Discover the finest spaces
Delen

5 Congreslocaties aan de rand van Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Amsterdam is waarschijnlijk de meest aantrekkelijke congresstad van ons land. Met tienduizenden hotelkamers, een ligging vlakbij de luchthaven, het bruisende stadsleven en tientallen prachtige venues, is dat geen wonder. Maar voor veel van deze voordelen ben je net zo goed uit net buiten de stad – en als het gaat om bereikbaarheid per auto vaak zelfs beter. Organiseer je een congres in de regio Amsterdam, maar heb je geen zin in de drukte van de stad? Wij selecteerden vijf bijzondere congreslocaties aan de rand van Amsterdam!

SUGARCITY EVENTS – HALFWEG

Grote kennisevenementen zoals een congres zijn de ideale gelegenheid om te laten zien wat je in huis hebt. En waar kan dat beter dan bij SugarCity Events? In de indrukwekkende setting van deze voormalige suikerfabriek kun je oneindig veel creativiteit kwijt! De locatie beschikt over imposante grootse, maar ook juist compacte ruimtes, zodat je hier terecht kunt met congressen voor iedere groepsgrootte. Eventorganisatoren zijn gek op de historie en sfeer van deze venue, die ook nog eens flexibel genoeg is om er je eigen stempel op te drukken. Ook fijn: je bent vrij om je eigen leveranciers mee te nemen!

GOOILAND HILVERSUM

Gooiland is dé locatie als je zoekt naar een stijlvolle venue voor een modern, verzorgd congres. In dit rijksmonument uit 1936 word je zeker verrast door het licht, de ruimte en duurzame mogelijkheden. Het opvallende gebouw is onlangs volledig gemoderniseerd en werd voorzien van een fraai interieur, vol subtiele knipogen naar de geschiedenis van het pand en de ligging in de mediastad. Gooiland biedt een totaalconcept, van catering en techniek tot de aankleding en entertainment. Met 17 verschillende ruimten (waarvan 15 subruimten), een authentieke theaterzaal voor je plenaire sessies en de open Green Area is er eindeloos te variëren!

PHILHARMONIE HAARLEM

Midden in het oude centrum van Haarlem ligt de fraaie Philharmonie Haarlem. De Philharmonie is een prachtige 19e-eeuwse concertzaal waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur. De concertzaal heeft plaats voor 1200 personen. Met maar liefst 10 subzalen en meerdere ruime foyers biedt dit bijzondere decor alle ruimte aan congressen. Ook voor de technische ondersteuning van je congres zit je hier goed: de theatertechnici van de locatie hebben ruime ervaring met veel type evenementen. En met de gratis congres-app deel je gemakkelijk informatie over je event met je gasten!

SINGER LAREN

Een congres is de plek bij uitstek om je kennis op pijl te houden. Maar de congresbezoeker van nu wil ook inspiratie opdoen. Bij Singer Laren zorgt de setting gegarandeerd voor een inspirerende bijeenkomst! In het spectaculaire, lichte en moderne pand – met volledig uitgeruste theaterzaal (100-400 personen), een museum met wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars, monumentale villa, prachtige beeldentuin, gratis parkeergelegenheid en verschillende vergaderruimten – komen de kunsten samen. Bijzonder is dat je het museum op maandag en ‘s-avonds exclusief kunt reserveren voor je event. En met elk seizoen een nieuwe tentoonstelling is er altijd iets nieuws te ontdekken!

TAETS ART & EVENT PARK

Taets Art and Event Park is een bijzonder rijksmonument aan het Amsterdam Noordzeekanaal (bereikbaar per boot!). In deze bosrijke omgeving staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen. ‘Taets’ exploiteert meerdere evenementenlocaties op dit terrein, elk met een geheel eigen karakter en sfeer. Zo is de black-box (4.500 m²) volledig te personaliseren voor jouw congres, terwijl locaties als de Project.Fabriek en de Kathedraal barsten van het – industriële – karakter. Wil je verschillende zalen combineren, of liever naar buiten? Ook dat is mogelijk. Mede door de perfecte bereikbaarheid en ongekende mogelijkheden, groeide Taets uit tot één van de toplocaties op de Nederlandse evenementenmarkt.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.