Taets Art and Event Park

Creatieve hotspot van Amsterdam en omstreken

This post is also available in: English (Engels)

Waar in vervlogen tijden in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest werd, huisvest één van de meest unieke evenementenlocaties van Amsterdam en omstreken. Een indrukwekkend industrieel erfgoed dat is uitgegroeid tot een uitgestrekt, multifunctioneel evenemententerrein. In de ruimtelijke en historische omgeving van Taets Art and Event Park ervaart u een bijzondere inspirerende ambiance. Deze spectaculaire locatie aan het water leent zich, met haar eindeloze mogelijkheden, voor de meest uiteenlopende evenementen. Van designbeurzen, meerdaagse bedrijfsevenementen, productpresentaties, autoshows, congressen, modeshows, en personeelsfeesten, tot intieme borrels, sfeervolle diners, vergaderingen, lunches, concerten en televisie opnames.

Nothing is impossible

Verdeeld over drie unieke gebouwen, verbonden door een glazen walkway, beschikt Taets Art and Event Park over maar liefst 10.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte. De drie klassieke rijksmonumenten, met 20 verschillende zalen, zijn omgeven door een grote Event Tuin. Taets biedt mogelijkheden voor evenementen van tien tot 7.000 personen.

Het Park maakt deel uit van het historische Hembrugterrein, het militaire hart van de stelling van Amsterdam; een verdedigingslinie bestaande uit 46 forten, batterijen, sluizen en dijken en staat op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Het Hembrugterrein wordt ontwikkeld tot nieuwe creatieve hotspot van Amsterdam en omstreken. Taets Art and Event Park draagt hieraan bij met uiteenlopende evenementen. Of het nu groots en meeslepend is, of klein en intiem. Spannend en avontuurlijk of klassiek. Een evenement bij Taets is er altijd één met klasse.

“Of het nu groots en meeslepend is, of klein en intiem. Spannend en avontuurlijk of klassiek. Een evenement bij Taets is er altijd één met klasse.”

In het klassieke Pand 41 bevinden zich twee sfeervolle zalen. Op de begane grond, in de Gallery,  genieten uw gasten van hedendaagse kunst en uitzicht over het Noordzeekanaal. Deze zaal is voorzien van een eigentijds vormgegeven bar, ledverlichting in het plafond, sfeerlicht, twee plasmaschermen en een kleine geluidsinstallatie die te gebruiken is voor speeches of achtergrondmuziek. Op de eerste etage bevindt zich het ‘Theatre’, een statige klassieke zaal met een origineel theater en spectaculair uitzicht. Deze ruimte is met haar 350 vierkante meter uitermate geschikt voor vergaderingen, productpresentaties, sfeervolle diners en feesten. Ook deze zaal beschikt over led- en sfeerverlichting en is standaard ingericht met een fraaie bar. Daarnaast is er een groot podium met gordijnen aanwezig.

Stylish and industrial

Pand 43 beschikt over een elegant industriële Event Area op de begane grond, waar vervlogen tijden herleven. De negentiende-eeuwse bouwconstructie, bestaande uit gietijzeren pilaren, een hedendaagse, natuurstenen vloer en een houten balkenplafond geven deze zaal een onvergelijkbare ambiance. Op de bovenverdieping bevindt zich de Meeting Area met acht stijlvolle vergaderzalen, met een capaciteit variërend van tien tot 80 personen. Ook hier is alles mogelijk: elke vergaderruimte is voorzien van een door u gewenste opstelling aan tafels en stoelen.

Flexibility of space

Taets beschikt eveneens over een spectaculaire Black Box in Hal 1, die tal van mogelijkheden biedt voor grote evenementen zoals personeelsfeesten, beurzen, grote shows en tv-opnames. Het grote buitenterrein, de ‘Garden’, maakt het mogelijk om een evenement te combineren met een activiteit en/of ontvangst in de buitenlucht. De gehele locatie is in eigen stijl te branden. Met maar liefst 500eigen parkeerplaatsen en een eigen aanlegsteiger is deze unieke event venue, gelegen aan de ring van Amsterdam en dichtbij Schiphol, uitstekend bereikbaar.

This post is also available in: English (Engels)