goed, de locatie voelt bij binnenkomst al ruim en licht. In de foyer vinden we verder een garderobe en er staat een wand met kluisjes – handig voor mensen die een laptop bij zich hebben.

Flexibele black box

Nu we onze jas hebben opgehangen, gaan we direct Studio 1 in: de black box en de grootste evenementenruimte van Studio A12. Studio 1 biedt alle vrijheid om volledig te personaliseren en de locatie precies zo vorm te geven voor het perfecte event. Deze zaal heeft een licht industriële vibe, met het balkon met stalen trap en het hoge plafond. Hoog boven ons hangt een truss grid met ledlampen, waarmee de zaal in iedere kleur kan worden uitgelicht. Hiermee krijgt ieder event de juiste uitlichting en kleurstelling. Achter luiken gaan twee bars schuil; twee nooduitgangen kunnen worden geopend naar het buitenterrein. Handig om de locatie gemakkelijk buiten uit te breiden met tenten, of zelfs een geheel festivalterrein neer te zetten.

‘Studio 1 biedt alle vrijheid om volledig te personaliseren en de locatie precies zo vorm te geven voor het perfecte event’

Het balkon in Studio 1 kan worden ingezet als vipdeck tijdens events, maar ook als doorgang naar de volgende ruimte. Zo lopen we terug in de richting waar we vandaan kwamen, naar Studio Café, een mooie ruimte op de balustrade boven de foyer. Het valt op hoe slim de logistiek van de locatie in elkaar zit: je hoeft niet één keer door dezelfde ruimte te komen om volledig rond te lopen. Door de hele locatie vinden we bovendien tv-schermen, die kunnen worden gebruikt om de routing op weer te geven, maar die ook geschikt is voor branding of om het programma op te tonen. Studio Café is voorzien van een grote vaste bar en relaxte lounge banken, waardoor deze ruimte meteen te gebruiken is als ontvangstruimte bij events. Naast een bar heeft Studio Café ook een Foodcorner, een nisje met bar die kan worden gebruikt als cateringpunt, maar natuurlijk ook kan worden ingezet voor andere creatieve doeleinden.

Alle ingrediënten voor spectaculaire events

We dalen de trap af, terug naar de foyer, en lopen door naar het andere deel van de locatie. Waar je in Studio 1 als event organisator helemaal los kan gaan op de inrichting en aankleding van de ruimte, aan deze kant van de locatie zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spectaculair event. Van een sensationele LED-wall en projectiemogelijkheden tot hippe lounge banken.

Eerst komen we in Studio 2, de ruimte die onlangs een flinke restyling onderging en een frisse eigentijdse look & feel heeft. Het interieur wordt gekenmerkt door een landelijke sfeer, waarbij veel natuurlijke materialen zijn gebruikt. Strakke wanden en houten balken maken de ruimte tot een stijlvol geheel, en met twee grote bars is Studio 2 direct in te zetten voor events. Door de ongedwongen uitstraling is dit een hele gezellige ruimte om je gasten in te ontvangen, maar ook om te gebruiken als ontvangst of horecapunt voor events in de naastgelegen Studio 3.

Sensationele LED-wall

Studio 3 is na de black box de grootste locatie binnen Studio A12. De studio is met behulp van verschillende hoogtes ingedeeld in meerdere delen, waardoor de ruimte een mooie diepte krijgt. Absoluut spektakelstuk is de gigantische LED-wall: honderden lampjes die knipperen en fonkelen in kleuren en patronen naar keuze, en langs de achterwand via het plafond over je heen komen. Je ziet al voor je hoe je hier met je bedrijfslogo en huisstijl waanzinnige feesten kunt geven, maar ook een congres of symposium til je hiermee naar the next level.

Studio A12 heeft tientallen jaren ervaring in het neerzetten van spectaculaire feesten en grootse evenementen voor consumenten; een expertise die ze op ongekende wijze heeft weten te vertalen naar de zakelijke doelgroep. De locatie beschikt over een ideale logistiek en is wat betreft de bereikbaarheid onovertroffen. Neem daarbij het gemak van drie ruimtes die volledig gemeubileerd en voorzien zijn van alle faciliteiten, met aan de andere kant een volledig te personaliseren black box, en je hebt een super flexibele locatie met alles in huis voor vrijwel ieder event.