Discover the finest spaces
Delen

Metamorfose theaterzaal Spant afgerond: de deuren zijn geopend

De grote theaterzaal van theater- en congrescentrum Spant! heeft afgelopen zomer een volledige metamorfose ondergaan. Begin juli sloot de locatie ‘Podium één’ voor de grootscheepse verbouwing. Sinds kort zijn de deuren van de zaal weer geopend. Met een nieuwe, luxe uitstraling, high-end licht- en geluidsinstallaties en duurzame innovatie is de ruimte klaar voor de toekomst.

Samen met een architectenbureau gaf Spant de metamorfose van Podium één vorm. “Bij binnenkomst vallen de natuurlijke kleuren en materialen, de dynamische wandpanelen die voor spectaculaire 3D-effecten zorgen, en de comfortabele stoelen direct op. De zaal heeft een luxe uitstraling, die de gasten even uit het alledaagse trekt.”

De hypermoderne techniek versterkt volgens Spant de beleving van de gasten. Met het nieuwe lichtsysteem wordt iedere lamp in de zaal apart bediend. Hierdoor kan de lichttechnicus de verlichting helemaal pas maken voor iedere theatervoorstelling of congres. De nieuwe geluidsinstallatie is zo verfijnd dat alle gasten, waar ze ook zitten in de zaal, dezelfde geluidservaring hebben.

Duurzaamheid bij Spant Bussum

“Zoals altijd bij Spant, gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. In de zoektocht naar de beste én duurzaamste opties zijn creatieve oplossingen ontstaan. Zo is het vilt van de wandpanelen gemaakt van gerecyclede petflessen en gecoat met leer van een restproduct. De stoelen zijn volledig hergebruikt. Daarnaast zijn alle zaallichten led en is de vloerbekleding van gerecycled materiaal.”

Een jaar geleden besloten directeuren Paul Haighton en Bert Dijkstra om de verbouwing door te zetten. Paul Haighton: “Met deze grootse verbouwing hebben we een enorme stap voorwaarts gezet met ons mooie bedrijf. Het laat zien hoeveel vertrouwen Bert en ik hebben in de toekomst. De behoefte om elkaar live te ontmoeten blijft groeien. We hebben de verbouwing samen met het team beleefd, wat maakt dat iedereen trots is op het resultaat. De eerste reacties van onze gasten zijn geweldig, het overtreft echt onze verwachtingen. De nieuwe zaal is al het decor geweest van een aantal congressen. En biedt natuurlijk ook prachtige mogelijkheden voor eindejaar bijeenkomsten. ”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.