Discover the finest spaces
Delen

5 x Black box: het canvas voor je eigen meesterwerk

Een locatie met karakter is natuurlijk prachtig, maar lang niet voor ieder event gewenst. Soms moet je terug naar de basis om je creativiteit volledig tot uiting te laten komen. Ziedaar de blackboxlocatie. Een lege ruimte zonder daglicht, met donkere wanden en een gelijke vloer, om zo volledige flexibiliteit te bieden in de invulling. Ja, het vergt wat meer werk om hier een indrukwekkend evenement neer te zetten. Maar wat het blanco canvas is voor de kunstschilder en het blok graniet voor de beeldhouwer, is de black box voor de creatieve event manager: het begin van een meesterwerk.

Central Studio’s Utrecht

Als één locatie gewend is om flexibel te werken, dan is het Central Studio’s in Utrecht. Central Studio’s begon jaren geleden in een voormalige staalfabriek, die ze verbouwde tot een moderne televisiestudio. Door het flexibele karakter van de ruimte, die perfect is in te zetten als black box, ontwikkelde de studio zich al snel tot een multifunctionele en geliefde evenementenlocatie. Central Studios heeft drie koppelbare studio’s met in totaal 2.200 m2 vrije vloeroppervlakte. De studio’s zijn vrij in te richten en in grootte aan te passen, waardoor iedere gewenste sfeer te creëren is.

Casco Amsterdam

‘Vier wanden, een plafond en een vlakke vloer’. Dat is de sfeerbeschrijving die evenementenlocatie Casco geeft op haar website. Maar er zit veel meer achter deze vrij nieuwe locatie in Amsterdam-Noord, in een bloeiend gebied waar het rafelige, industriële karakter nog voelbaar is. Bij Casco is niks, dus er kan alles. Met een oppervlak van 1.200 m2, uitstekende basisfaciliteiten en de neutrale uitstraling laat de ruimte zich in alle vormen en maten transformeren, tot dat wat de gebruiker ermee wil overbrengen. Flexibiliteit en creativiteit staan bij Casco hoog in het vaandel. Bovendien kan je gebruik maken van het sfeervolle café aan de voorkant, dat bij evenementen meestal dienst doet als entree.

Taets Art and Event Park

Op het bloeiende Hembrugterrein, tussen de prachtige historische industriële panden, vinden we Taets Art & Event Park: een van de toplocaties op de Nederlandse evenementenmarkt. Van de uiteenlopende locaties die Taets heeft op het terrein is de Black Box (4.500 m²) de grootste ruimte. De hal is bovendien van alle gemakken voorzien. Zo beschikt de Black Box over verwarming en airco, grote laad-en losdeuren, twee skyboxes en drie productiekantoren. De hal is te combineren met het naastgelegen kleinere gedeelte van de hal, die is onlangs vernieuwd tot ‘white box’. Deze ruimte (1.500 m²) is standaard ingericht met plug & play techniek voor presentaties en een food truck setting.

De Hallen Studio’s Amsterdam

In de voormalige tramremise in het bruisende Amsterdam-West liggen De Hallen Studio’s. Een unieke plek midden in de stad, waar creatieve ondernemers en bijzondere concepten zoals de Foodhallen het sfeervolle decor creëren. Midden in deze locatie vinden we Studio 1 – een zogenaamde ‘White Box’ (met witte, in plaats van zwarte muren) die als het ware in de constructie hangt, en zo een perfecte licht- en geluiddichte ruimte vormt. De studio is standaard uitgerust met een indrukwekkende hoeveelheid licht- en geluidsapparatuur. Dat maakt de ruimte flexibel voor zowel tv-opnames als congressen, maar ook diners en feesten tot in de vroege uren. In combinatie met de ruimte en de karakteristieke elementen van Studio 2 en de sfeervolle foyer bieden De Hallen Studio’s de perfecte locatie voor elk event.

Midden Nederland Hallen Barneveld

De Midden Nederland Hallen zijn een blackboxlocatie ‘nieuwe stijl’. In deze gloednieuwe locatie in het hart van het land vinden we ruim 10.000 m2 aan faciliteiten voor grootse events, voorzien van state-of-the-art techniek. Met de Expohal (2.500 m2) en het Auditorium (geschikt voor 100-2500 personen) heb je hier maar liefst twee flexibel inzetbare black boxes tot je beschikking. Met tientallen break-out ruimten, eigen restaurant en horecafaciliteiten kun je hier alle kanten op. Bijzonder is dat de locatie er ook nog eens alles aan doet om het milieu te sparen: zo beschikt de locatie over 500 zonnepanelen, warmtepompen en warmte- en koudeopslag, ledverlichting en zijn er laadpalen voor elektrische auto’s.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.