Discover the finest spaces
Delen

De Hallen Studio’s in Amsterdam officieel geopend

Het is officieel. De Hallen Studio’s heeft haar deuren geopend voor het publiek. Na een ingrijpende renovatie zijn de drie indrukwekkende studio’s die dienst doen als televisie- en evenementenlocatie feestelijk in gebruik genomen. Voor De Hallen Studio’s was al grote belangstelling vanuit omroepland, maar ook vele spelers uit de zakelijke evenementenmarkt waren aanwezig om de ruimte voor het eerst met eigen ogen te bekijken.

Industrieel met moderne twist
Onder het toeziend oog van 400 genodigden opende acteur Waldemar Torenstra De Hallen Studio’s. Met een druk op de knop werden de imposante deuren en glazen dakconstructie zichtbaar, waardoor het daglicht de prachtige ruimte binnen kon stromen. De Hallen Studio’s kenmerken zich door de industriële uitstraling gecombineerd met een modern neutrale afwerking. “In alles is nagedacht over de te ontvangen gasten. Van de technische infrastructuur en het kleurgebruik, tot kleedkamers en ontvangstruimtes,” aldus algemeen directeur Albert Deltour.

 

Gemêleerd publiek
Waar de oude tramremise tot voor kort alleen kon rekenen op de aanwezigheid van een paar duiven, werd de ruimte nu bevolkt door een gemêleerd publiek: naast gezichten uit de tv-wereld kwamen geïnteresseerden uit de evenementenbranche en mensen ‘uit de buurt’ naar De Hallen Studio’s. De gasten werden getrakteerd op hapjes van drie bekende cateraars: Van Dam, Hete Peper en OSeven. Een unieke culinaire samenwerking die speciaal voor de opening van De Hallen Studio’s tot stand is gekomen.

 

Gemeenschappelijk project
Initiatiefnemer Marc Nelissen heeft de opening beleefd als ‘een feest’. Vanuit verschillende hoeken is hij gecomplimenteerd met het resultaat van de ingrijpende verbouwing: “Een bekende regisseur noemde de ruimte ‘groot en tegelijk intiem’. Een mooier compliment kun je bijna niet krijgen. Heel bijzonder dat behalve al onze partners – zoals bijvoorbeeld de drie cateraars, de mensen van de aankleding en de de wijn- en bloemenleverancier – ook heel veel mensen van de bouw aanwezig waren. Zij hebben nu zelf het resultaat van hun werk kunnen zien. En proeven.”

“Een bekende regisseur noemde de ruimte ‘groot en tegelijk intiem’. Een mooier compliment kun je bijna niet krijgen.”

 

Boekingen
Eerder is al bekend geworden dat de boekingsagenda van De Hallen Studio’s voor het najaar al ‘prettig’ gevuld is. Deltour: “We hebben onder andere een groot automerk dat de ruimte een volle week huurt. Tijdens de opening zijn er weer een paar reserveringen definitief geworden. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.”

De ruimtes
De locatie huisvest drie studio’s van respectievelijk 90, 300 en 500 vierkante meter die volledig zelf in te richten zijn. De studio’s zijn van alle gemakken voorzien: van ontvangst-, verblijfsruimtes en kleedkamers tot een uitgebreide licht- en geluidsinstallatie. De studio’s bevinden zich in De Hallen, de voormalige tramremise in Amsterdam-West, waar onder andere een hotel, een 9-zalen tellende bioscoop, twee restaurants en een foodmarket zijn gevestigd. Dit bijzondere complex is gemakkelijk te bereiken met auto of OV, heeft ruime parkeergelegenheid en is – daar waren tijdens de opening alle bezoekers het over eens – een enorme aanwinst voor de hoofdstad.

[Fotocredits: Paul Ridderhof / Studio Gemini]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.