Discover the finest spaces
Delen

Zomertrend 2020: Terrasfeest op een buitenlocatie

Eerst was er het ‘congrestival’, en nu zien we ook de opkomst van het ‘terrastival’: de festivalisering van de evenementenbranche is nog lang niet klaar. Maar: de nieuwste terrastival-trend hebben we met name te danken aan de corona-crisis en de bijbehorende richtlijnen. Want waar kan je mensen nou veiliger ontvangen dan in de frisse buitenlucht, met een vaste zitplek aan een terras? En: met de nieuwe richtlijnen die vanaf 1 juli gelden mag je ook staand, zonder vaste plek tot 250 personen in de buitenlucht ontvangen (NB: In de horeca zijn vaste zitplaatsen buiten hoe dan ook verplicht). Wij voorspellen: dé zomertrend van 2020.

De term ‘terrastival’ is overigens te danken aan het openluchtevenement HEMTuin: het alternatief voor een festival dat creatieven uit de culturele sector deze zomer op het Hembrugterrein bij evenementenlocatie Taets Art & Event Park organiseren. Het belooft het grootste terras van Nederland te zijn, voor het grootste deel overdekt, met iedere vrijdag en zaterdag dinnershows, muziek, comedy, eten, drinken, theater en meer. Of, zoals de makers het zelf omschrijven: ‘Het beste van een zonnige terrassessie en een knetterende vibe’.

 

De terrassen schieten ook elders in het land uit de grond. In Amsterdam left Theater Carré een groot drijvend terras in de Amstel, in Utrecht is de Werkspoorkade (bij de Werkspoorkathedraal) deze zomer een pop-up terras waar iedere week een andere horecaondernemer het terras mag runnen.

Zakelijk terrastival

Ook voor besloten of zakelijke events is het terras deze zomer the place to be. Zeker nu de richtlijnen vanaf 1 juli zijn dat je in de buitenlucht óók zonder vaste zitplaatsen tot maximaal 250 mensen mag ontvangen. Een mooie manier om toch een feestelijke bijeenkomst te houden, dus. Evenementenlocatie Feel Good TentEvent komt daarom met het concept: ‘Buitenbosterras’. “Lekker een zomerse avond, buiten onder de bomen, met een laid back-sfeer samenkomen”, zo omschrijft initiatiefneemster Inez Kroon het concept. “We creëren dan hier in het bos een gigantisch terras, waar je makkelijk met 200 personen kunt zitten zodat iedereen toch nog die echte terrassfeer kan ervaren. Met muziek op de achtergrond – niet te hard, want als je op afstand van elkaar zit moet je elkaar wel goed kunnen verstaan – en de magie van onze open plek midden in het bos.”

Klinkt heerlijk. En we zijn ook wel toe aan een feestje, na maanden van thuiswerken en het gemis van collega’s om ons heen. Veel bedrijven hebben dit jaar hun zomerafsluiting geannuleerd – het feest waarmee medewerkers worden bedankt voor het eerste halfjaar en met een leuke afsluiter de zomervakantie wordt ingeluid. Inez: “Maar mensen hebben wel behoefte om weer bij elkaar te komen. Zéker nu de meesten ook al niet meer op zomervakantie gaan. En dat kan op een terras!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.