Discover the finest spaces
Delen

Niki Vermeer (Sanoma) – ‘Exclusiviteit gaat een steeds grotere rol spelen’

De allernieuwste locaties, dat is wat Niki Vermeer van Sanoma zoekt voor haar events. “Het is bijna niet haalbaar, maar we zoeken altijd een locatie waar nog niet eerder een evenement is georganiseerd. Sanoma wil opvallen en innovatief zijn, dat is voor ons heel belangrijk.”

Niki Vermeer is sinds drie jaar B2B event marketeer bij Sanoma. Samen met haar collega’s is zij verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van alle events voor adverteerders van het mediabedrijf. Daarnaast is ze betrokken bij de events waarvan Sanoma sponsor is. “En we haken ook aan bij onze consumentenevenementen, zoals Libelle Zomerweek, Margriet Winterfair en vt wonen&design beurs. Die worden georganiseerd door een aparte event afdeling, maar kunnen ook interessant zijn voor onze adverteerders.”

“De nadruk van onze evenementen ligt op het delen van kennis: er moet altijd een inhoudelijk aspect in zitten. Wij vinden het belangrijk dat adverteerders ons als kennispartner zien.”

In het Locatieonderzoek 2015-2016 blijkt dat bedrijven en organisaties dit jaar meer budget vrijmaken voor evenementen. Verwacht je dat het evenementenbudget voor dit jaar ook stijgt?

“Nou, eigenlijk was het doel dit jaar om minder evenementen te organiseren. Maar we beginnen ieder jaar met het idee dat we minder moeten doen. Het is nu februari en onze evenementenkalender zit alweer ontzettend vol. Uiteindelijk blijft het aantal evenementen en daarmee het budget al jaren gelijk. Wel wordt steeds kritischer gekeken naar wat we doen en naar de ROI: wat halen we er eigenlijk uit? Van ieder evenement maken we een evaluatie en dan kijken we kritisch of we dat nog een keer moeten doen. Aan de andere kant, als er vanuit sales behoefte is om een bepaald thema te laden, dan kan er ook juist weer een evenement bij komen.”

Wat voor meetings/events organiseer je het vaakst?

“Dat zijn voornamelijk relatie- en kennisevents. We organiseren ook weleens gewoon een feestje, om onze relaties te bedanken, maar dat doen we hooguit één keer per jaar. De nadruk van onze evenementen ligt op het delen van kennis, er moet altijd een inhoudelijk aspect in zitten. Wij vinden het belangrijk dat adverteerders ons als kennispartner zien. Wij hebben heel veel specialisten in huis, dus als een adverteerder aangeeft dat die behoefte heeft aan kennis over een bepaald thema, dan organiseren wij daar een sessie voor.”

Wat is het meest geslaagde evenement dat je hebt georganiseerd?

“Het mooiste event vond ik een feest dat ik heb georganiseerd voor het vijftienjarig bestaan van NU.nl: The Next Level Party. Het event vond plaats in Floor 17, de skybar van het Ramada Apollo Hotel. Echt een hele toffe locatie met een groot dakterras! We hebben onze relaties van begin tot het eind verrast, met allerlei innovatieve gadgets. Samen met adverteerders als LG en Samsung hebben we een experience neergezet. Daarna gingen we met zijn allen naar het dakterras, een verdieping hoger, en daar was een walking dinner en het feest. Mensen moesten binnenkomen en denken ‘Wow… Wat gebeurt hier!’. Dat wilden we voor elkaar krijgen en dat is gelukt.”

“Mensen moesten binnenkomen en denken ‘Wow… Wat gebeurt hier!’.”

Wat is de meest slechte ervaring die je hebt meegemaakt bij een locatie?
“Ik heb ook een keer bij een evenement meegemaakt dat ze sessies hadden in van die domes. Dat ziet er heel cool uit van de buitenkant, maar ik vond ze van binnen heel warm en het geluid was slecht. Ik kreeg het verhaal niet mee omdat ik me zat te irriteren aan de temperatuur en aan het geluid uit de dome ernaast. Ook al is alles verder nog zo goed geregeld, dat is wel wat je je na afloop herinnert. Echt zonde!”

Wat zoek je in een locatie?

“Onze events zijn bijna altijd in de omgeving van Amsterdam, want daar zitten de grote bureaus en adverteerders waar we mee samenwerken. De locatie moet voor hen goed bereikbaar zijn. Maar uiteindelijk hangt het af van het gesprek dat je hebt met de locatie en wat daar uit komt, qua personeel en catering. Heel belangrijk vind ik dat de locatie met je meedenkt over onze wensen en de mogelijkheden. Wij zijn daarnaast altijd op zoek naar nieuwe locaties. We willen onze gasten verrassen. Mensen zijn echt verwend, dat merken we aan de reacties op uitnodigingen. Onze klanten krijgen zo veel uitnodigingen voor evenementen, dus je moet wel opvallen.”

De locatie is dus het lokmiddel?                      

“Ja, de locatie is wel één van de triggers waarmee we hopen dat mensen sneller komen. Natuurlijk is het inhoudelijke programma ook heel belangrijk, maar de locatie speelt wel mee. Exclusiviteit gaat een steeds grotere rol spelen. Een intiemere setting, kleinere groepen, daar komen mensen eerder naartoe.”

1973g-Adam-021-PanoView0001

[Impressie: A’DAM Toren]

Hoe vind je telkens nieuwe locaties?

“Daarvoor gebruiken we vaak het jaarboek LOCATIES. De afgelopen tijd hebben we daar veel aan gehad. We hebben onze stagiairs opdracht gegeven om te zoeken naar nieuwe locaties en zij hebben met behulp van het boek een overzicht gemaakt. Daarnaast houden we de nieuwsbrieven in de gaten en soms heb je wat van horen zeggen. Ik wil heel graag een event organiseren in A’DAM Toren, die gaat dit jaar open. We zullen daar vast niet de eerste zijn, maar die locatie staat zeker op ons lijstje.”

Welke locaties kun je aan collega’s aanbevelen?

“Het is lastig om in Amsterdam locaties te vinden waar je meerdere breakout sessies tegelijkertijd kan organiseren. Met een grote plenaire zaal en verschillende kleinere ruimtes. Zo zijn we vorig jaar bij De Hallen Studios uitgekomen, dat is een locatie die ik echt kan aanbevelen. Een hele mooie locatie, waar het ook nog heel goed geregeld was met het personeel. Daar zou ik zeker nog weleens naar terug gaan.”

Hallen Studio 1 -3

[Foto: De Hallen Studio’s]

“We hebben al een paar keer een groep klanten uitgenodigd bij Finley Het Witte Huis. Dat is een bekende locatie, maar het ligt echt schitterend. Het is een exclusievere locatie, vooral heel erg geschikt als je klanten op hoger niveau uitnodigt.”

“We hebben nu ook al twee keer geboekt bij de mannen van BAUT. Eerst in BAUTZUID en laatst in Restaurant C. Met name omdat het event daar echt vlekkeloos verliep. Alles was mogelijk en overal werd over meegedacht. Het is heel tof als een locatie zegt: als jullie dat willen, dan gaan we het gewoon zo doen.”

Finley-Locatiehouder-4

[Foto: Finley ‘Het Witte Huis’]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.