Discover the finest spaces
Delen

5 Locaties in de mooiste parken van Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Amsterdam staat dan vooral bekend om haar vele grachten, maar de stad heeft ook prachtige parken. Van het beroemde Vondelpark, tot gebieden die nog maar enkele jaren toegankelijk zijn voor het publiek. Iedere buurt heeft zijn eigen groene oase, die voor de Amsterdammers de functie van een achtertuin vervult. Wij bezochten vijf evenementenlocaties in de mooiste parken van Amsterdam.

Als Amsterdammer kan je niet meer om de Westergasfabriek heen. Deze bruisende hotspot heeft alles: een heerlijk park, prachtige monumentale fabriekspanden, zonovergoten terrasjes, cultuur, evenementen en maar liefst twaalf bijzondere evenementenlocaties. Van de spectaculaire rauwe Gashouder tot het stijlvol gerenoveerde Westergastheater, er is alle ruimte voor evenementen als festivals, beurzen, congressen, workshops, diners en modeshows.

Amsterdam-Oost ontwikkelt zich in hoog tempo als de nieuwe plek voor hippe bars en restaurants. Ook het Oosterpark wordt meegetrokken in de vaart der volkeren: de gemeente Amsterdam gaf het park een frisse opknapbeurt waarbij ook aandacht is voor horeca aan het park. Hotel Arena kreeg de ruimte voor een grote verbouwing. Het onlangs geopende restaurant PARK en de nieuwe Studio’s voor meetings en events grenzen daardoor nu beide met een groot terras en een monumentale trap aan het park.

Voor deze locatie wijken we uit naar het mysterieuze Hembrugterrein. Aan de oever van het Amsterdam Noordzeekanaal (bereikbaar per boot!) staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen in een bosrijke omgeving. Taets Art and Event Park exploiteert meerdere bijzondere evenementenlocaties op dit terrein, geschikt voor events zowel binnen als buiten. Zo ligt midden tussen de industriële panden een groot houtsnipperveld, zijn er meerdere grasveldjes die kunnen worden ingezet voor een festivalopzet en is er de gemeubileerde Event Garden. Met de monumentale panden aan het water en de vele buitenruimtes bieden Taets en het Hembrugterrein alle ruimte voor voorjaars- en zomer events.

Het is een van die plekjes die iedere Amsterdammer kent, maar die je elke keer toch verrassen: ARTIS. Hoewel de dierentuin in het centrum van Amsterdam ligt, waan je je hier midden in de natuur. De oudste dierentuin van Nederland staat vol met prachtige monumentale dierenverblijven en andere rijksmonumenten, zoals de prachtige Ledenlokalen die onlangs volledig zijn gerenoveerd en nu vele mogelijkheden bieden voor mooie events. Of overnacht in Huize Welgelegen, en val in slaap met het geluid van huilende wolven.

In een overzicht van de mooiste parken in Amsterdam mag natuurlijk het Vondelpark niet ontbreken. Aan de rand van dit park ligt de fraaie evenementenlocatie Vondelpark3, gevestigd in het voormalige Vondelparkpaviljoen. Vanaf het verhoogde terras heb je een prachtig uitzicht over het park. Voor evenementen binnen de deur maakt Vondelpark3 gebruik van de televisiestudio’s van VondelCS, het AVROTROS-verenigingshuis waar alles draait om media, cultuur en opinie.

Meer inspirerende evenementenlocaties in Amsterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer evenementenlocaties in Amsterdam te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties in Amsterdam! 

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.