Discover the finest spaces
Delen

5 Fantastische locaties voor jouw event tijdens Sail Amsterdam!

Dit jaar vinden er in Nederland meer en grotere evenementen plaats dan ooit tevoren! Een van onze favoriete events blijft Sail Amsterdam, waarbij de hoofdstad vier dagen lang wordt overspoeld door (liefhebbers van) prachtige zeezeilschepen en duizenden andere boten. Sail Amsterdam vindt plaats van 12 tot en met 16 augustus 2020 en is hét event bij uitstek om relaties, medewerkers en andere zakelijke gasten in de watten te leggen. Bijna elke locatie biedt wel een speciaal Sail arrangement, inclusief rondvaart langs de zeilschepen. Waar moet je zijn tijdens Sail? Bij deze 5 locaties ben je verzekerd van een geweldige ervaring!

EYE FILMMUSEUM

Tijdens je event in Eye Filmmuseum heb je het mooist denkbare zicht op de binnenkomst en het afmeren van de ruim 600 monumentale zeilschepen. Deze spectaculaire locatie aan het IJ biedt verschillende mogelijkheden om je gasten exclusief te ontvangen tijdens Sail: van een presentatie voor 35 gasten in een privé ruimte, een uitgebreid diner of borrel voor 100 personen – met een fantastisch zicht op het schouwspel buiten op het IJ. Een beter uitzicht dan hier is bijna niet denkbaar tijdens de Sail-in! Mocht je nóg dichterbij de schepen willen komen, dan kun je een event natuurlijk prima combineren met een rondvaart. Wie Sail 2020 in haar volle cinematografische glorie wil bewonderen, moet bij Eye Filmmuseum zijn!

DE KROMHOUTHAL

Bij een event tijdens Sail Amsterdam hoort natuurlijk een locatie met een rijke nautische historie. Die historie is er zeker in De Kromhouthal, waar in vroeger tijdens grote scheepsmotoren werden gebouwd. De evenementenlocatie is tijdens Sail geopend voor zakelijke events en is dan compleet ingericht, zodat je hier direct in kunt. De stoere industriële hal krijgt een sfeervolle, intieme setting, met uiteraard een nautisch tintje in de decoratie. De Kromhouthal ligt middenin het Sail-gebied. Vanaf het terras aan het IJ kijk je direct op de IJ-haven, waar de Tallships tijdens SAIL liggen aangemeerd. Veel dichter in of bij het hart van Sail 2020 kom je niet!

HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Beleef Sail 2020 vanuit dé maritieme locatie van Amsterdam: Het Scheepvaartmuseum! De locatie biedt speciale arrangementen voor zakelijke groepen, met een volledig verzorgd programma. Denk aan een op maat gemaakte rondleiding langs de indrukwekkende collectie en smaakvolle catering in de comfortabele Kamers of het Open Plein. Natuurlijk maak je een vaartocht over het Sail-terrein. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om je gasten buiten te ontvangen bij Het Scheepvaartmuseum. De locatie heeft een gloednieuw drijvend terras, genaamd ‘Het Dek’. Het terras is exclusief te huur: dat is heerlijk borrelen met een geweldig uitzicht over alle rondvarende bootjes.

TAETS ART AND EVENT PARK

Tijdens Sail wil je één ding weten: wat is de beste locatie om alle schepen voorbij te zien varen? De evenementenlocatie waar je waarschijnlijk het mooiste vrije zicht hebt op alle inkomende boten is Taets Art and Event Park. Taets ligt direct aan het Noordzeekanaal en heeft een heerlijke tuin om te lunchen of borrelen. Geniet van al die duizenden schepen en boten die langs varen met een heerlijk drankje in je hand. Wil je nog dichter naar de Tallships en deel worden van het spektakel? Taets biedt dit jaar ook speciale vaartochten aan op haar eigen schip, de HembrugÉÉN. Maak het mee!

VEERHUIS AAN HET IJ

Ontvang jij je gasten tijdens Sail in je eigen privé huis, met tuin en uitzicht op het IJ? Het Veerhuis aan het IJ is tijdens Sail een echte droomlocatie voor groepen tot 100 personen per huis en tuin! Vanuit de tuin heb je een perfect uitzicht op alle voorbij varende schepen en de duizenden bootjes die op het event afkomen. Het buitenterrein is deels overdekt met een fraaie stretchtent, inclusief geluidsinstallatie, vuurkorven en terrasverwarming, zodat je zowel bij mooi weer als bij regen comfortabel staat. Uniek is de mogelijkheid om je gasten een rondvaart langs de Tallships te laten maken op een echte veerpont!

Meer inspirerende evenementenlocaties in Amsterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer evenementenlocaties in Amsterdam te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties in Amsterdam! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.