De Hallen Studio's

Industriële event venue met ongekende technische faciliteiten

Het ging pas in 2014 open maar is nu al een gevestigde naam voor events: De Hallen Studio’s. Een compleet uitgeruste industriële evenementenlocatie in een van de meest levendige buurten van Amsterdam.

De Hallen Studio’s zijn gevestigd in hetzelfde gebouw als de Food Hallen, een voormalige tramremise in Amsterdam West die is omgebouwd tot bruisende ontmoetingsplaats. De Hallen heeft grote aantrekkingskracht op Amsterdammers en mensen van ver buiten de stad. En met een goede reden: het gebouw heeft alles. Spannende horeca, een moderne bioscoop, een hotel en twee studio’s voor tv-opnamen en evenementen.

De Hallen Studio’s voldoen aan de hoogste eisen voor zowel evenementen als tv-producties. De Studio’s beschikken over alle technische faciliteiten die nodig zijn voor moderne tv-producties, zoals een compleet lichtplafond, uitgebreide geluidsinstallaties en een razendsnelle dark fiber internetverbinding. Tegelijkertijd bieden De Hallen Studio’s het service niveau dat je van een exclusieve evenementenlocatie mag verwachten. De locatie wordt gerund door een ervaren en gedreven team dat full service biedt bij de organisatie van een event.

Gepolijst industrieel

We beginnen de rondleiding door de Hallen Studio’s in de foyer van de locatie, die direct aan de centrale passage van het Hallen complex ligt. Het geeft een goede indruk van de locatie: een betonnen vloer en een hoog plafond; bakstenen pilaren en bogen; brede en hoge houten deuren met veel glas. De locatie is strak en stoer, maar door de vele details zoals de houten deuren en de authentieke bakstenen muren is het toch warm en sfeervol.

De Hallen Studio’s is net als de rest van het pand grondig gerestaureerd en gemoderniseerd. Authentieke elementen van de tramremise zijn functioneel in tact gehouden en vormen een fraai decor. Het gebouw heeft daardoor een bijzondere combinatie van strak en modern met karakteristieke industriële tinten. Je zou het ‘gepolijst’ industrieel kunnen noemen.

White box

Voor de ontvangst lopen we naar boven, naar de Green Room, een entresol bovenin de foyer. Door de ramen kijk je direct in die ruimte – of je doet de gordijnen dicht voor wat meer privacy. De Green Room is een fijne ruimte om tijdens een event in besloten kring te overleggen. De ruimte heeft een lange houten tafel met stoelen en een comfortabele zithoek. Aan de muren hangen grote zwart-witfoto’s die herinneren aan de tijd dat hier nog trams werden gerepareerd.

“Authentieke elementen van de tramremise zijn functioneel in tact gehouden en vormen een fraai decor.”

De eerste grote evenementenruimte, Studio 1, ligt in het midden van de Hallen Studio’s. Het is een grote white box die in het complex hangt: licht- en geluiddicht. Speciaal ingericht voor tv-opnames, uitgerust met een indrukwekkende hoeveelheid lampen en geluidsapparatuur. In de ruimte is op subtiele wijze een balkon verwerkt waar uit het zicht alle techniek kan worden bediend.

Studio 2

Twee deuren verder komen we in Studio 2, de meest karakteristieke ruimte van De Hallen Studio’s. De zaal is hoog en open, met een fraaie puntdakconstructie die op stalen balken rust. Door de dakramen komt daglicht naar binnen, net als door de fraaie openslaande deuren waar ooit trams door naar binnen reden. Ook Studio 2 is te gebruiken als tv-studio, en is met een druk op de knop te verduisteren.

Tussen de twee grote studio’s zijn diverse andere ruimtes aanwezig die voornamelijk worden ingezet voor tv-producties. Zo zijn er zes volledig uitgeruste kleedkamers, een professionele kap- en grimeruimte, twee techniekruimtes en een badkamer met douche. Een bijzonder ruim productiekantoor biedt de organisatie van events alle faciliteiten, maar kan ook gebruikt worden als break out ruimte. De Hallen Studio’s heeft verder een overeenkomst met de naastgelegen en inpandig bereikbare bioscoop FilmHallen, waardoor er eventueel nog negen extra zalen beschikbaar zijn.

Full service

De Hallen Studio’s is een full service evenementenlocatie, gevestigd in een monumentaal pand dat beschikt over alle voorzieningen van moderne locaties. Midden in de levendige Hallen, centraal in Amsterdam, met een parkeergarage onder het complex goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.