Discover the finest spaces
Delen

ADE: Dit zijn de nieuwe locaties

De mooiste plekken om met je voeten van de vloer te gaan

Amsterdam Dance Event is elk jaar op zoek naar nieuwe locaties waar de bezoekers de voetjes van de vloer laten gaan. Als locatieliefhebbers kijken wij elk jaar uit naar de locaties die voor het eerst evenementen tijdens ADE organiseren. Wij zetten alle nieuwe locaties van dit jaar voor je op een rijtje!

Blijburg

Blijburg

Foto: Fabian Calis

Blijburg aan Zee is een stadsstrand aan het IJmeer, inmiddels is dit al de vierde locatie van het strand. De afgelopen jaren kende Blijburg een nomadisch bestaan, sinds vorige zomer hebben ze hun eigen plek vastgelegd voor de komende twaalf jaar. Op deze nieuwe plek willen ze de stad naar het strand halen om hier uitgebreid rond te dolen en te ontdekken; het is buitenspelen voor volwassenen. Een nachtje op pad voelt als een weekendje weg. De locatie brengt op vrijdagavond een stukje van de housescene van Beirut naar het strand.

De School

De School

De School opende in januari 2016 voor het eerst zijn deuren in een voormalig schoolgebouw in Amsterdam West. Het team achter het inmiddels gesloten Trouw heeft deze oude school omgebouwd tot een club die 24 uur per dag open is. Dit betekent dat er in dit gebouw 24 uur lang gedanst, gegeten, gedronken en vooral genoten kan worden van de sfeer die deze club biedt. Tijdens ADE biedt De School een hoop verschillende activiteiten. Naast de concerten van onder andere Vic Crezee en Four Tet kun je hier ook een voetbaltoernooi volgen met live muziek op de achtergrond.

Shelter

Shelter

Deze ondergrondse club opent tijdens ADE zijn deuren. Shelter is te vinden onder de A’DAM Toren. Hoe de club er van binnen uit ziet blijft voor buitenstaanders een mysterie, Shelter deelt geen beeldmateriaal. Benieuwd hoe deze club eruit ziet? Dan is ADE het perfecte moment om dit te zien.

Atelier

Atelier
Atelier is een nieuwe horeca spot in een oude wasstraat in de Schinkelbuurt. Van de wasstraat is niet veel meer te zien, maar de industriële sfeer is behouden. Het is een veelzijdige locatie, waar je naast lekker eten ook kunt dansen en pingpongen. Het is een plek waar zowel jong als oud terecht kan voor een leuk uitje. Het Atelier geeft drie feesten onder ADE.

Club Depot

Club Depot

Club Depot opende in februari 2016 zijn deuren. Haar zeven meter hoge plafond, de solide stalen kolommen, bakstenen details, oude fabriekslampen en betonnen muren geven de locatie een rauw karakter. Het is een multifunctionele locatie die ingezet kan worden voor allerlei soorten evenementen. De club biedt een grote open ruimte die kan worden gebruikt en aangepast aan de behoeften van de organisatie. De club heeft vier feesten gepland tijdens vijf dagen ADE.

Claire
Claire, een nieuwe club op de plek van het voormalige Studio 90, opent tijdens ADE zijn deuren. De ondernemers die aan Disco Dolly en de Bloemenbar hebben gewerkt, zijn samen in zee gegaan om Claire te realiseren. De focus ligt bij deze locatie op de muziek. Het belangrijkste is dat het goed klinkt en dat er lekker gedanst kan worden. De evenementen in Claire tijdens ADE zijn een sneak preview naar wat er de rest van het jaar in deze club zal afspelen.


De Hallen Studio’s

De Hallen Studio’s was ooit een tramremise, maar is volledig gerenoveerd. In het complex zit onder andere een hotel, bioscoop, openbare bibliotheek en een horecacentrum. De oude vormen van de tramremise zijn nog terug te vinden in het gebouw en dragen bij aan de sfeer die in het gebouw hangt. In het gebouw zitten middelgrote tv-studio’s die voor verschillende soorten bijeenkomsten gebruikt kunnen worden.

 

Rokin 75

Rokin 75 is een kantoorpand in het hart van Amsterdam. In het pand zitten allerlei creatieve bureaus, die elk een ruimte huren. Tijdens ADE wordt een deel van dit kantoor omgebouwd tot club om drie dagen volop in te feesten.

 

Noorderlicht

Café-restaurant Noorderlicht op de NDSM-werf houdt dit jaar voor het eerst een feest tijdens ADE. Hier kun je dagelijks genieten van de fijne sfeer, het lekkere eten en drinken en de muziek. Voor feesten of bijeenkomsten is een deel van de locatie ook af te huren.


oaK

Aan de Korte Leidsedwarsstraat heeft de Zebra Lounge plaats gemaakt voor een nieuwe club: oaK. Het enige wat van deze ‘underground dancetempel’ bekend is, is dat in het hart van de club een betonnen dj-booth staat. In de club geldt de regel dat er geen foto’s gemaakt mogen worden om mensen meer te laten genieten van het moment.


Pllek

Het creatieve Pllek begon als een openluchtbar aan het strand en is uitgegroeid tot een café-restaurant met een theaterzaal. Al het meubilair is hier tweedehands en de muren zijn van containers. Deze Pllek op de NDSM-werf heeft veel sfeer en een mooi uitzicht over Amsterdam. Tijdens ADE houdt deze locaties feesten, workshops en biedt ze ruimte om te netwerken.


Sloterparkbad

Het Sloterparkbad is een van de grootste zwemaccommodaties van Nederland. Wat deze tussen dit rijtje doet? Op donderdagavond is het zwembad de locatie voor de eerste ADE Indoor Poolparty ooit!

 

Oedipus Brewery

De drie vrienden achter Oedipus Brewery begonnen met bier brouwen in hun appartement. Inmiddels hebben de mannen een eigen brouwerij in Amsterdam Noord, waar ze hun eigen Oedipus Brewing schenken. In het proeflokaal van de brouwerij kun je de lekkerste biertjes proeven, en tijdens ADE genieten van de lekkerste muziek!

 

Stadspodium Amsterdam

Stadspodium Amsterdam is een nieuw cultureel evenementen- en festivalterrein aan de Turbinestraat in Amsterdam West. Het is een podium voor en door Amsterdammers. Het terrein wordt een Open Air podium waar ruimte is voor een breed cultuurpalet. Op zaterdag en zondag nodigt deze locatie de ADE bezoekers uit.

 

Cinetol

De Cinetol bestaat zelf al een aantal jaar, maar dit jaar doen ze voor het eerst mee aan ADE. Cinetol is een werkomgeving voor creatieven en een podium voor culturele programmering. Tijdens ADE zal deze locatie de ruimte uitlenen voor een aantal concertavonden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.