Discover the finest spaces
Delen

De Hallen Studio’s: de nieuwe locatie voor de zakelijke evenementenmarkt

In Amsterdam-West, op een steenworp afstand van het centrum, wordt op dit moment één van de mooiste en meest opmerkelijke evenementenlocaties van Amsterdam verbouwd. De Hallen Studio’s opent in augustus haar deuren, met maar liefst drie studio’s die uitstekend inzetbaar zijn voor de televisie- en de zakelijke evenementenmarkt.

De studio’s zijn gevestigd in het industrieel erfgoed Tramremise De Hallen. Dit bijzondere complex ondergaat een ingrijpende renovatie en huisvest naast De Hallen Studio’s een viersterrenhotel, een bioscoop, een openbare bibliotheek en binnenkort ook het grootste horecacentrum van de hoofdstad.

De Hallen Studio’s
De Hallen Studio’s bestaan uit drie studio’s van respectievelijk 90, 300 en 500 vierkante meter. Deze oorspronkelijke ruimtes kunnen omschreven worden als ‘one of a kind’, karakteristiek, inspirerend en multifunctioneel. Er is een zeer uitgebreid pakket aan voorzieningen aanwezig: van kleedkamers en productiekantoren tot state-of-the-art techniek en ontvangst- en verblijfsruimtes voor crew en gasten. Minstens zo belangrijk is de uitstekende bereikbaarheid, zowel met het OV als met de auto. Het is slechts 8 minuten rijden van de ringweg van Amsterdam en het complex heeft een eigen parkeergarage voor 185 auto’s.

 

Direct naast het pand komen nog twee parkeergarages met in totaal 1.000 plaatsen.

 

Marc Nelissen
“De uitzonderlijke ligging én de vele voorzieningen in de directe omgeving zijn enkele van de vele strong points van dit bijzondere industrieel erfgoed,” vertelt initiatiefnemer Marc Nelissen. “Daarom is er voor De Hallen Studio’s dan ook enorme belangstelling in omroepland en zijn we er van overtuigd dat deze venue ook grote aantrekkingskracht zal hebben op de zakelijke evenementenmarkt. Want ondanks het feit dat we de eerste evenementen pas vanaf 1 september kunnen plaatsen, stroomt al een aanzienlijk aantal aanvragen binnen.”

Albert Deltour
Albert Deltour, algemeen directeur van De Hallen Studio’s en onder meer bekend van het opzetten van de Amsterdam Convention Factory in 1999, is ongeremd enthousiast over dit nieuwe (evenementen)complex: “Je hoeft geen ras-optimist te zijn om te stellen dat hier iets bijzonders staat te gebeuren.”

Hoe het ooit begon…
Begin 1900 werd de remise gebouwd voor de Amsterdamse tramlijnen en daarnaast diende het ook als Centrale Werkplaats van het GVB. Na onderdak te hebben geboden aan trams, bussen, museumstukken en werklui, kwam de remise in 2005 leeg te staan. Projectontwikkelaars hadden grote interesse in het terrein van ruim 16.000 vierkante meter midden in Amsterdam, maar buurtbewoners protesteerden tegen de sloop van het karakteristieke erfgoed. Het complex werd zeven jaar een thuishaven voor krakers.

“Gelukkig hebben zij het in ‘leven’ weten te houden,” aldus Nelissen.

 

Vier jaar geleden liep de producent tegen de remise aan in zijn zoektocht naar een locatie met een jaren ’30 uitstraling voor de opnames van een promo. Nelissen: “Ik wandelde voor het eerst door die enorme hallen en vroeg mij af – net zoals alle ‘nieuwe’ bezoekers dat nu ook doen – hoe ik deze prachtige gebouwen ooit over het hoofd had kunnen zien. Ik realiseerde mij meteen dat dit de enige plek in het centrum van Amsterdam was waar je televisiestudio’s zou kunnen vestigen. Als producent weet ik dat daar grote behoefte aan is. De bijzondere staat van het complex, met alle bewaard gebleven karakteristieke elementen, zouden deze studio’s bovendien een heel eigen gevoel geven en tevens geschikt maken voor andere evenementen.”Nelissen sloot zich aan bij een stichting die ijverde voor een volledige renovatie en herbestemming van de remise. Na vier intensieve jaren vol open avonden, overleggen met architecten, buurtbewoners en de aannemer wordt de droom, De Hallen Studio’s, nu werkelijkheid. En met de combinatie televisie en zakelijke evenementen, kan ook de corporate markt haar hart ophalen bij deze gloednieuwe locatie te midden van Amsterdam.

Thuishaven voor de evenementenbranche
Albert Deltour: “Deze dynamische plek heeft alles in zich om de meest gevraagde locatie van Nederland te worden. Hier zal de evenementenbranche zich thuis voelen, hier zal zij steeds weer terug willen komen, dat is onze vaste overtuiging.” De evenementenman pur sang is geraakt door De Hallen Studio’s en zal er met een professioneel event team in alle facetten voor zorgen dat een evenement voor iedere bezoeker een bijzondere ervaring  zal zijn. “De locatie is zonder meer uniek en biedt ons de mogelijkheid er voor elke gelegenheid een heel eigen invulling aan te geven. De Hallen Studio’s is een event venue die zijn gelijke niet kent, met alle randvoorwaarden om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren.”

“Samen met de opdrachtgever maken we er een bijzonder en geslaagd evenement van, waarbij we alle zorg uit handen nemen en het van begin tot eind laten kloppen.”

 

Bijzondere vibe
De Hallen Studio’s zal een diversiteit aan gebeurtenissen bieden, een mix tussen televisie, cultuur en (zakelijke) evenementen. Daarbij is in en rondom het gehele complex van de voormalige tramremise en de enorm in opkomst zijnde Kinkerbuurt, een bijzondere vibe aanwezig waar iedere bezoeker door geïnspireerd zal raken en die eigenlijk alleen maar te vergelijken is met de aantrekkingskracht van Covent Garden in Londen of het Tribeca District in New York. Amsterdam is een hotspot rijker!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.