Discover the finest spaces
Delen

De meest populaire evenementenlocaties van 2017

Industrieel, rauw en festival-achtig, dat zijn de drie termen waarmee je dé typische evenementenlocatie van 2017 kunt omschrijven. Althans, als je kijkt naar de zoekresultaten binnen Locaties.nl. In de populairste locaties zien we vooral locaties met een industriële uitstraling. Dit komt mooi overeen met de resultaten van het Locatieonderzoek 2017-2018, waarin honderden event organisatoren hun locatievoorkeuren aangaven. Kwam jouw locatiesmaak dit jaar overeen met het gemiddelde? Bekijk het in deze lijst met de meest populaire evenementenlocaties van 2017 op Locaties.nl!

1. Werkspoorkathedraal

We hebben een nieuwe nummer 1! De Werkspoorkathedraal is een van de nieuwste industriële locaties van het land. Deze historische industriële hotspot is het middelpunt van het ontwikkelgebied Werkspoorkwartier.

Werkspoorkathedraal
Fotocredit: TWYCER | www.twycer.nl

Wie er voor het eerst binnenloopt, zal bevestigen dat ‘kathedraal’ een toepasselijke benaming is. De originele elementen van de oude fabriek zijn nog steeds zichtbaar en versterken het industriële karakter van de locatie. Naast de robuuste Montagehal beschikt De Werkspoorkathedraal over meerdere break-out ruimten.

2. Pakhuis West

Niet ver van station Amsterdam Sloterdijk ligt een industrieterrein, met daarop een enorme bedrijfshal die ooit dienst deed als pindabranderij. Tegenwoordig is de hal in gebruik als evenementenlocatie Pakhuis West, onderdeel van creatief broeinest Nachtlab.

Pakhuis West Amsterdam

Pakhuis West is een spectaculaire event space met een breed scala aan mogelijkheden, die zich met name onderscheidt door een ongekend stoere en rauwe look en feel.

3. Thuishaven Festivalterrein

Thuishaven Festivalterrein in Amsterdam timmert al een paar jaar hard aan de weg.

Thuishaven Festivalterrein

Deze stoere locatie in Amsterdam West – een festivalterrein, gelegen tussen de hijskranen en het industriële spoor van de haven – is helemaal van deze tijd. Het combineert meerdere trends in één locatie: industrieel, festivalsfeer en buitenlocatie.

4. Van Nelle Fabriek

Een oude bekende in de lijst met populairste locaties. De Van Nelle Fabriek uit 1930 wordt gezien als het meest toonaangevende gebouw uit de stroming ‘Het Nieuwe Bouwen’. 

Van Nelle Fabriek

Niet voor niets kreeg het gebouw in 2014 officieel  de UNESCO Werelderfgoedstatus. In deze fabriek, waar voorheen thee, koffie en tabak werden verwerkt, is nu 10.000 vierkante meter in gebruik voor bedrijfsevents, beurzen, feesten en vergaderingen.

5. The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen is een van dé hotspots voor speciale events in de regio Rotterdam. De locatie staat op een fantastische plek in het Kralingse Bos, midden in de natuur, en op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Rotterdam. 

The Boathouse Kralingen

De locatie combineert een trendy design interieur met een waanzinnig uitzicht over de Kralingse Plas.

6. Maassilo / Factory 010

Waar is de industrie sterker aanwezig dan in de haven van Rotterdam? De Maassilo is gevestigd in de grootste en oudste graansilo van Europa, aan de Maashaven.

Maassilo

Van buiten ademt het gebouw industrie, maar ook van binnen is het nog steeds herkenbaar als graansilo. De zeven zalen zijn volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, met alle denkbare voorzieningen.

7. Taets Art and Event Park

Aan de ring van Amsterdam ligt Taets Art and Event Park, prachtig gelegen op het historische Hembrugterrein.

Taets Hembrugterrein

Het terrein ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een internationale toplocatie voor de creatieve industrie. Taets beheert hier diverse authentieke industriële locaties, waaronder een grootse multifunctionele black box. Alle locaties zijn voorzien zijn van alle moderne gemakken en faciliteiten, perfect voor ieder zakelijk event!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.