Spant

Veelzijdige en duurzame eventvenue in het hart van ‘t Gooi

This post is also available in: English (Engels)

In het lommerrijke Bussum, in het hart van ‘t Gooi, staat één van de meest veelzijdige evenementenlocaties van de Randstad. Bij Spant! zijn geen twee events hetzelfde. Met twee theaterzalen, drie ruime foyers en een heleboel subzalen valt er volop te combineren.

Veel mensen kennen Spant! vanwege het roemruchte televisieverleden. Heel televisiekijkend Nederland zag in de jaren zeventig het Bussumse theater, die als decor diende voor programma’s als Stuif es in en Ren je rot. Maar Spant! ging met de tijd mee, breidde uit en ontwikkelde zich tot een flexibele congres- en evenementenlocatie. In 2011 nam de directie de exploitatie van de locatie over van de gemeente, waardoor Spant! het eerste verzelfstandigde theater in Nederland is. De evenementenlocatie loopt voorop in duurzaam ondernemen. Sinds 2014 is ieder evenement bij Spant! volledig co2-neutraal.

Spectaculaire entree

Spant! is van buiten en van binnen een modern gebouw. De verschillende zalen zijn ruim opgezet, met een strakke vormgeving en voorzien van de laatste audiovisuele technologie. Na een ontvangst door de portier, is het eerste waar het oog op valt het centraal gelegen Plein. De grootste cateringruimte van het gebouw is een ruime zaal met veel helder licht; meestal ingericht met statafels en zitjes, maar ook erg geschikt voor beurzen en netwerkevents. Het Heinekenplein is onlangs voorzien van een gloednieuw geluidabsorberend plafond, waardoor je geen last hebt van echo’s. Een leuk element is de showlift, die gebruikt kan worden als in hoogte verstelbaar podium of voor een spectaculaire entree.

Spant

“Een leuk element is de showlift, die gebruikt kan worden als in hoogte verstelbaar podium of voor een spectaculaire entree.”

Vanuit deze centrale ruimte kun je meerdere kanten op. De eerste leidt naar theaterzaal podium twee, waar vroeger de televisieopnamen plaatsvonden voor de Willem Ruis Show. Intiemer dan de hoofdtheaterzaal en daardoor erg geschikt voor presentaties voor groepen tot 275 personen. Deze theaterzaal grenst ook aan de benedenverdieping, waar een mooie lichte foyer is gerealiseerd door middel van grote lichtkoepels in het plafond. Aan de andere kant vinden we een zestal vergaderzalen, die individueel of aaneengesloten geschikt zijn voor vergaderingen en workshops. Deze zalen kunnen ook gekoppeld worden aan het naastgelegen Heinekenplein.

Eindeloos variëren

Het derde zijpad leidt naar de grote theaterzaal en de bijbehorende foyers. Podium één is de absolute eyecatcher van Spant!: een oplopende zaal met zitplek voor 780 personen. Bijzonder aan deze zaal, naast de perfecte akoestiek en de hightech verlichting en geluidsapparatuur, is de flexibiliteit van de indeling. Met de aankleding en opstellingen kan eindeloos worden gevarieerd.

Zo is de hoogte van de pistes verstelbaar en kan het aantal zitplaatsen worden uitgebreid naar 1100 door een extra tribune op het toneel te bouwen. Op die manier krijg je een arenaopstelling, waarbij de spreker in het midden van de zaal staat, zodat meer interactie ontstaat met het publiek. Daarnaast is het mogelijk om de stoelen op de voorste rijen weg te halen, om zo de zaal aan te passen naar het aantal gasten dat verwacht wordt tijdens het event.

Doordat alles in deze zaal makkelijk en snel is aan te passen, is het gemakkelijk om een verrassingselement toe te voegen aan het evenement. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie en discussie in de theateropstelling, waarna het doek achter de spreker omhoog komt en een lange gedekte tafel onthult.

De theaterzaal strekt zich uit over drie etages en wordt op de eerste en tweede etage omringd door een foyer en aangrenzend een vergaderzaal. Deze twee foyers zijn standaard ingericht als cateringruimte, met ieder een eigen sfeer. Net als de andere zalen zijn de foyers op meerdere manieren inzetbaar.

Een eigentijds podium

Spant! ligt centraal in de Randstad, vlakbij snelweg A1, en beschikt over een eigen parkeerterrein voor de deur. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar per spoor. De locatie is zeer flexibel, van de opstelling tot de aankleding. Op wens kan de locatie worden aangekleed met meubilair in huiskleuren, al dan niet beplakt met stickers met het bedrijfslogo.

Met een grote diversiteit aan zalen, gemakkelijk aanpasbare opstellingen en alle techniek voor geluid en licht in huis, biedt Spant! een eigentijds podium voor iedere zakelijke ontmoeting.

This post is also available in: English (Engels)